Karakaş; “Herkesi kucaklayarak bu kenti yöneteceğim”

CHP Belediye Meclis Üyesi Celal Karakaş Çanakkale Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

Karakaş; “Herkesi kucaklayarak bu kenti yöneteceğim”

CHP Belediye Meclis Üyesi Celal Karakaş Çanakkale Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

18 Ekim 2018 Perşembe 17:43
Karakaş; “Herkesi kucaklayarak bu kenti yöneteceğim”

Çanakkale Belediye Başkanlığı ile ilgili başvuru dilekçesini partiye teslim eden CHP Belediye Meclis Üyesi Celal Karakaş yaptığı açıklamada, hedefinin büyüyen Çanakkale’yi alt yapı, üst yapı yatırımları tamamlanmış, yarının planlaması yapılmış, Avrupa’ya açılan bir kültür başkenti yapmak olduğunu söyledi. Karakaş; “Çanakkale Belediye Başkanlığı arzum, doğup büyüdüğüm, sokaklarında çocukluğumu geçirdiğim, 22 yıldır Ortopedi Uzmanı olarak çalıştığım şehrime hizmet etmek, Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, partili partisiz herkesi kucaklayan bir anlayıştan gelmektedir. Hedefim, büyüyen Çanakkale’mizi alt yapı, üst yapı yatırımları tamamlanmış, yarının planlaması yapılmış, Avrupa’ya açılan bir kültür başkenti yapmaktır. Çanakkale bu anlamda tarih, kültür, doğa zenginliği açısından her türlü imkana sahiptir. Ülkemizin en aydın insanlarından oluşan Çanakkale halkı, bir kültür başkentinde yaşamayı fazlasıyla hak etmektedir” dedi.

“En önemli eksiklerimizden olan uluslararası standartlarda bir kongre merkezini ve turizm yatırımlarını yaparak, iş bulmak adına başka şehirlere giden gençlerimize iş alanı yaratmak, aynı zamanda turizm etkinliğini 365 güne yaymak ve Çanakkale’nin turizm ve kongreler şehri olması en önemli hedeflerimden olacaktır” diyen Karakaş; “50 binin üzerinde üniversite öğrencisi olmak üzere 70 binlere ulaşan genç nüfusu ile Çanakkale’nin aynı zamanda çağdaş üniversiteler kenti olması yolunda çaba sarf edeceğim. Ülkemizin en zengin sulanabilir arazilerinin bulunduğu şehrimizde, modern tarım ve hayvancılıkta katma değer yaratılması belediye olarak önceliklerimizden olacaktır. Her türlü çevre kirliliğine ve şehrimizin aşırı beton tehlikesine karşı dimdik durmak en önemli hassasiyetlerimden olacaktır. Gerçek anlamda bisiklet yolları, tramvay ve deniz ulaşımı dahil çağdaş toplu taşımacılık sağlayarak, yeşil alanları arttırarak halkın günlük yaşamını kolay ve keyifli hale getirmek önceliklerimden biri olacaktır. Özellikle çocuk, genç ve kadın kenti olma konusunda atılan adımları büyüteceğim” şeklinde konuştu.

“Işığım, Mustafa Kemal’in ışığı olacaktır”

Karakaş sözlerini şu şekilde sürdürdü; “10 yıllık Belediye Meclis Üyeliğim boyunca gösterdiğim performans ve özen, bu kenti yönetmek adına bana gereken Çanakkale Belediye Başkan adaylığı cesaretini vermiştir. Yaşamım boyunca yaptığım gibi gülen yüzümle, sıcak dokunuşumla, şehrin yaşlısını gencini kucaklayarak bu kenti yöneteceğime inanıyorum. Işığım, Mustafa Kemal’in ışığı olacaktır.”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ve çok sayıda partilinin katıldığı açıklamanın ardından Karakaş, parti binası önünde de partililere seslendi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
ChpCelal Karakaş
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol