Başkan Kuzu’dan Dünya 3.’süne ödül

Finlandiya’da düzenlenen Gençler Dünya Güreş Turnuvası’nda 120 kiloda Dünya üçüncüsü olan Çan Belediyesi’nin milli sporcusu Feyzullah Aktürk, Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu’yu ziyaret etti.

Başkan Kuzu’dan Dünya 3.’süne ödül

Finlandiya’da düzenlenen Gençler Dünya Güreş Turnuvası’nda 120 kiloda Dünya üçüncüsü olan Çan Belediyesi’nin milli sporcusu Feyzullah Aktürk, Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu’yu ziyaret etti.

17 Ağustos 2017 Perşembe 16:49
Başkan Kuzu’dan Dünya 3.’süne ödül

Ziyarete, ayrıca Çan Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Emin Özen, kulüp yönetim kurulu üyesi Sebahattin Kızık ve Çan Belediyesi güreş antrenörü Halil Pulat katıldı. Finlandiya’da düzenlenen Gençler Dünya Güreş Turnuvası’nda 120 kiloda güreşen Çan Belediyesi milli sporcusu Feyzullah Aktürk Dünya üçüncüsü olarak Türkiye’ye dönmüştü. 120 Kiloda Bulgar rakibini 3-0 mağlup eden genç güreşçi Aktürk, İranlı rakibi Naeiim Rahim Hassanzadeh’e 3-1 mağlup olarak üçüncü olmuş daha sonra rakibinin finale çıkmasıyla birlikte repesaj hakkı elde eden Feyzullah, repesajda da Polonyalı rakibi Jakub Brylewski’yi 2-0 yenerek adını üçüncülük maçına yazdırmıştı. Feyzullah, üçüncülük maçında karşılaştığı Moğol rakibi Erdenetulga Davaadorj’u 3-0 devirerek bronz madalya ile tüm dünyaya adını duyurmuştu. Milli Güreşçi Feyzullah Aktürk’ten Finlandiya’daki turnuva hakkında bilgi alarak sohbet eden Başkan KUZU; bundan sonraki şampiyonalarda da kendisinden aynı başarıyı beklediklerini dile getirerek Milli sporcuyu başarısından dolayı tebrik etti. Başkan Kuzu; “Finlandiya’da bayrağımızı tüm dünyaya karşı dalgalandıran Çan Belediyesi Güreş Kulübü sporcumuz Feyzullah AKTÜRK’ü canı gönülden kutluyorum. Ayrıca başarılarının artarak devam edeceğine de inanıyorum. Bundan sonra kendisinden Allah’ın izniyle olimpiyat şampiyonluğu da bekliyoruz. Biz ise her daim destek vermeye devam edeceğiz. Bu başarıyı elde ederek bu onuru, bu gururu hem ülkece hem de Çanlılar olarak bizlere yaşatan Feyzullah kardeşimizi tebrik ediyor, ailesine, antrenörüne, kulüp yöneticilerine ve bu başarı da emeği geçen herkese tek tek teşekkür ediyorum.” dedi.

Ödülünü takdim etti

Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, Milli güreşçi Feyzullah Aktürk’ü 15.000 TL çek ile ödüllendirdi. Başkan Kuzu; “2016 Avrupa Şampiyonu ve Dünya 3.’cüsü olarak Dünya er meydanında ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandıran Feyzullah kardeşimizi bu gün tüm Çan halkı adına ödüllendiriyoruz. Çanımızı ve ülkemizi gururlandıran sporcumuz diğer genç sporculara da örnek olmuştur. Bizler, Çan Belediyesi olarak ata sporumuz güreşi yeniden canlandırdığımız Çan er meydanından da Dünyada ses getiren böyle yiğit bir sporcumuzun çıkması bizler için ayrıca bir gurur kaynağıdır.” diye konuştu.

Aktürk; “Dualarınıza ihtiyacım olacak”

Aktürk ise; “Bugün burada, disiplinli, planlı ve çok çalışmanın sonucunu elde ettik çok şükür. Türkiye’nin adını böyle bir başarı ile gündeme alabilmek, benim için ayrıca mutluluk ve heyecan verici. Elbette bu başarı sadece bana ait değil, bunun için hakkını ödeyemem dediğim antrenörüm, ağabey bildiğim Sayın Halil Pulat hocama, Çan Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Sayın Emin Özen’e, kulübün gelmiş geçmiş tüm yöneticilerine, bugün burada olan tüm dostlara, aileme ve yine ailem kadar yakın gördüğüm Çan Belediye Başkanımız Sayın Abdurrahman Kuzu’ya çok teşekkür ediyorum. Ben yine ülkem adına azimle çalışmaya devam edeceğim. Sizlerinse dualarınıza ihtiyacım olacak” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol