2. Trakya Proje Pazarı’nda ödül yağmuru

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) ve Trakya Kalkınma Ajansı iş birliğiyle düzenlenen “2. Trakya Ar-Ge ve Teknoloji Proje Pazarı”nın jüri değerlendirme toplantısı ve ödül töreni, Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

2. Trakya Proje Pazarı’nda ödül yağmuru

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) ve Trakya Kalkınma Ajansı iş birliğiyle düzenlenen “2. Trakya Ar-Ge ve Teknoloji Proje Pazarı”nın jüri değerlendirme toplantısı ve ödül töreni, Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

14 Aralık 2018 Cuma 18:49
2. Trakya Proje Pazarı’nda ödül yağmuru

“Ar-Ge ve Teknoloji Yarışmaları” kapsamında, Trakya Üniversitesi tarafından düzenlenen “Trakya Ar-Ge ve Teknoloji Proje Pazarı”nın açılışına Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Sosyal Bilimler MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Enver Yolcu ile Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Murat Ilıcak, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Trakya Ar-Ge ve Teknoloji Proje Pazarı’na sadece, Trakya Üniversiteler Birliği üyesi olan Çanakkale Onsekiz Mart, Kırklareli, Namık Kemal ve Trakya üniversitelerinde çalışan veya öğrenim gören araştırmacılarla bu illerde faaliyet gösteren sanayicilerin katılımı kabul edilirken, başvurular; mühendislik ve doğa bilimleri, sağlık bilimleri, sosyal ve beşeri bilimler ile teknik meslek alanlarını kapsadı. Trakya Üniversiteler Birliği’nin Dönem Başkanlığı’nı yürüten Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde ikincisi düzenlenen organizasyonda, Trakya Proje Pazarı Düzenleme Kurulu üyeliklerini Doç. Dr. Emre Atılgan, Prof. Dr. Semiha Öztuna, Doç. Dr. Oğuzhan Erdem, Doç. Dr. Hilmi Tozkır, Teknopark Müdürü Barış Kocabıyık ve Trakya Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Ali İhsan Meşe üstlendi. Etkinliğin açılışında konuşan, Trakya Proje Pazarı Düzenleme Kurulu Başkanı ve Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Atılgan, bahar aylarında başlattıkları organizasyonun hakem ve değerlendirme süreçlerine dair bilgiler vererek “37 tane birbirinden değerli proje aldık. Hakemlerimizin puanlamaları sonucu bu başvuruları 10’a indirdik ve bugün burada bu 10 projeden 5’ini jüri üyelerimizin değerlendirmeleriyle ödüllendireceğiz. Bu bir yarışma ama öyle bir yarışma ki kaybedeni yok, hepimiz kazanıyoruz” dedi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, ev sahipliğini üstlenerek tüm süreçlerini incelikle planladıkları organizasyona ilişkin olarak, “Trakya Üniversiteler Birliği, 4 güzide üniversitemizin bir araya gelmesiyle oluşturulmuş, Türkiye’deki üniversite birlikleri içerisinde en güzel ve uyum içinde çalışan, tek bir üniversite gibi hareket eden örnek bir birlik. Biraya gelerek bilimde, tarihte, sporda, sanatta, kültürde her yıl onlarca farklı projeye imza atıyoruz. Tüm projelerimizi mutlaka, gönül coğrafyamız olan Balkanlar ile de ilişkilendiriyoruz. Bu çok önemli ve başarılı birlikteliğe imza atan değerli rektörlerimi saygıyla sevgiyle bir kez daha selamlıyorum. Üniversiteler bir toplumun beyni hükmündedir. Üniversiteyi üniversite yapan binalar değildir. Üniversiteleri üniversite yapan hocalarıdır, hocalarının toplumsal gelişim için ürettiği değerlerdir, düşünen insanlarıdır, beyinleridir, umudumuz olan, sizler gibi pırıl pırıl gençlerdir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, “Trakya Ar-Ge ve Teknoloji Proje Pazarı” etkinliği kapsamında 37 başvuru arasından seçilen 10 farklı projenin tanıtımı, proje sorumlusu öğretim görevlileri ve öğrenciler tarafından yapıldı. Jüri üyeleri Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Doç. Dr. Rafet Akdeniz (NKÜ), Dr. Öğr. Üyesi Fatih Aydın (KLÜ),  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem (ÇOMÜ) ve ÇOMÜ Sosyal Bilimler MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Enver Yolcu tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda ilk 5’e giren proje sahiplerine “Ticarileştirme Desteği” kapsamında para ödülleri verildi. “Neuroprint: Transkriptomik Bilişsel-İşlevsel Ağ Örgüsü ve miRNA İlişkisi ile Reklam Etkinliğini Belirleyen Neuromarketing Analiz Seti” adlı projeleriyle Prof. Dr. Ayşe Akyol ve Prof. Dr. Oğuzhan Doğanlar 25 bin TL birincilik, “İşitsel Nöropati Spektrum Bozukluğu: SMAD4 Gen Metilasyonu Biyolojik Bir Market Olabilir Mi?” adlı projesiyle Dr. Öğr. Üyesi Erdoğan Bulut 20 bin TL ikincilik, “Mikroişlemci Kontrollü Elektro Pnömatik Flutte” adlı projesiyle Doç. Dr. Hilmi Kuşçu 15 bin TL üçüncülük, “Otonom Araçlar İçin Yerli Elektrik Motoru Sürücüsü” adlı projesiyle Dr. Öğr. Üyesi Deniz Taşkın 10 bin TL dördüncülük ve “Enactive İnteraktif Eğitim Simülasyonu” adlı projesiyle Arş. Gör. Dr. Erdem Demiröz 5 bin TL’lik beşincilik ödülüne layık görüldü. Etkinlik ödüllerin takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. Etkinlik öncesinde konuk üniversitelerin Rektör ve Rektör Yardımcıları, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol