Başkan Gökhan'dan Burunlular'a ödül…

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 17-18 Ekim 2018 tarihlerinde Antalya’da düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasında sol ve sağ kolda dünya şampiyonu olan Ümit Burunlular’ı tebrik ederek ödül takdiminde bulundu.

Başkan Gökhan'dan Burunlular'a ödül…

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 17-18 Ekim 2018 tarihlerinde Antalya’da düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasında sol ve sağ kolda dünya şampiyonu olan Ümit Burunlular’ı tebrik ederek ödül takdiminde bulundu.

06 Kasım 2018 Salı 17:30
Başkan Gökhan'dan Burunlular'a ödül…

Ödül töreni Burunlular’ın şampiyonaya hazırlandığı Çanakkale Belediyesi Şehit Kıvanç Kaşıkçı Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, Belediye Meclis Üyeleri, Çanakkale Belediyespor Yöneticileri ile Teknik Heyeti ve Dünya Bilek Güreşi Şampiyonu Ümit Burunlular katıldı. Burunlular’ı gösterdiği başarı nedeni ile tebrik eden Başkan Gökhan; “Ümit Burunlular, Çanakkale Sakatlar Derneği Başkanı, aynı zamanda Truva Engelli Engelsiz Spor Kulübü'nün sporcusu olarak Antalya’da 17-18 Ekim’de yapılan Engelli Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasına katıldı ve hem sağ kolda hem sol kolda dünya şampiyonu oldu. Rakipleri de kolay rakipler değildi. Şampiyonunun Çanakkale’den bir sporcumuzun olması bizi mutlu etti. Ümit’in başarısı Çanakkale’de sakatların, engellilerin fırsat verildiğinde neler yapabileceğinin de bir göstergesi" dedi. Burunlular’ın çalışmalarını Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde Çanakkaleli hocalar ile yürüttüğünü ifade eden Başkan Gökhan, Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin tüm Çanakkalelilere her zaman açık olduğunu belirtti. Gökhan; “Ümit arkadaşımız, çalışmalarını Şehit Kıvanç Kaşıkçı Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde yürüttü, Çanakkaleli hocalarla çalıştı. Ben kendisini tebrik ediyorum. Gerçekten çok sevindim ve mutluyum. Başarılarının devamını diliyoruz” dedi.

Başkan Gökhan, Burunlular’ın engellilere fırsat verildiğinde neleri başarabileceğinin göstergesi olduğunu vurgulayarak; “Ben yıllardır şunu söylüyorum; Bütün engelliler sokakta olmalı, sokağa çıkmalı. Tüm engelliler bir şeyi yapmayı hedeflemeli, sanat, spor, ne olursa… Biz de onların bu hedeflerine ulaşmaları için her şeyi yerine getirmeliyiz. Engeli olmayan insanlara yapılan yatırımlardan daha fazlasını yapmalıyız. Yerel yönetimlerin bunları öncelikli olarak planlaması lazım. Bizim de yaptığımız budur. Görüyorsunuz, fırsat verildiğinde dünya şampiyonu olunuyor. Onun için mutluyuz, gururluyuz, kıvançlıyız” şeklinde konuştu.

Ümit Burunlular ise desteklerinden dolayı Çanakkale Belediyesi yetkililerine, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a ve Sağlıklı Yaşam Merkezi antrenör ve teknik ekibine teşekkür ederek; “Böyle bir kompleksin yapılması da bizim için bir nimet. Ulaşılabilir olması, asansörünün olması çok önemli. Biz de bunu yarışmada gösterdik. Çünkü her girdiğim yarışmada ya sağ kolda ya sol kolda birinci oluyordum. Eksiklerimi bir türlü tamamlayamıyordum. Bu komplekse geldikten sonra eksiklerimi tamamladım. Eksik olan ekipmanlar ricamız üzerine hemen tamamlandı. Böyle bir kompleks olursa, tüm engelli kentliler çalışarak hedeflerine ulaşabilir” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Gökhan Burunlular’a çiçek ve hediye takdiminde bulunurken, Şehit Kıvanç Kaşıkçı Sağlık Merkezi hocalarını da tebrik etti. Program, Başkan Gökhan ve Burunlular’ın temsili bilek güreşi maçının ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
ülgür Gökhan
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol