Erkek; “Belediyeye kayyum atamaya hiç kimse cüret edemez”

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Çanakkale Belediyesi’ne kayyum atanacağı yönünde kamuoyunda güdeme gelen iddialara yanıt veren Erkek; “Kayyum kesinlikle söz konusu dahil olamaz. Böyle bir şey olduğu anda herhalde biz Çanakkale’de Belediyeyi ilk yerel seçimde %70-%80 oy oranıyla alırız diye düşünüyorum. Çanakkale Belediyesi’ne kayyum atamaya hiç kimse cüret edemez, hakkı da değildir, haddi de değildir” dedi.

Erkek; “Belediyeye kayyum atamaya hiç kimse cüret edemez”

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Çanakkale Belediyesi’ne kayyum atanacağı yönünde kamuoyunda güdeme gelen iddialara yanıt veren Erkek; “Kayyum kesinlikle söz konusu dahil olamaz. Böyle bir şey olduğu anda herhalde biz Çanakkale’de Belediyeyi ilk yerel seçimde %70-%80 oy oranıyla alırız diye düşünüyorum. Çanakkale Belediyesi’ne kayyum atamaya hiç kimse cüret edemez, hakkı da değildir, haddi de değildir” dedi.

02 Kasım 2017 Perşembe 15:10
Erkek; “Belediyeye kayyum atamaya hiç kimse cüret edemez”

Truva Oteli’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek; “Maalesef toplumsal barışımızın huzurumuzun çok sayıda tehdit altında olduğu bir dönemdeyiz. Şunu vurgulamak istiyorum tabi 80 milyonun yüreği yanıyor. Türküyle, kürdüyle, çerkeziyle, lazıyla, gayrimüslimiyle herkesin topraklarda yaşayan herkesin yüreğine ateş düşüyor. Tabi özellikle şehitlerimizin ailelerine ateş düşüyor. Çok üzgünüz, çok üzgünüz ama maalesef şehitlerimizin gelmesi de son bulmuyor. Özetle şunu vurgulamak istiyorum anayasa değişikliği referandum sürecinde meydanlarda EVET çıkarsa terör bitecek, artık şehitlerimiz gelmeyecek diyenlerde artık birazcık onurları varsa istifa etsinler. Acaba utanıyorlar mı vicdanlarında bir rahatsızlık var mı çok merak ediyorum” dedi.  

“Kepez Çanakkale’nin bir mahallesi olmalı”

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Erkek, Kepez beldesinin ilçe olması ile ilgili de düşüncelerini paylaştı. Kepez’in Çanakkale’nin bir mahallesi olması gerektiğini belirten Erkek; “Daha doğrusu Çanakkale’nin büyük şehir mi olacak böyle devam mı edecek konusunda henüz net bir şey yok. Yani meclise gelmiş bir tasarı yok. Ama İçişleri Bakanlığı Mahalli Genel Müdürlüğünde bir tasarı çalışması olduğunu biliyoruz. Şu mevcut duruma göre cevap vermem gerekirse bence Kepez Çanakkale’nin bir mahallesi olmalı. Çünkü bu konuda da geçmişte hazırlanmış raporlar var. Dönemin Bayındırlık İl Müdürlüğü’nün raporları var. Kepezde imar ve diğer alt yapılar olarak birlikteyiz birleşmiş durumdayız. Geçmişte de Kepez Belediyesinin Çanakkale’ye bağlanması gündeme gelmişti. Zaman da siyasi kaygılardan ötürü bunu yapmamışlardı ama Kepez’i de kaybettiler. İşte her zaman şunu söylüyoruz siyasi kaygılarla hareket etmeyeceksin. Kamu yararı neyse halkın menfaati neyse onu yapacaksın doğru olan neyse onu yapacaksın. Bence doğru olan Kepezin Çanakkale’ye bir Mahalle olması ama Bütünşehir ya da Büyükşehir olursa Çanakkale merkez tek ilçemi kalır, iki ilçemi olur onun kararını verecek çoğunluk Ak parti çoğunluğu meclisteki…” diye konuştu.

“Mecliste MHP’nin kalktığı koltuklara İyi Parti oturabilir”

Yeni kurulan İyi Parti ile ilgili soruya da yanıt veren Erkek; “Onun dışında İyi Parti ile ilgili şunu söyleyebilirim. İyi Parti aslında mecburiyetten kurulmuş bir parti. Çünkü Akşener ve ekibi partisinin içinde bir genel başkanlık mücadelesi verdi. Ama parti içi bir demokrasi olmadığı için demokratik bir mücadele imkanı olmadığı için partisinden ayrılmak zorunda kaldı ve yeni bir hareket başlattı. Hedef kitlesi muhafazakâr sağ kitledir ve sağda bir alternatif Türkiye için önemlidir. İyi Parti’ye de başarılar diliyorum. Merkez sağda veya sağda bir alternatif olarak da önemli görüyorum. Benim şahsi görüşümdür bu, MHP’yi son derece etkileyecektir. MHP yönetiminin maalesef kendi tabanından, halktan koptuğunu Çanakkale’de de görüyoruz ve her yerde görüyoruz. Mecliste MHP’nin kalktığı koltuklara İyi Parti oturabilir” ifadelerini kullandı.

“Biz hazırız”

“Bizim için önemli olan kendi ne yaptığımız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye’nin neresinde bir sorun ve mağduriyet var ise milletvekillerimiz ile beraber oradayız. Türkiye’nin bütün temel ağır sorunlarına çözümlerimiz var. Biz hazırız” diyen Erkek; “Türkiye’nin gerçekten Cumhuriyet Halk Partisi’ne sosyal demokrasiye laik sosyal devlete çok ihtiyacı olduğu bir dönemdeyiz. Sosyal devlet çok önemlidir. Sosyal devlet güçlenirse laik devlette güçlenir” şeklinde konuştu.

“Bu davalardan kesinlikle korkmayın”

Yayın organlarına açılan davalara da değinen Erkek; “Biz niye basın özgürlüğü diyoruz. Başka türlü kamuoyunun toplumun gerçekleri öğrenme imkanı var mı? Gazetecilik yargılanıyor. Gazetecilik cezalandırılıyor. Sizin yaptığınız gazetecilik. Bir gazeteci bunu yapmalı. Ama bu davalardan kesinlikle korkmayın. Bu davalar sonuçta güçlü olan değil, haklı olan kazanır her zaman” dedi.

“Siyasetçiler en ağır eleştirileri dahil göğüslemeli”

İsmetpaşa Mahallesi delege seçimlerini haber yapan gazetemiz hakkında da dava açıldığının anımsatılması üzerine CHP’li Milletvekili Erkek; “O kayıtlar keşke olmasaydı. Bu konu bizi de çok derinden üzdü. Bakın biz ne diyoruz? Biz iktidar olduğumuzda basın bizi özgürce eleştirecek ve özgürce sorgulayacak. Basın her konuda haber yapabilir. Bundan kimse rahatsız olmayacak. Özellikle siyasetçiler olmayacak. Eğer belli görevlere aday oluyorsanız ve seçiliyorsanız en ağır eleştirileri dahil göğüslemeniz gerekir” ifadelerini kullandı.

“Çanakkale Belediyesi’ne kayyum atamaya hiç kimse cüret edemez”

Çanakkale Belediyesi’ne kayyum atanacağı ile ilgili iddialara da değinen Erkek; “Kayyum kesinlikle söz konusu dahil olamaz. Böyle bir şey olduğu anda herhalde biz Çanakkale’de Belediyeyi ilk yerel seçimde %70-%80 oy oranıyla alırız diye düşünüyorum. Hangi gerekçeyle kayyum atanacak? Bana bir tane haklı gerekçe söyleyin. Şu anda AK Parti içinde büyük sıkıntı var. Onu örtmek için başka belediyelere yöneldiklerini biz biliyoruz. Bugün zaten İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla bir çok muhalif belediyelerde müfettişler var. Olsun hiç sorun değil. Ama Çanakkale Belediyesi’ne kayyum atamaya hiç kimse cüret edemez, hakkı da değildir, haddi de değildir. Hukuku demokrasiyi hiçe sayarak öyle bir hata da yaparlarsa Çanakkale halkının da buna nasıl cevap vereceğini hep birlikte görürüz. Çanakkale Belediye Meclisi’ndeki tartışma bir siyasi tartışmadır. Bu tarafları ilgilendirir. Eğer tartışmanın taraflarından herhangi biri, bir hakaret iddiası varsa Çanakkale Adliyesi’ne gider ve orada müracaatını yapar. Bu müfettişlerin konusu değil ki. Kendi belediye başkanlarını, Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarıyla lütfen karıştırmasınlar. Bizim belediye başkanlarımız hak, hukuk ve adalet için sonuna kadar mücadele ederler” diye konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol