Ünver “Herkes İşini Ciddiye almalı”

Lapsekispor antrenörü son haftalarda yaşananlara tepki koydu.

Ünver “Herkes İşini Ciddiye almalı”

Lapsekispor antrenörü son haftalarda yaşananlara tepki koydu.

09 Kasım 2017 Perşembe 09:27
Ünver “Herkes İşini Ciddiye almalı”

Sezona ciddi transferler yaparak başlayan Lapsekispor’da antrenör Deniz Ünver son haftalarda yaşananlar sebebi ile açıklamalarda bulundu. Ünver ciddi hakem hataları ve organizasyon bozuklukları ile karşı karşıya kaldıklarını ifade ederken açıklamalarının devamında ise şunları söyledi.

CİDDİ HAKEM HATALARI YAŞIYORUZ

Sezonun ilk karşılaşmasından itibaren ciddi hakem hataları yaşıyoruz. Yepyeni, saygın bir il hakem kurulu geldiğinde çok sevinmiştim. Ancak ellerindeki malzeme bana göre çok yetersiz. Çıkıp kendileri yönetecek halleri yok. Süper amatör ligin ilk haftalarındaki hakem triolarına bakınca hakemlerinin bir çoğunun bu kategoride ilk defa müsabakaya çıktıklarını göreceksiniz. Deneyim kazanmaları ve pişmeleri konusunda her zaman destek olmaya hazırız. Ancak olmadan oldu gibi yapmak, taklit etmek veya form tutmamak müsabakayıda, kendilerini de zora sokuyor. Herkes kendini Ali Şansalan sanıyor, Ali Şansalan gibi oynatmaya temaslı oyuna izin vermeye çalışıyor. Tekme ile teması ayıramıyorlar. Bir çok hata beraberinde maçı etkiliyor. İlk haftalardan itibaren tekmelerden bizler yıldık, ama rakipten oyuncu eksilmedi. Deplasmanda oynadığımız Küçükkuyu müsabakası ve hemen bir hafta sonra iç sahadaki Arslancaspor karşılaşmalarının hakem trioları aynıydı. Buda düşündürücü bir durum olarak önümüze çıkıyor.

KÜÇÜKKUYU SAHASI FİZİKİ OLARAK SIKINTILI

Deplasmanda oynadığımız ve kaybettiğimiz Küçükkuyu Gençlerbirliği müsabakasında istemediğimiz bir çok sorun ile karşılaştık. Küçükkuyu ekibine sözümüz olamaz, aldıkları galibiyet tamamen hakları kendilerini kutluyorum. Ama müsabakanın oynandığı saha ile ilgi bir çok problem var, ileriki haftalarda daha büyük problemlerde yaşanabilir. Bize mükemmel ev sahipliği yaptılar. Başta kulüp başkanları olmak üzere Antrenörlerine ve sporcularına teşekkür ediyorum. Ancak müsabakanın ikinci yarısında yaşananlar ise düşündürücüdür. Oyun alanını çeviren teller çok alçak olup dışarıdan birisi çok rahatlıkla yedek kulübüsine fiziki saldırıda bulunabilir. Sahanın yedek kulübeleri küçük ve tel örgülere gömmelidir. Taraftar rahatlıkla kolunu uzatıp kulübeye fiziki müdahalede bulunabilir. Nitekim bu karşılaşmada da oldu. Birkaç tane taraftar küfürler ederek, kulübemde bulunan yardımcı antrenörüme temas ettiler. Oyun oynanırken biz yedek kulübesi olarak sahaya girdik. Müsabaka hakemi ile konuştum ve gerekli güvenliği aldırmasını rica ettim. Müsabaka hakemi ise görevini yapamadı. Bu konunun rapor edildiğinide düşünmüyorum. Rapor edilse gerekli düzenlemeler yapılır. Daha güvenli bir ortam en azından bundan sonraki maçlar için sağlanabilirdi. Bu olayların Küçükkuyu Gençlerbirliği kulübü ile bir bağlantısı yoktur. Bir başka karşılaşmada o tel örgülerden her hangi bir taraftar sahaya girip hakem koşturursa o zaman rapor etmesinler çünkü komik kaçar.

SAHA KOMSERLERİ NEYE HİZMET EDİYOR

Aynı karşılaşmada bir saha komseri var görevinin ne olduğunu bilmeyen, hangi görevde olduğunun farkında olmayan birisi, bir gün önceden geliyor,kulüp içerisinden birinin mekanında takılıyor ama sahadaki görevlerin maalesef yok. Görev yapıldımı yapıldı. Bu işler ahbap çavuş ilişkisi ile yürümez herkesin görevini bilmesi ve ona göre hareket etmesi gerekmektedir.

LAPSEKİSPOR DENEME TAHTASI DEĞİLDİR TERTİP KURULU ADİL OLMALI

Lapsekispor deneme tahtası değildir, geçiştirilecek bir kulüp hiç değildir. Yönetim kurulumuz asil ve profosyonelce davranıyor, tarzımız böyle devam edecektir. Tertil kurulu bu hafta belkide ligin en önemli karşılaşması olan Adaspor müsabakasını saat 12.00’ye koyuyor. Aynı gün sahada başka maç varmı diye bakıyoruz. U14 karşılaşması var, o müsabaka ise saat 15.00’e konuyor. Sorun nedir bilmiyorum. Güvenlik diyorlar. Soruyorum sizlere böyle önemli bir müsabaka nasıl olurda saat 12.00 konur. Bu saatte oynanacak olan bir karşılaşma için takımımız saat 11.00’de stad da olması lazım. Bunun için Çanakkale’den yola kaçta çıkmamız lazım. Çanakkale emniyeti Biga’da kapalı salonda oynanacak olan voleybol karşılaşma ile staddaki müsabaka için güvenlik alamayacak kadar acemi değildir. Bahane yanlış ve bana göre yanlıdır. Bu tip uygulamalarla kimse bir yere varamaz. Tertip kurulu rahat bırakılmalı,onlarda işini profosyonelce yapmalı.

Tüm takımların ciddi emekleri var, herkes üzerine düşen görevi fazla mesai harcayarak yapmalı. Çanakkale spor’u idare edilmemeli,fazla mesai harcanarak kurallar ve yönetmelikler gereği yönetilmelidir.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
LapsekisporDenizünver
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol