“Önce insan”

Çanakkale Web TV’de yayınlanan ‘Seçim 2019’ programına konuk olan Çanakkale Bağımsız Belediye Başkan Adayı İlyas Terzi, seçim çalışmalarını ve projelerini anlattı. Programın yapımcısı ve sunucusu İhsan Konuk’un sorularını cevaplayan Terzi, “Bizim en önemli projemiz önce insan” yorumunda bulundu.

“Önce insan”

Çanakkale Web TV’de yayınlanan ‘Seçim 2019’ programına konuk olan Çanakkale Bağımsız Belediye Başkan Adayı İlyas Terzi, seçim çalışmalarını ve projelerini anlattı. Programın yapımcısı ve sunucusu İhsan Konuk’un sorularını cevaplayan Terzi, “Bizim en önemli projemiz önce insan” yorumunda bulundu.

19 Mart 2019 Salı 18:30
“Önce insan”

Çanakkale Web TV’de yayınlanan, İhsan Konuk’un hazırlayıp sunduğu ‘Seçim 2019’ programının konuğu, Çanakkale Bağımsız Belediye Başkanı İlyas Terzi oldu. Programda projeleri ile seçim çalışmalarını anlatan Aday Terzi, Çanakkale’nin sorunlarını çözmek için yola çıktığını dile getirdi.

“Bu işler akılla değil sırayla”

Bir siyasi partiden neden aday olmadınız sorusunu cevaplandıran İlyas Terzi; “İlk olarak kararım Bağımsız aday olmaktı, ancak çevrem bana bir siyasi partiden seçimlere girersen kazanma şansın olur dediler, ancak 2 büyük parti bana bu işler akılla değil, sırayla olur. Önce sıranızı beklemelisiniz, sonra uygun görülürseniz aday gösterilirsiniz diye karşılık verince, bende ilk kararımın doğru olduğunu anladım. Hizmet etmek için sıra beklenmez, varsa projeniz, aklınız ve tabi ki hevesiniz çıkarsınız ortaya. Ancak bir siyasi partinin zincirlerine mahkûm olmaktansa kendi başıma, Çanakkale’de yaşayanlarla beraber bu yükü göğüslerim. Ban kazansan bile bütçeyi nereden bulacaksın diyorlar. Bakın belediyeler zaten kendi bütçesini oluşturmadan ayakta kalamaz. İller bankası, kendi gelirleri, ile zaten bir çok yatırımı yapabiliyorsunuz. Hükümetin yapması gerekenleri de yapılınca sadece size hizmet yapmak kalıyor” dedi.

“Turizmi kalkındırmak gerekir”

“Tramvay projemiz Çanakkale’nin trafik sorununu yüzde elli seviyesinde iyileştirecektir” diyen Terzi; “Böylece hem halkın ulaşım anlamında rahatlaması hem de şehir trafiğinin iyileşmesi için güzel bir çözüm olacaktır. Tabi ki sadece Tramvay ulaşım aksını düzenlemeyecek, şehre gelen yerli ve yabancı turistin şehri gezmesi için bir alternatif. Esenlerden, Güzelyalı’ya kadar, sahil kesimini kullanarak oluşturulacak ulaşım hattı ile bu bölgeye yapılacak projeler ile hem esnafımıza destek vermiş olacağız, hem de vatandaşın ulaşımda ki sorunu çözmüş olacağız.” şeklinde konuştu.

“Sarıçay meselesini kendileri büyütüyor”

İlyas Terzi şu şekilde konuştu; “İlk olarak sosyal medya hesabımda paylaştım. Sarıçay mevkii tam bir rezillik. Böylesi muhteşem bir şehre yakışmayan görüntü. Çıkıp birileri temizlik yapıyorlar diyor. Diğerleri  ıslah çalışması, bu sadece seçim yatırımı. Kolay olan, basit olan bir düzenlemeyi dahi yapamayan bir yönetim. Bu halkın yaşam alanlarını iyileştirmek belediyenin ve başkanının işidir. Orada temizleme çalışmasıyla, çevre düzenlemesiyle dada modern bir görünüme kavuşturmak ne kadar uzun sürebilir ki? Bunlar sadece bir birleri ile uğraşıyorlar.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol