Gider projelerini işadamlarına anlattı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Mart 2019 olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıya katılan AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, işadamlarına projelerini anlattı.

Gider projelerini işadamlarına anlattı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Mart 2019 olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıya katılan AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, işadamlarına projelerini anlattı.

14 Mart 2019 Perşembe 16:34
Gider projelerini işadamlarına anlattı

ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Osman Okyay; “Mahalli idare seçimlerine 18 gün kaldı. Ülkenin dört bir yanında kıyasıya bir seçim yarışı izliyoruz. Sevindirici olan şu ki; mahalli seçimlerle kentlerimizi yönetmeye aday olan siyasetçiler, bugüne kadar görülmemiş bir düzeyde projeleriyle yarışıyorlar. Ben maalesef mazeretime binaen katılamadım ancak, Çanakkale Belediye Başkanlığına yeniden aday olan Sayın Ülgür Gökhan geçen ayki meclis toplantımızda sizlere hitap ettiler. Bugün Meclisimizde konuk ettiğimiz Cumhur ittifakının adayı olan Sayın Ayhan Gider de iddialı projeleriyle gündemde. Ayhan Bey, Meclisimize hoş geldiniz. İstanbul-Çanakkale uçuşlarının yeniden başlaması için vermiş olduğunuz destekleriniz için size çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Daha yaşanılır bir Çanakkale mümkündür

“Seçimlerin artırdığı bir ziyaret hareketliliği yaşıyoruz” diyen Okyay; “Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde kentimizi ziyaret eden iki bakandan iki ayrı müjde aldık. İlki, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ın Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi altyapı ihalesinin tarihinin netleştiğine dair... Tarım Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’nin de Sarıçay’ın ıslahı ile ilgili açıklamaları bizi son derece sevindirdi. Başta da söylediğim gibi, mahalli idare seçimlerinin, bir hizmet yarışına dönmesi hepimizi ziyadesiyle memnun ediyor. Çanakkale, potansiyeli ile yakın geleceğin en parlak şehirlerinden biri olacaktır. İstanbul-İzmir aksındaki yeni cazibe merkezlerinden biri haline gelirken Çanakkale’nin akıllı şehir vizyonuyla büyümesi elzemdir. Daha yaşanılır bir Çanakkale mümkündür. Çöp kamyonlarını çöpten dönüştürülmüş enerjiyle çalıştıran Toronto’dan eksiğimiz yok. 170’i aşkın akıllı kent projesi yürüten, insanların park yerlerini mobil sistemlerle birbirine kiralayabildiği Amsterdam’ı yakalayabiliriz. Akıllı trafik sistemleri sayesinde kent trafiğini daima rahat tutan Barcelona gibi olabiliriz. Elektronik servisler ile kağıt tüketimini minimuma indiren Stockholm’den, evlere güneş enerjisi panelleri kurup şehir şebekesine uyumlu akıllı uygulamalar geliştiren Tokyo’dan ilham alıp daha iyilerini yapabiliriz. Ve herkesten çok çalışarak Çanakkale’yi hak ettiği “küresel barış şehri” konumuna taşıyabiliriz. Bu sorumluluğun, bundan 94 yıl önce bu toprakları geçilmez kılan kahramanlara karşı borcumuz olduğunu düşünüyorum. Yerel seçimlere de bu anlayışın bir tezahürü olarak yaklaştığımızı bilmenizi isterim. 31 Mart’ta sandıktan kim çıkarsa çıksın, kazanan Çanakkale olsun diyorum” şeklinde konuştu.

Meclis konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve TOBB işbirliğinde “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla başlatılan İstihdam Seferberliği 2019 Programı’nın önemine değindi. AK Parti Çanakkale Belediye Başkanı adayı Ayhan Gider, Belediye Başkanı seçildiği takdirde hayata geçirmeyi taahhüt ettiği işler hakkında bilgi verdi. Gider konuşmasının ardından, ÇTSO Meclis üyeleri tarafından kendisine yöneltilen soruları cevapladı. ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu, Başkan adayı Ayhan Gider’e ÇTSO Meslek Komiteleri tarafından Yönetim Kuruluna iletilen sorunlar arasında yer alan; Çanakkale‘nin otopark sorunu, yıkılan Kamu binalarının yerine bina yapılmaması, yeşil alanların arttırılması, ada bazında imar uygulaması konularını gündeme getirdi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol