CHP'li Önder: "Çanakkale'de kaybeden CHP oldu. Benim partim büyük yara aldı"

Çanakkale CHP Delege seçimlerinde kriz devam ediyor. CHP Çanakkale İl Başkanı Nejat Önder, açıklama yaparak Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar ve CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek'in CHP'ye büyük yara aldırdığını öne sürerek, " Ben il başkanı olarak şunu söylemek istiyorum. İki grup yarışıyor ama herhangi bir grup kazanmadı Çanakkale'de kaybeden Cumhuriyet Halk Partisi oldu. Benim partim büyük bir yara aldı" dedi.

CHP'li Önder: "Çanakkale'de kaybeden CHP oldu. Benim partim büyük yara aldı"

Çanakkale CHP Delege seçimlerinde kriz devam ediyor. CHP Çanakkale İl Başkanı Nejat Önder, açıklama yaparak Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar ve CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek'in CHP'ye büyük yara aldırdığını öne sürerek, " Ben il başkanı olarak şunu söylemek istiyorum. İki grup yarışıyor ama herhangi bir grup kazanmadı Çanakkale'de kaybeden Cumhuriyet Halk Partisi oldu. Benim partim büyük bir yara aldı" dedi.

06 Ekim 2017 Cuma 19:04
CHP'li Önder: "Çanakkale'de kaybeden CHP oldu. Benim partim büyük yara aldı"

Çanakkale'de, CHP'de yaklaşık 3 haftadır devam eden rüşvet, fazla oy kullanma ve usulsüzlükler gibi iddiaların yer aldığı delege seçimlerinde kriz devam ediyor. CHP İl Başkanı Nejat Önder, çarpıcı açıklamalar yaparak Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar ve CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek'in seçimleri etkilediklerini öne sürdü.
Başkan Önder açıklamasında; " Bu partinin seçilmişlerine, örgütün işlerine karışmayan, kongrelere karışmayın talimatını veren Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Parti içi seçimlerimizin başladığı Çanakkale Merkez İlçede iki grubun yarıştığı seçimlerde maalesef bu talimata uymayan belediye başkanımız, belediye başkan yardımcısı, işçiler ve memurlar bu seçimin göbeğinde olmuşlardır. Genel tüzüğümüze göre il başkanı, genel başkanı temsil eder. Basında da sizlerin de şahit olduğu gibi beni tanımadığını ifade eden bir belediye başkanımız var. Belediye başkanına ne demeli? Kendisini adap ve siyasi ahlaka davet ediyorum. Seçimlerde ortada çok ciddi iddialar ve kanıtlar var. Ben ne yaptım? Gereğini yerine getirdim. Esenler ve İsmetpaşa Mahallelerindeki delege seçimlerine ilişkin Merkez İlçe Başkanlığımızın bize sunduğu kanıtlar ve Genel Başkanlığımızın bize sunduğu açık talimatına rağmen; belediye başkanından milletvekiline, başkan yardımcısından personeline ve YDK üyesine kadar bazı arkadaşlarımızın seçim tam göbeğinde olduğunu hep birlikte gözlemledik" dedi.
 

"Çanakkale'de kaybeden CHP olmuştur"
Seçimlerde iki grubunda kazanamadığını belirten Önder, "Özellikle İsmetpaşa Mahallesi seçimlerinde yaşanan bir olumsuzluk var. Bir merkez ilçe yöneticisinin oy atması. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Ama şimdi burada CHP terbiyesi gereği, bu arkadaşın bu olumsuz davranışının kaseti basına yansıdı. Hep beraber gördük. Ben il başkanı olarak şunu söylemek istiyorum. İki grup yarışıyor ama herhangi bir grup kazanmadı Çanakkale'de. Kaybeden Cumhuriyet Halk Partisi oldu. Benim partim büyük bir yara aldı" diye konuştu.

"Çanakkale'de CHP'nin imajının yer bir olmasını bu arkadaşlar başlatmıştır"
Seçimlerdeki usulsüzlük görüntülerinin Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek'in farklı yerlerde izleterek parti imajını zedelediğini öne süren Önder, "Şimdi burada grubun bir tanesi durumu avantaja çevirmek adına kasetleri belediye başkanının meclis üyelerine İntepe ve Kumtepe'de yapılan seçimlerde maalesef üyelere izletildiğini gördüm. Milletvekilimiz Muharrem Erkek Manisa Üzüm Şenliği'nde o vidyoyu herkese gösterdi. Bendeki kaset olayını bilip, suçüstü yakalananlar kendini temize çıkarmak adına partimizin imajı yerle bir olmasını göze aldılar. Cumhuriyet Halk Partisi'nin imajını Çanakkale'de yerle bir olmasını bu arkadaşlar başlatmışlardır" şeklinde konuştu.
 

"Bu parti içinde ihracı gerektiren ciddi bir suçtur"
Seçimler dolayısıyla CHP'nin yıprandığını belirten Önder, "Arkadaşlar kendilerince bu kaseti basına sızdırarak karşı grubu yıpratmak ve kendi suçlarını örtmeye çalışmak ve bu durumu nasıl avantajlı hale getiririz çabasına girmişlerdir. Ancak yıprattıkları parti içindeki rakipleri değil, maalesef Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur. Hata ettiler. Bu parti içinde ihracı gerektiren ciddi bir suçtur" dedi.
 

"Tamamen tüzük ihlalidir"
Esenler ve İsmetpaşa Mahallesi seçimlerinin MYK kararı gereği kabul edildiğini ancak bu kararın tüzüğe aykırı olduğunu söyleyen Başkan Önder, "Partimize, MYK kararı gereği İsmetpaşa ve Esenler Mahallesi'ndeki Delege seçimlerinin kabul edildiği yazısı gelmiştir. Bu tamamen bir tüzük ihlalidir. Çünkü 51. Madde derki 'İl başkanlarının aldığı karar kesindir' aması, fakatı, şeyi yoktur. Ben bu arkadaşlarımızın, genel başkanımız dışında alttaki kadrolarla ilişki içerisinde olduklarını biliyorum. O yüzden bu aynı zamanda hukuki mesele olacaktır. Genel merkezimize itirazım bundandır. İtirazım artık isyan boyutundadır. İsyanımda yaşanan adaletsizliğe ve buna karşı sergilenen duyarsızlığadır. Belediye başkanının demeci var 'Ben seçimlere müdahil olmadım' diye. Benim şimdi burada imdat, imdat diyesim geliyor" diye konuştu.
 

"Rebiye Hanım atanarak gelmiştir"
Belediyenin Kültür Müdürlüğü'nde çalışan herkesin seçimlerde görevlendirildiğini de öne süren Önder, "Rebiye Hanım bir kere siyasi başkan yardımcısı değil. Adı geçen hanımefendi, belediye başkanının tasarrufunda sosyal işlerden sorumlu başkan olarak atanmıştır. Mecliste seçilmiş birisi değildir. Parti içi seçimlerde görev alan işçilere bakalım. Kültür Müdürlüğü Rebiye Hanıma bağlı. Kültür biriminde çalışan kaç tane arkadaş varsa seçimlerde görevli. İş önemli değil, siyaset yapacağız. Delege, üye koşturacağız. 'Ben hiçbir işçi yada personele seçimlerde görev vermedim' diyor ama bunların hepsinin kayıtları ve resimleri var. Ben kimsenin ekmeğiyle oynamak istemem" şeklinde konuştu.
 

"CHP'yi nasıl kurtarırım noktasındayım"
Başkan Önder açıklamalarında son olarak; "Ben, bir arkadaşımızın usulsüz oy kullanmasını lanetliyorum. Para dağıtma işini lanetliyorum. Bana göre daha ciddi olan konu şu: seçim yerlerinin dışarıdan kamerayla izleniyor olması. Oy kullananların hangi oy pusulasına oy verdiği gözlemleniyor olmasını, özgür iradeye ipotek konulmasını daha çok lanetliyorum. Çıkıyorlar ilçe başkanının basın açıklamasına karşı haddini aşarak cevap veriyorsun. Neden? Suçluluk duygunuz var. Yanlış algı siyaseti yapıyorsunuz. Burama kadar geldi arkadaşlar. Be Cumhuriyet Halk Partisini nasıl kurtarırım noktasındayım" ifadelerine yer verdi.

iha

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol