Spor’da şiddet semineri yapıldı

Çanakkale’de okulları kapsayan sporda şiddet nasıl önlenir seminerleri başladı.

Spor’da şiddet semineri yapıldı

Çanakkale’de okulları kapsayan sporda şiddet nasıl önlenir seminerleri başladı.

16 Kasım 2017 Perşembe 10:33
Spor’da şiddet semineri yapıldı

Çanakkale Valiliği, Çanakkale İl Emniyet müdürlüğü spor şube amirliği ve Gençlik Hzimetleri ve spor il müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği sporda şiddetin önüne geçme konulu seminerler başladı.

Çanakkale Gençlik Hizmetleri spor ile müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen ilk seminer Çanakkale Anadolu Lisesi öğrencilerinin yoğun katılı ile gerçekleşirken, Seminere Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve spor il müdür vekili Sedat Bektaş, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü çevik kuvvet şube müdürü Serkan Çelikkanat ve On Sekiz Mart Üniversitesi spor bölüm başkanı antrenör Deniz Ünver konuşmacı olarak katıldılar.

Seminerde ilk sözü alan Gençlik Hizmetleri ve spor il müdür vekili Sedat Bektaş yaptığı konuşmada Spor’da taraftarlık olarak değil, spor’a teşvik amacı ile bir çok çalışmalarımız var. Gençleri spor’a teşvik etmemiz gerektiğini biliyoruz. Bilgisayar bağımlılığından gençlerimizi kurtarıp, spor’a yönlendirmemiz lazım.  Bu konuda Gaençlik Hizmetleri ve spor il müdürlüğü olarak yoğun olarak çalışıyoruz dedi.

On Sekiz Mart Üniversitesi spor bölüm başkanı Deniz Ünver ise öğrencilere görsel olarak sunum yaptı. Ünver yaptığı sunumda Spor’da şiddetin ana maddelerini anlattı. Sporda Şiddet, Şiddete Meyil varmı, Şiddetin Fiziksel Çeşitleri, Sözel ve Duygusal Çeşitler, Sosyal Çeşitler, İnsan neden saldırgan olur, Şiddetin kazançları varmıdır, Spor’da şiddete neden başvururuz, yasal düzenlemeler, İstatistikler ve 6222 yasal düzenleme ile bilgiler verdi.

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet şube müdürü Serkan Çelikkanat ise 6222 yasal düzenleme ile ilgili geniş bilgiler verdi. Çelikkanat yaptığı açıklamada yeni düzenlemelerde sosyal medyada yapılan hakaret vari paylaşımlarında suç kapsamına girdiğini bu konuda gençlerin dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.

Son Güncelleme: 16.11.2017 10:39
Anahtar Kelimeler:
Sporda şiddet
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol