Öz; “Proje CHP’li belediye olduğu için engellendi”

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Biga Belediyesi projesinin CHP’li belediye olduğu için engellendiğini ileri sürdü.

Öz; “Proje CHP’li belediye olduğu için engellendi”

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Biga Belediyesi projesinin CHP’li belediye olduğu için engellendiğini ileri sürdü.

19 Ağustos 2017 Cumartesi 17:34
Öz; “Proje CHP’li belediye olduğu için engellendi”

Konu ile ilgili açıklama yapan CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, sosyal belediyecilik anlayışıyla, 3.5 yıldır Biga halkına hizmet veren Biga Belediye Başkanı İsmail Işık ile Belediye projelerinin ve çalışmalarının siyasi hırslar yüzünden engellenmek istendiğini söyledi. Öz; “Geçtiğimiz hafta Biga'daydım. Ziyaretlerim çerçevesinde Biga Kocabaş Çayı üzerindeki belediyemizin yapmak istediği Büyük Köprüdeki projenin durdurulması üzerine yerinde incelemelerde bulunmuştuk. Fakat gelinen süreçte projenin tamamlanmasına izin verilmediği ve köprünün eski haline getirilmesi gerektiği kararı çıkmış oldu. Sosyal Belediyecilik anlayışıyla, 3.5 yıldır Biga halkına hizmet veren Biga Belediye Başkanımız İsmail Işık ve Belediye'nin projeleri ve çalışmaları siyasi hırslar yüzünden engellenmek istenmektedir. Bu kapsamda örnek bir proje olan Kocabaş Çayı Köprüsü çalışmaları da engellenerek durdurulmuştur ve sökülmeye başlamıştır. 2014 Yılında başlayan Kocabaş Çayı ıslahı kapsamında köprünün yapımına başlanmış ve 2016 yılı Ocak ayında köprü tamamlanarak trafiğe açılmıştır. Bundan sonraki üstü kapama aşaması için gerekli görüşmeleri ve izin talep başvurularını gerçekleştiren Biga Belediyemiz, 2016 yılı Ağustos ayında Köprü üstünün kapanması projesini ihaleye çıkarak, tanıtımını halkıyla ve kamuoyuyla paylaşmıştır. Çağdaş ve modern bir kent projesi olan Kocabaş Çayı Köprüsü 2015 yılından itibaren belediye yayınlarında ve gazetelerde paylaşılmış ve büyük beğeni toplamıştı. Fakat proje tamamlanması aşamasında ve bitmek üzereyken, siyasi polemik ve baskıyla durdurma kararına maruz kalmıştır” dedi.

“Başkanımız Işık ve Belediye çalışanlarının yanındayız”

“Projenin durdurulma kararından sonra, teknik çalışmaları ve raporları DSİ ve ilgili kurumlara ulaştırılmasına rağmen yetkililer hiçbir dönüş yapmamış ve müteahhit firma çalışmaları sökmeye başlamış” diyen Öz; “Sosyal Belediyecilikte örnek çalışmaları ve projeleri olan Biga Belediyemizin, Biga halkına hizmetlerinin, etik olmayan şekilde engellenmesi kabul edilemez. Yıllar önceden görünümü belirli olan ve ilan edilen Köprü projesi, yerel muhalefet tarafından siyasi polemik konusu yapılması ve projenin durdurulması tamamen Biga halkımıza yapılan bir engellemedir. Tüm engellemelere rağmen Biga Belediyemiz, halkı için yaptığı çalışmalarını ve imkanlarını, vatandaşların huzurlu ve modern bir kentte yaşaması için sürdürmektedir. Göreve başladığı andan itibaren birçok projeye imza atan ve kente kesintisiz hizmet veren Biga Belediye Başkanımız İsmail IŞIK ve Belediye çalışanlarının yanındayız. Biga üzerinde siyasi baskıları ve çıkarları olanların karşısında duracağız” şeklinde konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 19.08.2017 17:40
Anahtar Kelimeler:
BigaChpBulentozEngel
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol