Balkan Krosçuları Çanakkale'de

Balkan Kros Şampiyonası, Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde dokuz ülkeden gelen atletlerin katılımıyla 18 Kasım Cumartesi günü gerçekleşecek.

Balkan Krosçuları Çanakkale'de

Balkan Kros Şampiyonası, Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde dokuz ülkeden gelen atletlerin katılımıyla 18 Kasım Cumartesi günü gerçekleşecek.

17 Kasım 2017 Cuma 09:22
Balkan Krosçuları Çanakkale'de

İlki 1940 yılında yapılan ve 61. kez düzenlenecek olan Balkan Kros Şampiyonası, Çanakkale’de gerçekleşecek. Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi, Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Eceabat Kaymakamlığı, Eceabat Belediyesi ve Gestaş’ın katkılarıyla düzenlenen şampiyonada Türkiye ile birlikte toplam dokuz ülke boy gösterecek. Balkan Kros Şampiyonası’nda Bulgaristan, Ermenistan, Bosna-Hersek, Sırbistan, Makedonya, Romanya, İsrail ve Kosova ile yarışacak olan Ay-yıldızlı ekip, geçtiğimiz yıl Cubrija’da elde ettiği 20 madalyalık rekorunu aşmaya çalışacak. 18 Kasım Cumartesi günü Çanakkale Savaşları’na sahne olan tarihi alanda kurulacak olan parkurda yapılacak şampiyonada, gençler, 23 yaş altı (U23) ve büyükler kategorilerinde hem bireysel, hem de takım disiplinlerinde podyumlar belirlenecek.

Türkiye, 61. Balkan Kros Şampiyonası’nda şu ekiple madalya kovalayacak:

Genç Erkekler
Ramazan Barbaros, Sezgin Ataç, Ömer Amaçtan, Ayetullah Aslanhan

U23 Erkekler
Onur Aras, Turgay Bayram, Ramazan Karagöz, Ersin Tekal

Büyük Erkekler
Ramazan Özdemir, Aykut Taşdemir, Alper Demir, Sedat Gönen

Genç Kadınlar
Latife Güneş, Emine Akbingöl, Derya Kunur, Pınar Demirtaş

U23 Kadınlar
Nuran Satılmış, Fatma Demir, Tubay Erdal, Emine Hatun Tuna

Büyük kadınlar
Özlem Kaya, Sevilay Eytemiş, Sebahat Akpınar, Elif Dağdeğen

Türkiye, bugüne kadar yapılan Balkan Kros Şampiyonaları’nda 173’ü bireysel madalya, 169’u da takım podyumu olmak üzere toplam 342 kez kürsüde yer aldı. Milliler, 2016’da 20 podyumla tarihindeki en başarılı organizasyonu geçirmişti.

Anahtar Kelimeler:
Kros Çanakkale
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol