Gökhan; “Kandemir istifa etsin”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir’i istifaya davet etti.

Gökhan; “Kandemir istifa etsin”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir’i istifaya davet etti.

05 Ekim 2017 Perşembe 17:36
Gökhan; “Kandemir istifa etsin”

Çanakkale Belediyesi ile Kent Konseyi arasındaki gerilim Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın mecliste yaptığı konuşma ile tavan yaptı. Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir’in Belediye bütçesinden faydalanamadıklarına yönelik eleştirilerine belediye meclisinde cevap veren Başkan Ülgür Gökhan, Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir’in yasaları uygulamadığını söyledi. Başkan Gökhan; “Sayın Kent Konseyi Başkanı Kandemir’in açıklamaları var, bunları okudum ve üzüldüm. Başkanın açıklamaları üzerine bazı bilgiler edindim bunları paylaşmak istiyorum. Kendisi verdiği demeçlerinde “Faydalanamıyorum, bütçeden haberim yok, şeffaf bütçe olsun istiyorum” gibi şeyler söylemiş. Çok da zamanınızı almak istemiyorum. Ama şunu inceledim ve gördüm ki; Kent Konseyi seçimleri Nisan ayında yapılmıştı hatırladığım kadarıyla. Şu anda Ekim ayının başındayız. Aradan 5 ay geçmiş; genel kurulu daha doğrusu yasanın amir hükmü olan ‘Dört ayda bir Genel Kurul yapılır’ hatta önceden de bilgilendirme Genel Kurulu yapılması gerekir. Söz konusu yasanın amir hükmünü yerine getirmediğini anlıyoruz! Halbuki dört ayda bir genel kurul yapılır yönetmelikte yazılıyor. Bunun dışında yasa da ayrıca ‘Ayda iki kere Yürütme Kurulu toplantısı’ yapılır emri var; kendisi bu toplantıları da yapmıyor! Şimdi verdiği demeçte demiş ki; ‘İçişleri Bakanlığından müfettiş çağıracağım’ müfettiş çağırırken bir tane de kendisi için çağırmalı. ‘Birde gel beni denetle ey müfettiş’ demeli;  ‘Toplantı yapmıyorum, yürütme kurulunu toplamıyorum, genel kurul yapmıyorum’ demeli” dedi.

“Yeni bir Kent Konseyi Başkanı seçmeliyiz”

“50 kere söyledim; Kent Konseyi’nin başkanına bütçe verilmez! Bütçe Kent Konseyine verilir, o bütçeyi de Yürütme Kurulu projeler bağlamında Kent Konseyi’nin ilgili meclis ve grupların çalışmaları doğrultusunda harcanmasına Yürütme Kurulu karar verir” diyen Başkan Gökhan; “Bu bütçe nasıl harcanacak başkan karar vermez. Dolayısıyla kamuoyunun kafasını karıştıracak açıklamalar yapması kendisine yakışmıyor. Bilmiyor, incelemiyor ve o hala birilerinin dolduruşuna geliyor. Eğer yapamayacaksa; bu işi bırakmalı yeni bir Kent Konseyi Başkanı seçmeliyiz. Bunları kalkıp basında televizyonlarda anlatması şikâyet etmesi son derece abestir. Önce görevini yap Yürütme Kurulunu topla” şeklinde konuştu.

“Görevi bırakmasını tavsiye ediyorum”

Kandemir’in görevi bırakmasını tavsiye eden Başkan Gökhan; “Yürütme Kurulunda çoğunlukta değilmiş. Olmayabilir; mahalle meclisleri ve diğer meclislerin bütün başkanları Yürütme Kurulunun üyeleridir. Sen doğru çalış, iyi çalış, proje getir. Oradan olumsuz bir şey çıkarsa o zaman gel şikâyet et. Onun için buradan söylüyorum;  bunu yapamayacaksa ki yapamayacağını tahmin ediyorum. Bu noktada görevi bırakmasını kendisine tavsiye ediyorum. Böyle saçma sapan basına milleti yanıltacak şekilde açıklama yapması yanlıştır, Kent Konseyi Başkanına da yakışmaz” diye konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 05.10.2017 17:39
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol