BABAYİĞİTLER ARIYORUZ

Çanakkale’li Taekwondocular yurt içi ve yurt dışında başarıdan başarıya koşarken destek bekliyorlar.

BABAYİĞİTLER ARIYORUZ

Çanakkale’li Taekwondocular yurt içi ve yurt dışında başarıdan başarıya koşarken destek bekliyorlar.

03 Ocak 2018 Çarşamba 10:55
BABAYİĞİTLER ARIYORUZ

Çanakkale Taekwondo’su son yıllarda büyük başarılara imza atarken, başarılı sporcuların sponsor bulunamadığı için tek tek başka illere gitmesi spor camiasını üzüntüye boğuyor.

İzlenme oranı yüksek olan spor programı Amatör Panaroma programında Bülent Büberci ve Mehmet Özdemir’in konuğu olan Çanakkale Taekwondo il temsilcisi Hasan Altunışık ve Çanakkale Anafartalar taekwondo spor kulübü sporcuları programda sıkıntılarını dile getirdiler.

Programda açıklamalarda bulunan Taekwondo il temsilcisi, aynı zamanda Milli takım antrenörlerinden Hasan Altunışık şunları söyledi. “Çanakkale Taekwondosu olarak çok başarılı sene geçirdik. Bugün Çanakkale’ye baktığımızda merkez ve ilçelerde toplamda 12 kulübümüz, 3700 lisanslı sporcumuz var. Bu sayının 1300(Bayan), 2400(Erkek) oluşmakta. 12 antrenörümüz, 70 hakemimiz bulunmakta. Kulüp olarak bir çok başarıya imza attık. Anafartalar spor kulübü olarak 1 Dünya Üçüncülüğü, 3 Avrupa Şampiyonluğu, 7 Uluslararası Şampiyonluk, 3 Uluslararası ikincilik, 5 Uluslararası üçüncülük, 34 Türkiye şampiyonluğu, 28 Türkiye ikinciliği, 46 Türkiye Üçüncülüğü elde ettik. Çanakkale’de bulunan kulüplerimizin en büyük sorunu ise sponsor bulunamaması. Hal böyle olunca başarılı sporcularımız il dışına gidiyor. Dünya şampiyonu olan sporcularımız bugün Ankara Büyükşehir Belediyesi adına yarışıyorlar. Bizim isteğimiz Çanakkale’de bulunan kurum kuruluşların yanı sıra iş adamlarımızın sporcularımıza sahip çıkması. Biz kulüp adına bir şey istemiyoruz. Sporcularımıza destek istiyoruz. Gerekirse sporcularımızı sponsor olan kurum kuruluşlar adına yarıştırabiliriz. Biz buna da razıyız. Başarılı sporcularımızın başka iller adına yarışmaları bizleri son derece üzüyor. “ dedi.

Altunışık açıklamalarının sonunda sporcularına sponsor alan kurumlara ve iş adamlarına teşekkür etti.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol