Mutan; “Ali Uyanık istifa etmelidir”

Kepez Belediye Başkanı ve Çanakkale Belediye Başkan Aday Adayı Ömer Faruk Mutan, adaletli olmadığını ileri sürdüğü CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık’ın görevinden istifa etmesini istedi.

Mutan; “Ali Uyanık istifa etmelidir”

Kepez Belediye Başkanı ve Çanakkale Belediye Başkan Aday Adayı Ömer Faruk Mutan, adaletli olmadığını ileri sürdüğü CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık’ın görevinden istifa etmesini istedi.

26 Kasım 2018 Pazartesi 14:31
Mutan; “Ali Uyanık istifa etmelidir”

Kepez Belediyesi hizmet binasında basın toplantısı düzenleyen Kepez Belediye Başkanı ve Çanakkale Belediye Başkan Aday Adayı Ömer Faruk Mutan, 2 Aralık tarihine ertelenen Çanakkale Belediye Başkan Adaylığı Eğilim Yoklaması öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Eğilim yoklaması öncesi CHP’de sıkıştırılmış ve adaletsiz bir süreç yaşandığını belirten Mutan; “Ön seçim denilen örgüt temayülünden önce Ali Uyanık İlçe Başkanlığı’ndan istifa etmelidir” dedi.

Süreç zaten sakat gidiyordu

“Parti içi bir süreç yaşayacaktık, örgüt temayülü adı altında. 25 Kasım’da üyeye dayanan bir sandık gelecekti, ama ertelendi” diyen Başkan Mutan; “Genel Merkez bu konuda onay vermeden takvim açıklayan CHP Çanakkale Merkez İlçe parti disiplini ve hukuku açısından yanlış yaptı. Bu yanlışta bu şekilde 2 Aralık tarihine ertelenmesini getirdi. Süreç zaten sakat gidiyordu bunun altını kalınca çizeyim. Benim bildiğim bir kura çekiliyor soyadı üzerinden a harfi çıkınca başta Necmi Akyalçın olmak üzere diğerleri sıralanıyor. Benimde üç olan yerim dörde doğru gidiyor. Aslında bu oy pusulalarında başta ve sonda olma şekli bir avantajdır. Ama sonuç itibariyle koskoca adamlarız, 60-70 yaşında insanları topluyorsunuz, evcilik oynar gibi, önseçimcilik oynar gibi birşeyler yapmaya çalışıyorsunuz” şeklinde konuştu.

Ali Uyanık İlçe Başkanlığı’ndan istifa etmelidir

CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık’ın tarafsızlığını yitirdiğini ve örgüt temayülünden önce İlçe Başkanlığı’ndan istifa etmesi gerektiğini belirten Başkan Mutan; “Sıkıştırılmış bir süreç yaşıyoruz. Adaletsiz bir süreç yaşıyoruz. Adil olmayan bir süreç çalıştı. Hala çalışıyor. O yüzden istifa etmelidir. Ön seçim denilen bu örgüt temayülünden önce Ali Uyanık İlçe Başkanlığı’ndan istifa etmelidir. Tarafsızlığını yitirmiştir. Bu hissi üyelere ve kamuoyuna verememektedir. Ve bu sürecin abuk sabuk örülmesinde ve partinin de bu noktada ciddi anlamda sıkıntı yaşamasında en büyük aktör kendisidir. Cumhuriyet Halk Partisi bir temayül yoklamasını yapabilecek düzeyde Genel Merkeziyle uyumsuz bir süreç yaşayabilir mi? Genel Merkezimizde bu ilin Genel Başkan Yardımcısı var. Bununla bir temas olmaz mı? Yönerge diye bir şey var. Yönetmelik diye bir şeyler var” diye konuştu.

Bizi numaralarınıza alet etmeyin

“Kurallar diyor ki harf çekilir, bizimkiler bizi saksı gibi oturtuyorlar milletin önünde, kartondan yazdıkları yazılar da düzgün değil, numara çektiriyorlar. Bak bizi numaralarınıza alet etmeyin. Yeteri kadar ettiniz, bakın son haftaya giriyoruz” diyen Başkan Mutan; “Şu olur bu olur çokta önemli değil. Ölüm yok ucunda. Ama kazanan Çanakkale olsun, CHP olsun diye uğraşıyoruz. CHP’ye irtifa kaybettirenler istifa etmelidir. Önce adalet duygusunu kendi içimizde yaşayacağız. Ali Uyanık istifa etmelidir. Neden etmelidir? Bir diğer gerekçe ise İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi 2 Aralık tarihinde olacaktı. Şimdi ne zaman olacak belli değil. Ben size söyleyeyim, olmayacak. Kepez ne zaman olacaktı almışsınız ya karar. Sizin defterinizde ayın 18’i itibariyle hem Belediye Başkanı hem de Belediye Meclisi seçilecekti Kepez’de. Ne oldu? Olmadı. Daha o zaman istifa etmeliydin sen. Etmeliydin, etmedin. Hala yanlış davranıyorsun.” şeklinde konuştu.

Çek git kardeşim

Başkan Mutan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Haksızlığa karşı hiç susmadım. Dilsiz şeytan değilim. Hakkı, hukuku ve adaleti önce kendimde arayacağım. Taraf olabilirsin ama bu hassas dönemde herkese eşit durmaya çalış. Durmuyorsun. Durmadın, çek git. Çek git kardeşim. Tarafsızlığını yitirmiş bir Merkez İlçe Başkanıyla gidilecek temayül yoklaması sakattır.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol