Mutan; “TBMM’nin kürsüsünü kullanmak istiyorum”

CHP’nin delege seçimleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, çarşaf liste isteğini yineledi. Önümüzdeki yıllarda milletvekili olmak istediğinin sinyallerini veren Başkan Mutan; düşüncelerini ve fikirlerini söyleyebilmek adına Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kürsüsünü kullanmak istediğini belirterek; “O yüzden genel siyaset yapmak istiyorum. Her şeyi her yerde söyleyemiyorsunuz. Söyleyebilme noktasına çıkmak için ön seçim istiyorum” dedi.

Mutan; “TBMM’nin kürsüsünü kullanmak istiyorum”

CHP’nin delege seçimleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, çarşaf liste isteğini yineledi. Önümüzdeki yıllarda milletvekili olmak istediğinin sinyallerini veren Başkan Mutan; düşüncelerini ve fikirlerini söyleyebilmek adına Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kürsüsünü kullanmak istediğini belirterek; “O yüzden genel siyaset yapmak istiyorum. Her şeyi her yerde söyleyemiyorsunuz. Söyleyebilme noktasına çıkmak için ön seçim istiyorum” dedi.

27 Eylül 2017 Çarşamba 15:02
Mutan; “TBMM’nin kürsüsünü kullanmak istiyorum”

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, yıllardır parti içi mücadelesinde hep bir yerde durduğunu ve delege sistemine karşı olduğunu söyledi. Başkan Mutan; “Yıllardır parti içi mücadelemde hep bir yerde durdum. Ben delege sistemine karşı bir insanım. Delege sistemi siyasi parti ve seçim yasası gereği siyasi partileri böyle bir organizasyona itiyor. Bu organizasyon siyasi partilerde, gruplaşmayı ve kavgayı getiriyor. Bu sadece Cumhuriyet Halk Partisi ile alakalı değil. Bugün AKP’de bizde olan çatışma var. Çok daha derin bir çatışma var. Onların siyasi üslup ve tarzları dışa çok yansıtmıyor. Ama oturun bir konuşun. Konuştuğunuzda onlardan çıkan ahlar vahlar, bizim ahların vahların yanında oooo.  Ve çok rahat değiller. Ben oku hemen ters tarafa çevirdim ama siyaset kurumuna sağ, sol, ön, arka diye bakmıyorum. Bir bütün olarak bakıyorum. Hangi akılda olursanız olun, siyaset sonuç itibariyle vatandaşların ihtiyaçlarını ve sorunlarını karşılayan bir aklın kendisidir. Biz solcuyuz kardeşim. Bizim eksenimiz emek.  Ben öyle şekillendireceğim ihtiyaçları, yani sosyal katmanlar üzerinden gideceksem benim önceliğim işçi, köylü, memur, emekli, genç, işsiz. Evet ben sosyal ve siyasal program ve politikalarıma onların refahı üzerine oturtturacağım. Benim aklım bu. Öteki sağcı, oda gidecek başka grup ve anlayış üzerine inşa edecek aklını” dedi.

“Sözümüz dinlensin diye sakal bıraktım”

“Ben bütün üzerinden baktığımda, sağlıklı yapıların oluşması, temsilde adaletten geçiyor. Sakal diyor ki, siyasette adalet istiyor Ömer Faruk Mutan” diyen Başkan Mutan; “Bakın her ne kadar bireysel ise de, benim bahsettiğim siyasetteki adaleti siyaset yapan herkes itiyor. Ben bu aklımı hangi siyasetçi ile paylaştıysam haklısın diyor. Haklı olduğum noktada bu aklı yaşama geçirip karşılığını almak siyaset kurumuna katkıysa, siyaset kurumuna katkı sağlamak için sakal bıraktık sözümüz dinlensin diye” şeklinde konuştu.

“Adaletsizlik bu”

Başkan Mutan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Eğer muhalefet yoksa, demokrasi yoktur. Siyasi partilere bakın, hangisi muhalefeti barındırıyor. Hiç biri. Kazanan kaybedeni yok ediyor. Siyasetin kaybedeni olmaz. Ama maalesef biri kazanıyor, biri kaybediyor. Biz bunu geçen CHP Merkez İlçe ve İl Başkanlığı seçiminde yaşamadık mı? %49. küsür, bakın öteki de %50. küsür. O 51 değil, o 49 değil. 50. küsürle yüzünü alıyorsun. Adaletsizlik bu. Böyle olmamalı. Oran ve temsil bazında oraya taşınmalı bence. Sokağa terk edilmemeli akıllar, fikirler, ifadeler. Temsil edildiği noktada kendini ifade edebilmeli. Sen eğer ifade edebilme imkanı sunmuyorsan, siyasi partilere sesleniyorum buradan, adamda çıkar sağda solda, meyhanede kahvede konuşur. Konuşmak ve kendini ifade etmekte çok temel bir insan hakkıdır. Hakaret etmediği, iftira etmediği, çamur atmadığı sürece aklını yaymak ve örgütlemekte her şeyin ötesinde insanlık görevidir. Örgütlenme hakkı da kutsal bir haktır ve insanın olmazsa olmazlarındandır. Hava ve su gibidir. İfadesi de düşüncesidir.”

“Ön seçim olmazsa olmaz olmalı”

“Kurallı hale getirelim. Yıllardır çarşaf liste diyorum” diyen Başkan Mutan; “Mevcut siyasi parti ve seçim yasası şu anda siyasi parti üst akıllarının genel merkezlerin işine geliyor, o yüzden hiç biri getirip de parlamentoda bunu sağlıklı bir hale sokalım demiyor. O yüzden çarşaf liste, özellikle bu örgüt ve benzeri seçimlerde delege bazı dahil olmak üzere hayata geçirilmeli. En azından süreci demokratikleştirme adına katkı sunucu olur. Ön seçim olmazsa olmaz olmalı ama tek başına da ön seçim belirleyici olmamalı” şeklinde konuştu.  

“Sünnet çocuğu gibi”

CHP’nin delege seçimlerinde yaşananların yanı sıra AK Parti’de yapılan temayül yoklamalarını da eleştiren Başkan Mutan; “Siyaseti önünü kapatıcı, siyaseti seçenek olmaktan çıkarınca aklınıza kötü kötü şeyler geliyor. Gelmesin diye siyaset seçenek yaratsın diye siyasetin önünü açmakta siyasetçilerin görevi arkadaşlar. Bu süreç önemli, ama öyle gidiyor ki bir maç havasında gidiyor. Bakın sosyal medyaya. Biri mavi giymiş, mavi mavi masmavi gözleri boncuk mavi. Bana diyor ki mavi giymişsin bugün sen. Ben bugünde mavi giydim. Bana gelen gömleklerin çoğu hediye. Çoğu zaman da mavi giyerim. Neden? Ecevit mavisi diye. Renkler birinin babasının malı mı? Yapmayın bunu. Oturun konuşun. Konuşulmuyor arkadaşlar. Öteki tarafa bakıyorsun temayül yoklaması diyor. Sünnet çocuğu gibi kusura bakmasınlar ama başkan yanına alıyor üç beş tane, bir tane bisküvi kutusu atın bakalım diyorlar. Atıyorlar, kapatın götürün açın orda sayın. Yapmayın arkadaşlar. Etmeyin eylemeyin. Siyaset böyle bir akılla dizayn edilmemeli” ifadelerini kullandı.

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kürsüsünü kullanmak istiyorum”

Genel siyaset yapmak istediğini ve TBMM kürsüsünü kullanmak istediğine de dikkat çeken Başkan Mutan; “Beni de götürebilirler, sizi de götürebilirler. Sizden baya içeride insan var. Dünyada bu konuda birincisiniz. Siz de ağzınızı açamıyorsunuz. Ben de bu kadar açıyorum, fazla mı açıyorum onu da bilmiyorum ama ben daha fazla açabilmek için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kürsüsünü kullanmak istiyorum. O yüzden genel siyaset yapmak istiyorum. Her şeyi her yerde söyleyemiyorsunuz. Söyleyebilme noktasına çıkmak için ön seçim istiyorum. Üstüne basa basa söylüyorum ön seçim. Ön seçim hakkımızı hiç kimse elimizden almaya kalkmasın. Onu vermeme adına bir mücadele yürüteceğiz” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol