“Popülizm ve yalan üzerine”

Kepez eski Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan’ın belediye binası duvarına astırdığı borç afişi üzerine açıklama yaptı.

“Popülizm ve yalan üzerine”

Kepez eski Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan’ın belediye binası duvarına astırdığı borç afişi üzerine açıklama yaptı.

12 Nisan 2019 Cuma 10:57
“Popülizm ve yalan üzerine”

Kepez’in siyasi kültürü ve buna yansıyan belediyecilik anlayışının yalanlara dayalı kuru popülizmi kabul etmeyeceğini ve hizmet bekleyeceğini belirten Kepez eski Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan; “1-Belediyelerde "borç" olgusuna SGK ve Hazine borçları üzerinden bakılır. Kepez Belediyesi'nin bu iki kuruma da 1 Kuruş borcu bulunmamaktadır. 2-İller Bankası ise Belediyelere proje üzerinden kredi olanağı sağlamaktadır, bu kredileri alabilmek için öncelikle projeler ve haliyle bu projeleri bütçelendirip sunacak bir belediye başkanı asgari şarttır. Özetle; o kredileri herkes alamaz. 3- İller Bankası verdiği kredileri kaynağından keser, kredi verirken ise projelerin yanında belediye bütçesinin kendi dinamiklerine bakar. Bütçe dinamiğine bakan kurum ise sadece İller Bankası değil, tüm finans kuruluşlarıdır. Örneğin bahse konu olan Halkbank kredi borcu 10 yıla yayılmış bir borçtur. 4- Proje ve belediye bütçe dinamiği baz alınarak kullanılan borç tutarları; -İller Bankası (Pazaryeri)= 5.000.000,-İller Bankası (Hastane Yolu)=4.500.000 -SUKAP(Su - Kanalizasyon- 2. Etap Arıtma)= 5.000.000, - HALKBANK = 6.000.000, - DENİZBANK= 1.000.000, - CARİ BORÇLAR = 7.000.000, TOPLAM = 28.500.000 . Hal böyleyken 61.825.517,91 TL borç nasıl bir hesap sonucu ortaya çıkmıştır? 5- 2031 yılına kadar geri ödemesi olan borçların önümüzdeki 5 yıl içerisinde tamamı ödenecekmiş gibi göstermek en hafif deyimle yalancılıktır. Mevcut popülist zihniyetin değil 2031' i göreceği görevde olduğu dönemde bile mali ve idari açıdan ibra edileceği şüpheli iken yapılmak istenen lafla peynir gemisi yürütmektir. Sonuç olarak; Devlette devamlılık esastır. Biz geldiğimizde de borç vardı; mağdur edebiyatı yapmadık, iş yaptık. Kepez siyasi kültürü ve buna yansıyan belediyecilik anlayışı yalanlara dayalı kuru popülizmi kabul etmez, hizmet bekler. Kabul etmeyeceğini de hep beraber göreceğiz. Saygılarımla...” dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol