Dehmen’den kurultay değerlendirmesi

İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı İrfan Dehmen, yoğun bir katılımın olduğu İYİ Parti 1. Olağanüstü Kurultayı’nı değerlendirdi.

Dehmen’den kurultay değerlendirmesi

İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı İrfan Dehmen, yoğun bir katılımın olduğu İYİ Parti 1. Olağanüstü Kurultayı’nı değerlendirdi.

04 Nisan 2018 Çarşamba 15:53
Dehmen’den kurultay değerlendirmesi

Parti binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı İrfan Dehmen; “Sözlerime başlamadan önce, Bugün Dumlupınar Denizaltısının battığı gün. Şehitlerimizi Rahmet ve Minnetle anıyorum. Ruhları Şad olsun. Yine Bugün, Milliyetçi Hareketin Ebedi Önderi Alparslan Türkeş’in Ebediyete İntikalinin 21. Yılı. Rahmetle anıyorum. Ruhu Şad olsun. İYİ Parti olarak Birinci Olağanüstü Genel Kurultayımızı geçtiğimiz Pazar günü, inançlı, cesur, kendine güvenen, bir o kadar da coşkulu, heyecanlı on binlerle tamamladık. Ankara’da yer yerinden oynadı. Adeta salladık. Koltuk İttifaklarının, İttifakçılarının uykularını kaçırdık. Kaçırmaya da devam edeceğiz. Ankara Spor Salonunda ve çevresinde tek bir bindirilmiş kıta yoktu. Çanakkale İyi Parti İl ve İlçe teşkilatları olarak onlarca Otobüs, Midibüs ve özel araçlarla, 1.500’e yakın partili ve gönüllümüzle Kurultaya katıldık. Bunun için büyük özveride bulunan parti il ve ilçe teşkilatlarımızın başkan ve yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum. Kurultayın gerçekleştiği Ankara Spor Salonu ve çevresinde çoğu kaynaklara göre 100 binin üzerinde katılım vardı. Bütün tahminleri alt üst ettik. Daha kurulalı 5 ay gibi kısa bir süre olmasına rağmen tahminlerin çok üstünde bir katılımın gerçekleşmesi, Mayanın Tuttuğunu göstermektedir. Kurultayda, Partimizi 2019 yılında yapılacak olan yerel ve genel seçimlere taşıyacak kadrolar seçilmiştir. Bütün delegeler, Meral Akşener’in Genel Başkanlığında oluşturulan Genel İdare Kurulu ve Disiplin Kurulu listelerini tek yürek olarak desteklemiştir” dedi.

“Basının sustuğu yer demokrasinin bittiği yerdir”

“Hepinizin bildiği gibi, Halk TV, Yeniçağ Gazetesi, Doğan Haber Ajansı, Fox TV gibi bazı medya kuruluşları dışında ne ulusal ne de yerel basın, mahşeri kalabalığın katıldığı Kurultayımızı izleyememiştir” diyen Dehmen; “Basının sustuğu yer demokrasinin bittiği yerdir. Basının susturulduğu yerde adalet mekanizması da tükenmeye yüz tutar. Basının çekildiği yerde hak, hukuk arayışları biter. Doğruları ve gerçekleri basın olmadan paylaşmanın, ortaya çıkarmanın imkânı yoktur.  Ak Parti kongresini tam sekiz buçuk saat yayınlayan, Devletin ve Milletin Kanalı Olması gereken TRT kanallarının, milletin partisi İYİ Parti Kurultayına katılmamasını esefle karşılıyoruz” şeklinde konuştu.  

Genel Başkan Meral Akşener’in kurultayda yaptığı konuşmasından bazı ifadeleri paylaşan Dehmen; “Genel Başkanımızın kurultaydaki konuşmasından bazı ifadeleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu iktidar sahipleri; Niçin Çanakkale’nin üzerine çıkmak için teröre karşı yapılan operasyonları savaş gibi gösteriyorsunuz? Niçin Atatürk’e saygısızlık gösteriyorsunuz? Niçin Çanakkale Ruhunu incitiyorsunuz? Niçin Bu Memleketi Kuranların yakasını bırakmıyorsunuz? Hangi cüretle İstiklal Marşımızı değiştirmeye çalışıyorsunuz? Eskiden tarlasından kalkan ürünü satıp oğlunu kızını evlendiren çiftçimiz, artık tarlasını satıp ancak oğlunu kızını evlendirebiliyor. 22 ülkeden Et, 26 ülkeden Canlı Hayvan ithal ediyorsunuz. Tarımı bitirdiniz. Buğday, arpa, mısır, pirinç, fasulye, nohut ve mercimek başta olmak üzere tarım ürünleri ithalatı çığ gibi büyüyor. Ekonomi borç ekonomisi haline geldi. Cumhurbaşkanı ayrı telden, Başbakan başka telden, ekonomiden sorumlu bakan ise farklı bir telden çalıyor” şeklinde konuştu.  

“Akşener’i Cumhurbaşkanı yapacağız”

Dehmen sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Kurultayımıza katılan Çoğunluğu Kadın olan mahşeri kalabalığın, seçime geçildikten sonra, Anıtkabiri ziyaretleri görülmeye değerdi. Anıtkabir böyle bir kalabalığa çok az şahit olmuştur. Bu davaya gönül vermiş on binlerce insanımızın kendi imkânlarıyla, Kurultayı onurlandırması, desteklemesi, demokrasi tarihinde eşine rastlanmış bir olay değildir. İlk seçimlerde bu hareketin nasıl çığ gibi büyüdüğünü göstereceğiz. Parlamenter Sistemin, Demokrasinin, Adaletin, Çağdaş Demokrasinin temeli olan Yasama, Yürütme ve Yargının bağımsızlığı için, Güçler Ayrılığı İlkesinin Tesisi için Vatanseverlik Ceketini giyerek yola çıkan Milyonlar olduğumuzu ispatlayacağız. Genel Başkanımız Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı yapacağız. Kurultayda bizleri 2019’daki seçimlere götürecek olan Genel Başkanımız ve Ekibine, yine Genel İdare Kurulu Listesine giren, Rıdvan UZ’a sonsuz başarılar diliyoruz. Kurultayın gerçekleşmesi esnasında partililerimize yakın ilgi gösteren, kibar ve nazik davranan emniyet teşkilatımıza çok teşekkür ediyoruz.”

Yeni Divan Kurulu

İYİ Parti İl Kongresi’nin ardından oluşturulan yeni Divan Kurulu’nda şu isiler yer aldı; “İl Başkanı İrfan Dehmen, İl Sekreteri Nazan Zileli, İl Muhasip Nevin Alpay, Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Engin Temel, Mahalli İdarelerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ufuk Demirbaş, Hukuk Ve Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Eşref Bener Varol, Medya Ve Propaganda İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Harun Baytekin, Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Didem Güner, Eğitim Kültür Sanattan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Müzehher Aycan, İletişim Teknoloji Ve Gençlikten Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Burak Kunt, Stk'lardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Emel Sınmaz.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkalePartiIyi
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol