Warning: ob_start(): output handler 'ob_gzhandler' conflicts with 'zlib output compression' in /home/chedef/public_html/index.php on line 0
Son kez uyarıyoruz

Son kez uyarıyoruz

Yerel liglerde oynanan müsabakalarda sağlık sorunları artarak devam ediyor.

Son kez uyarıyoruz

Yerel liglerde oynanan müsabakalarda sağlık sorunları artarak devam ediyor.

22 Kasım 2017 Çarşamba 09:53
Son kez uyarıyoruz

Çanakkale merkez ve ilçelerde oynanan futbol müsabakalarında hemen hemen her hafta sağlık sorunları boy gösteriyor. Geçmiş senelerde sahalarda görevlendirilen Ambulanslar son yıllarda çıkan kararname ile verilememeye başlamıştı. Bu konu ülke genelinde çok tartışılırken, cevabı ise arandığında ambulans beş dakika içerisinde olay yerine geliyor olarak verilmişti. Ya o söylenen beş dakika içerisinde ciddi sakatlık geçiren sporcu hayatını kaybederse bunu hesabını kim verecek?

Son üç haftada Çanakkale’de sahalarda yaşanan ciddi sakatlıklar sonrasında kulüpler sesini yükseltmeye başladı. Önce geçtiğimiz hafta oynanan Arslancaspor-Geliboluspor karşılaşmasından önce soyunma odasında kalp krizi geçiren bir antrenör, şimdi de bu hafta Bozcaada’da oynanan Bozcaadaspor-Çanakkalespor karşılaşmasında beyin sarsıntısı geçiren bir futbolcu ölümden döndü.

112 Ambulanslarının sürekli ring servisi yaptığını biliyoruz. Sağlık sektöründe dünyada en iyilerinden biri olduğumuzu da biliyoruz. Ama bunlar bize yetmiyor. Bizi ilgilendiren sahalarda neden ambulans bulunmadığı, Ambulansların sahalarda tüm dursun diye isteğimiz yok, müsabaka günleri ambulanslardan bir tanesinin görev yerinin müsabakaların oynanacağı sahalar olmasını istiyoruz. Beklemeyi sahalarda yapmasını istiyoruz. Göreve gidecekse gideceği yere beş dakikada sahadan da gidebilir. Sadece bekleme yerinin müsabaka oynanan sahalar olması isteniyor. Çok ta şey istenmiyor. Bu ülkede hayat bu kadar ucuz olmamalı, kaldı ki bu ülkenin Cumhurbaşkanı spor’u ve sporcuyu seven ve değer bir isim ve bizler ona güveniyoruz.

Son olarak diyoruz ki Bir gün saharlar da acil müdahaleden dolayı bir sporcu veya antrenör hayatını kaybederse bunun hesabını kimse veremez……

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol