Turan; “Gönül Belediyeciliği yapacağız”

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, bütçe görüşmelerinin yanı sıra yerel seçimler öncesi AK Parti’nin seçim stratejisiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Turan; “Gönül Belediyeciliği yapacağız”

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, bütçe görüşmelerinin yanı sıra yerel seçimler öncesi AK Parti’nin seçim stratejisiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

12 Aralık 2018 Çarşamba 18:40
Turan; “Gönül Belediyeciliği yapacağız”

TBMM’deki bütçe görüşmelerine değinerek, CHP’nin uyguladığı politikaları eleştiren AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan; “Her tür yıl içerisinde yapılan çalışmalar, yapımlar değerlendirilir. Dolayısıyla bütçe görüşmesindeki her farklı çok daha soğuk akımla daha sakin yaklaşıp bu ülkeye nasıl katkı sağlarız, nasıl eşit noktaya koyarız gibi konuları konuştuk. Fakat görüyorsunuz zaman zaman özellikle CHP de olduğu gibi yok Atatürk tartışması yok benzer konular. Artık tartışmaktan bıktığımız konular bir daha bir daha gündeme geliyor. Arkadaşlar az bir süre içerisinde şov yapıp, basına çıkmak için, bende buradayım demek için bazı atraksiyonlar yapıyorlar. Oysa bunun ne Türk Milletine faydası var ne kendi partilerine faydası var. Eğer faydası olsaydı 17 yıldan beri AK Parti iktidar olmazdı. CHP’nin oyu artardı. Ama demek ki Atatürk istismarı ile benzer konuları polemik yaparak aynı konuları tekrar tekrar gündeme getirerek, gerginlikler yaratarak oy olmuyormuş. Aynı şeyi yapıp ta farklı sonuç beklemek makul insanların tavrı olmaması lazım. Dünyada 17 yıl arka arkaya bütçe yapan çok az parti var. Türkiye de yok.  Kıymetli bir iş. En fazla Sayın rahmetli Menderes zamanında 10 yıllık bir bütçe var Demokrat Partisi’nin. O dönemden sonra ondan daha üstün yapan bizleriz. Dünyada uzun süre aynı partide bütçe yapan Japonya, Hollanda ve birkaç ülke var. Dolayısıyla bağırarak, çağırarak, Atatürk ve benzeri ortak değerlerden yola çıkıp tartışma yaratarak bütçeyle ilgili tavrın bir faydası olmuyormuş” dedi.

Son karar verilecek ve kamuoyuyla paylaşılacak

Cumhur ittifakı ile ilgilide bazı değerlendirmelerde bulunan Turan; “Cumhur ittifakının üç belediye beş meclis üyesi tarzı bir derdi yok.  Daha üst değerler için çabalıyor insanlar. 15 Temmuz’da tankların üzerinde tabiri caizse bu ittifak kuruldu. Bunlara yaklaşan bir adım atmamız gerektiğini düşünüyorum. Yoksa üç tane eksik olur beş tane fazla olur başka bir şey. Fakat şimdiye kadar AK Parti önemli sayıda biliyorsunuz İl Belediye Başkanlarını açıkladı. MHP’de açıkladı. Yanlış hatırlamıyorsam kalan 7 belediye var. Bunlarla ilgili çalışmalara devam ediyoruz.  MHP’nin de AK Parti’nin de konuya ilişkin yetkilendirilen kişileri komisyonları görüşmelerini yaptı. Genel başkanlar ile görüşme düzeyinde son karar verilecek ve kamuoyuyla paylaşılacak. Dolayısıyla cumhur ittifakı bu süreçte en şık usullerle seçimlere gireceğini, bu seçimlerin sonunda da inşallah Milletimizin oyuyla çok güzel sonuçlar çıkacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Gönül Belediyeciliği yapacağız

Yerel seçimler öncesi AK Parti’nin seçim stratejisi ile ilgili de konuşan Turan; “AK Parti’nin felsefesinde başından beri, kurulduğu günden beri halkla diyalog, millete olan bakış açısı, belediyecilik anlayışı ruhunda var aslında. Ama her seçimde öne çıkan bir başlangıcımız var. Her seçimde daha öne çıkmasını istediğimiz, bizim kendi felsefemiz var. Bu dönemde de gönül belediyeciliği yapacağız. Zengini, fakiri, genci yaşlısına kadar herkesin huzur içerisinde yaşayacağı bir belediyecilik anlayışı olsun istiyoruz. Halkla diyalogda hiç bir kibir olmayan, mütevaziliği ile hep örnek olan Belediye Başkanlarımız olsun istiyoruz. Bu gönül belediyeciliği başlığının inşallah altını seçimlerdeki çalışmalarda, kampanyamızda bir takım görüşmelerimizde kampanyamızda seçim değerlendirmemizde açıklayacağız. Burada çıkan tabloyla beraber tüm milletimize derman olmaya çalışacağız. Bizi gönül bağı ile bu dönemde daha çok önde göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

Adı tasarruf bütçesi, halka yük getiren bir taraf yok

“Bütçe geçen yıllara nazaran belirli bir tasarruf bütçe olarak ifade edildi” diyen Turan; “Tasarruf bütçesi olmakla beraber rakamlar ortada. İşçi, memur, emekli maaşı konusunda asla bir tasarruf yok. Tasarruf başka alanlarda var. Adı tasarruf bütçesi olmakla beraber halka yük getiren bir taraf yok. Yatırımlarımızın devam ettiği sıkıntılarımızın çoğunluğu aşıldığı bir bütçe öngörüyoruz. 2002 yılında 98 milyar olan bütçe bu yıl 960 milyar. 10 kat büyümüş. Çok büyük bir iş, enflasyon vs. ekleyin yine de büyümüş bir rakam. Dolayısıyla 960 milyar büyük bir iddia. Biz Türkiye’nin büyümesine bu konuda yeni bir ivme kazandıracağımız kanaatindeyim” şeklinde konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol