Karadağ; “Adalet aranacak yer yollar ve kamp alanları değildir”

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, CHP’nin düzenleyeceği Adalet Kurultayı’nı eleştirdi. Karadağ; “Adalet mülkün ve devletin temelidir, adalet aranacak yer yollar ve kamp alanları değildir” dedi.

Karadağ; “Adalet aranacak yer yollar ve kamp alanları değildir”

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, CHP’nin düzenleyeceği Adalet Kurultayı’nı eleştirdi. Karadağ; “Adalet mülkün ve devletin temelidir, adalet aranacak yer yollar ve kamp alanları değildir” dedi.

17 Ağustos 2017 Perşembe 15:23
Karadağ; “Adalet aranacak yer yollar ve kamp alanları değildir”

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 26-30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale’de düzenleyeceği Adalet Kurultayı’na tepki gösterdi. “Adalet mülkün ve Devletin temelidir” diyen Karadağ; Adalet aranacak yerin yollar ve kamp alanları olmadığını, Adalet Kurultayı’nda bir araya gelecek gurupların ortak özelliğine dikkat edilmesi gerektiğini ve Türkiye’deki ana muhalefet sorunun bu kararla bir kez daha tescillendiğini söyledi.

CHP referandum sonuçlarını doğru okuyamamıştır”

AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, 16 Nisan referandumu ile Türkiye’nin yeni bir döneme girdiğini ifade ederek; “Maalesef Cumhuriyet Halk Partisi referandum sonuçlarını doğru okuyamamıştır. 16 Nisan referandumunda alınan %51,4 lük evet oyuna karşı %48,6 lık hayır oyunu CHP Kendi oyu zannedip tabiri caizse gaza gelip sokaklardan nasıl nemalanırımın hesabını yapmaya başlamıştır. Ülkemizde 16 nisan itibari ile yeni bir sayfa açılmıştır. 18 maddelik Anayasa değişiklik paketinin halkımız tarafından onaylanması ile CHP ve muadili partiler sandıktan bir kez daha veto yemiştir. Fakat CHP alınan hayır oylarının tamamının kendinin olduğunu düşünerek büyük bir yanılgı içerisine girmiştir. Türkiye’de isterseniz aylarca, yıllarca seçim yapın CHP’nin aldığı oy %25’ten ne bir eksik ne bir fazla olacaktır” dedi.  

Adalet bunun neresinde?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması ile başlattığı Adalet Yürüyüşü’nü eleştiren AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ; “Bakıyorsunuz CHP Genel Başkanı devlete ait bilgileri sızdırarak,  vatana ihanetten yargılanan ve tutuklanan CHP’li vekil için çıkıyor Ankara’dan İstanbul’a sözde adalet yürüyüşü yapıyor, sözde diyorum çünkü devlete ait gizli bilgileri sızdırmak vatana ihanettir ve bu suçla gayet adaletli bir şekilde yargılanan bir sanık için adalet aramak tam anlamıyla komedidir. Biz herkes için adalet şuurunu savunuyoruz, suçu ister vekil işlesin ister sıradan bir vatandaş işlesin yargı maddeleri aynen uygulanmalıdır. Bizler Şunu defaatle ifade ediyoruz aynı suçu bir AK Parti’li vekil işlese emin olun şimdi CHP çoktan bir kaşık suda fırtına koparıp bu ülkenin huzurunu bozmuştu. Çok şükür ki ne biz ne vekillerimiz de bu davaya inanmış hiçbir fert devletine ve vatanına ihanet etmez. Genel Başkan Kılıçdaroğlu 24 gün boyunca yaptığı adalet yürüyüşünde bu ülkenin hükümeti tarafından korunmuştur. Genel Başkanın güvenliğini bu hükümet sağlamıştır. Allah korusun 24 gün boyunca süren o sözde adalet yürüyüşünde CHP konvoyunun başına bir şey geldiğinde bunun hesabını kim nasıl verecekti ? Genel Başkan çıkıp o zaman da adaletten ve demokrasiden bahsedecek miydi. Bu ülkede adalet yoktur demek bu ülkede demokrasi yoktur demek bu ülkenin karşısında duran herkesin ortak zikridir. Terör örgütlerinin ortak dilidir. Bir ülkenin ana muhalefet partisi lideri 24 gün boyunca yürüyorsa ve yürüyüşün ardından artık daha çok sokak eylemlerinde bulunacağız diyorsa bu ülkede gerçekten bir muhalefet sorunu vardır” diye konuştu.

“Özür dileyin…”

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Alman Focus dergisine yaptığı açıklamalarda ‘Türkiye’de can ve mal güvenliğiniz yok Türkiye’ye gitmeyin’ açıklaması en hafif tabirle akıl tutulmasıdır” diyen Karadağ; “Turizm camiasında binlerce çalışanı şok eden bu açıklama turizm camiasına yapılan haksızlık değil de nedir? CHP İl Başkanı Nejat Önder’e şunu belirtmek isterim ki; AK Partimizin 16. Kuruluş Yıldönümü etkinliklerinde konuşan Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımızın sözlerini çarpıtarak suni gündem oluşturmak yerine Çanakkale İl Başkanı olarak çıkın ve tüm turizm camiasından emeğinize, alınterinize saygısızlık yaptık deyin ve özür dileyin…” şeklinde konuştu.

“Adalet Kurultayı adalet aranılacak mecra değildir”

Karadağ sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Şimdi kalkmışlar adalet yürüyüşünde 24 gün ülkeyi uğraştırdıkları yetmemiş gibi barışın savaşı yendiği yer olan Çanakkale’de 4 gün adalet kurultayı yapacaklarını ifade ediyorlar. Gelsinler, bizim şehrimiz barışın ve hoşgörünün şehridir fakat burası barışın olduğu kadar adaletin de şehridir. Bizler Çanakkale’liler olarak misafirperver bir şehiriz, kendilerini 4 gün boyunca misafir edeceğiz. Alan başkanlığımız CHP’nin kurultayı için Kocadere kamp alanının uygun olduğunu resmi yazı ile bildirmiş, bizlerde gelişmeleri basından takip ediyoruz.  Fakat Adalet Kurultayı ile ilgili olarak sırtını PKK’ya dayadığından dolayı tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş sempatizanlarına çağrıda bulunuyor ve Çanakkale’de düzenlenecek Adalet Kurultayına katılın diyor. Bizler çoğu zaman çoğu yerde ifade ettik CHP ve HDP Aynı çizgide ilerliyor dedik. Maalesef bu son birliktelikte bunu bir kez daha tescil etmiştir. Türkiye’yi Avrupa’da terörist devlet olarak lanse eden Selahattin Demirtaş ve Türkiye’de can ve mal güvenliği yok Türkiye’ye gelmeyin diyen Kemal Kılıçdaroğlu daha önce defalarca olduğu gibi bu konuda da aynı çizgide buluşmuştur. İşte bu insanların aradığı adalet gerçek adalet değildir. O yüzden Çanakkale’de yapılacak Adalet Kurultayı bizler için yok hükmündedir.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol