Güneşhan’dan AKFA cevabı

CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, Çanakkale ve ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Güneşhan’dan AKFA cevabı

CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, Çanakkale ve ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu.

06 Şubat 2018 Salı 16:59
Güneşhan’dan AKFA cevabı

36. CHP Olağan Kurultayı, AKFA Dosyası, Afrin Operasyonu gibi konular hakkında bir basın açıklaması yapan CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan; “Öncelikle halen devam etmekte olan Zeytin Dalı operasyonunda şehit olmuş kahraman askerlerimizi rahmet ile anıyor milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralı olan askerlerimize de acil şifalar diliyorum. 36. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı 3-4 şubat tarihlerinde yapılmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi 36.olağan kurultayı Adalet ve cesaret sloganı ile gerçekleşmiştir. Kurultayda güven tazelenerek önümüzdeki iki yıllık dönemde sayın Kemal Kılıçdaroğlu yeniden genel başkan seçilmiştir. Çanakkale milletvekilimiz sayın Muharrem Erkek Parti meclisi üyeliğine, sayın Serdar Soydan yüksek disiplin kurulu üyeliğine seçilmiştir” dedi.

Kurultay sonrası partisinin yayınlamış olduğu sonuç bildirgesini de kamuoyuyla paylaşan Güneşhan, “Bu çerçevede; önümüzdeki dönemin Parti Örgütünün hedef ve öncelikleri aşağıdaki ilkeler olacaktır. 1-Tek adam rejimine son verilecek ve kuvvetler ayrılığına dayalı parlamenter sisteme geçilecektir. 2-Cumhuriyet ve demokrasinin temeli olan laiklik ilkesinden taviz verilmeyecek ne dinin siyasallaştırılmasına ne de siyasetin dinselleştirilmesine izin verilmeyecektir. 3-Din, vicdan ve inanç özgürlüğüne müdahalelere izin verilmeyecek, yaşamın her alanında adalet ve huzur sağlanacaktır. 4-OHAL derhal kaldırılacak, Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) yasama ve yargı denetimine alınacak ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde bulunan FETÖ'nün siyasi ayağı kesinlikle ortaya çıkarılacaktır. 5-Yargının bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğü sağlanarak, tüm vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği güvence altına alınacak, seçimler adil ve güvenli olacaktır. 6-Kürt sorunu eşit yurttaşlık temelinde, ulusal bütünlük ve toplumsal uzlaşı ile çözülecektir. 7-Çağdaş demokrasilerde 4. güç olarak benimsenen medya özgürlüğü sağlanacaktır. 8-Yüksek katma değerli kapsayıcı büyüme hedeflenecek, eğitim ve sağlık parasız, kaliteli ve ulaşılabilir olacaktır. 9-Herkes milli gelirden hakkını alacak, açlık ve yoksulluk sıfırlanacak, gelir dağılımı adaletini ve bölgesel kalkınmayı sağlamak devletin temel görevi olacaktır. 10-Tarımsal üretim planlanacak, ekilmeyen tarım arazisi kalmayacak, çiftçi desteklenerek ithalata karşı korunacak ve Türkiye tarımda tekrar kendi kendine yeten ülke konumuna getirilecektir. 11-Devlet şeffaf, tarafsız ve hesap verebilir olacak, kamuda tüm atamalar liyakata uygun yapılacak, yolsuzluk suçlarında zamanaşımı kaldırılacak, cezaları ağırlaştırılacak ve yolsuzluk yapanlardan hesap sorulacaktır. 12-Asgari ücret vergi dışı bırakılacak, taşeronların tümü kadroya alınacak, tüm kamu ve özel sektör çalışanlarına sendikalaşma özgürlüğü tanınacak, sendikalaşma özendirilecek, eşit işe eşit ücret uygulanacaktır. 13-Şehit aileleri ve gazilerimiz arasında uygulanan ayrımlar kaldırılacak, şehit aileleri ve gazilerimiz Milletvekillerine tanınan hak ve imkanlardan yararlanacak. 14-Kadınlara ve gençlere hayatın her alanında eşitlik sağlanacak, kadınlar ve çocuklar şiddete karşı korunacak, şiddet uygulayanlara verilen cezalar artırılacaktır. 15-Engellilerin sosyal ve ekonomik hayata eşit katılımı sağlanacaktır. 16-"Yurtta Barış Dünyada Barış" ilkesiyle bütün komşularımızla ulusal çıkarlarımız gözetilerek iyi ilişkiler kurulacak, AB müktesebatına uyum sağlanacak, AB'ye tam üyelik hedeflenecektir. 17-Havamız, toprağımız ve suyumuz korunacak, denizlerimizin, ormanlarımızın ve tarım arazilerimizin yağmalanmasına izin verilmeyecektir. Cumhuriyet ve demokrasi, Laik ve çağdaş yaşam, Eşitlik, özgürlük ve dayanışma, Adalet ve Cesaret'le kurtarılacak, korunacak ve yüceltilecektir.” İfadelerini kullandı. 

“Temennimiz TSK mensuplarımızın kayıpsız olarak bir an evvel yurda dönmeleridir”

Afrin Harekatı’na yönelikte açıklamalar da yapan Başkan İsmet Güneşhan; “Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi  “Vatanın müdafaası mecburiyeti olmadıkça savaş bir cinayettir.” Afrin Harekatı bir zorunluluk haline geldiğinden temennimiz Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımızın kayıpsız olarak bir an evvel yurda dönmeleridir. AKP İktidarı 2011 yılından bu güne Suriye’ye karşı izlediği dış politika konusunda hep yanlış davranmıştır. Suriye’ ye operasyon aşamasına nasıl gelinmiştir? Türkiye’nin ulusal güvenliği açısından Suriye’nin toprak bütünlüğünü koruyor olması çok önemli idi. Suriye‘nin bölünmesinde AKP’nin nasıl destekleyici rol oynadığı halkımızca malumdur. AKP hükümeti Suriye’de Esad’a karşı savaşan güçlere destek olmuştur ve bu gün aynı güçlerle Afrin’e harekat düzenlemiştir. AKP Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına sürüklemenin hesabını halkımıza bir gün mutlaka verecektir. Militarist bir yapı olan ÖSO ile TSK birlikte sınır ötesine savaşmaya gönderilmiştir. ÖSO’nun kimlerden oluştuğu milletimize tam olarak açıklanmamakla birlikte, para karşılığı savaşan, kafa kesen, tecavüz eden, hırsızlık ve yağma yapan, şartlara göre veya maaşa göre farklı radikal islami örgütler arasında saf değiştiren militanları da içinde barındıran bu yapıyı, Mehmetçik ile yan yana getirmek kabul edilebilir değildir. Hele ki kadim Anadolu halklarının işgal edilen vatan toprağını ve canını korumak için kurduğu ve paranın hükmünün olmadığı mertçe savaşan Kuvayi Milliye ordusu ile bir tutmak, aziz şehitlerimizin hatırasına büyük saygısızlıktır ve milletimizin canını acıtmaktadır” diye konuştu.

“Hekimlerimize bu nefret nedendir?”

“TTB ( Türk Tabipler Birliği )köklü bir geçmişe sahip, kuruluşu 1953 yılına dayanan ve üye sayısı 83 000 üzerinde olan bir meslek odasıdır” diyen İsmet Güneşhan, “Geçmişte olduğu gibi bu gün de ölümden değil yaşamdan yana olduklarını ifade etmiş olmalarıdır gözaltına alınma gerekçeleri. Bugün TTB ne yapılanlar ülkede düşünce ve söz söyleme özgürlüğüne karşı yapılmış bir saldırıdır. Asıl hezeyan;  AKP’nin Suriye ‘ye karşı izlediği dış politikadır ve baştan sona yanlıştır. Savaşın son çare olduğu 1914 yılı 1. Dünya savaşında tıbbiye hocaları ve öğrencileri tamamı cepheye gönüllü gitmiş ve destan yazmışlardır. Özellikle Çanakkale cephesinde 1915 yılında tıbbiye 1. sınıfa kaydolan öğrencilerin tamamı şehit olmuştur ve 1921 yılında tıbbiye mektebi hiç mezun vermemiştir. Bu gün hekimlerimize bu nefret nedendir? Terörist sevici olmakla vatan haini olmakla suçlanmaları nedendir? Tek neden Tabi ki AKP’ye muhalif olmalarıdır” şeklinde konuştu.

“CHP seviyeli siyaset yapmaktadır”

Güneşhan sözlerine şu şekilde sürdürdü; “Siyasetin hakaret içeren, aşağılayan, ötekileştiren, tehdit eden bir üslup ile yapılması doğru değildir. CHP Grup Başkan Vekilimiz sayın Engin Altay Afrin sınır ötesi operasyon ile alakalı ‘PKK da, FETÖ  de, Reza Zarrab da beni kandırdı, ne yapalım Allah affetsin’ gibi ifadelerle  savunma yapılmasın diye ÖSO hakkında kendilerine uyarılarda bulunduklarını hatırlatıp, sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın buna neden bu denli sinirlendiğini dile getirmiştir. Bunu da siyasi bir hiciv ile bir tür istemsiz hakaret etme hastalığı olan ‘kopralali’ye benzetmiştir. Eğer Bülent Turan’ın kendisi gerçekten samimi ise;  ‘Ulan ahlaksızlar’ , ‘kadın mı kız mı bilemedim’ , ‘artistik yapma, ananı da al git’ , ‘mezarlık soyguncusu’ , ‘sapıklar’ , ‘niye kaçıyorsun ulan İsrail dölü’ , ‘haddini bil edepsiz kadın’, ‘aydın müsveddeleri’ gibi hakaretler de bulunan siyasetçileri hatırlasın önce.”

“Belediye Başkanımızın yanındayız”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın her zaman yanında olduklarını dile getiren Güneşhan; “Sayın Ülgür Gökhan 2002 yılından beri şehrimizin belediye başkanıdır. Çanakkale halkı kendisinden ve yapmış olduğu çalışmalardan memnun olmasa bu gün hala makamında oturuyor olamazdı. Sayın Ayhan Gider sizin boş vaktiniz çok anlaşılan. Milletvekili görevine geldiğiniz günden bu yana yaptığınız tek bir iş var ise paylaşın lütfen, kamuoyu merak ediyor.  Çanakkale’nin ve ülkemizin iktidarınız sayesinde yaşamak zorunda kaldığı ve acil çözüm bekleyen sayısız sorunu var iken dönüp dolaşıp Belediye Başkanımız sayın Ülgür Gökhan ‘a yersiz asılsız suçlama ve eleştirilerde bulunmanız ‘’en iyi savunma saldırıdır ‘’ anlayışına olan inancınızla alakalı sanırım ama bu sizi kurtarmıyor ne yazık ki.  Belediye başkanımıza veya partimize saldırmayı bırakıp işinize baksanız nasıl olur acaba? Örneğin;  Kaz dağlarındaki eşsiz ormanlarımız maden şirketlerinin kıyımına uğruyor, Atik Hisar barajı güvenlik sahası içerisinde kalan alanda siyanür kullanılarak altın madeni çıkarılacak ve bugünlerde binlerce ağaç kesiliyor. Gücünüz yetiyorsa Milli ve yerli olmaya biraz da bu açıdan bakınız ve ağaçların kıyımını durdurunuz. Köylere gidin ve tarım üreticilerinin, süt üreticilerinin nasıl borç batağına saplandığını dinleyin onlardan. Okullara gidin ve cemaatlerin okullarda nasıl cirit attığını, çocuklarımızın nasıl din istismarına uğradığını görün. Olması gereken çağdaş, laik, bilimsel eğitimin iktidarınız sayesinde nasıl içler acısı bir halde olduğunu görün ve yüzleşin kendinizle. Caddelere, sokaklara, Pazar yerlerine çıkın tek başınıza dolaşın halkımızın arasında cesaretiniz var ise. Belki o zaman bu ülkenin insanları ne yaşıyor farkına varırsınız. Belki o zaman vaktinizi sağa sola saldırarak yalan yanlış suçlamalarda bulunarak harcamaya vicdanınız el vermez de asli görevinize yoğunlaşırsınız” dedi.

“Söylendiği gibi yapılan inşa 4 kat olmayacak”

AK Parti’li Belediye Meclis Üyesi Tülay Ömercioğlu’nun AKFA Dosyası ile ilgili açıklamalarına da değinen CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan; “Söylendiği gibi yapılan inşa 4 kat olmayacak. Yani yapılacak inşa 2,5 katı geçemeyecek. Diyelim inşayı yapacak müteahhit 4 kat olarak plan yapıp getirdi. Meclis diyecek ki hayır yapmazsın. Zaten imar müdürlüğü kabul etmeyecek. Çünkü plan notlarında 2,5 kat olacak deniyor. Bakın o plan notlarını okumuyorlar, okusunlar. Toplamda 0,45. Yani 1000 metre kare yeriniz varsa, yapacağınız 450 metre kare. Taban da yapacağınız maksimum %30, %15’de üstene yapacaksınız. Yani ancak 2,5 kat yapabilirsiniz. Toplamda %45’i geçemeyeceksiniz. Yani 4 metre, 4 metre üstüne birde yarım kat yapılsa zaten 11,5 metre yapacak. Yani bugün bir iş yeri için ancak yeterli, ev değil ki burası 2,5 metre yapasınız. Bilmiyorlar. Gelin biz size anlatalım” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 06.02.2018 17:19
Anahtar Kelimeler:
Chp
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol