Alan Başkanlığı personeline eğitim

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihî Alan Başkanlığı personeline hem teorik hem de uygulamalı olarak ‘resmi yazışma kuralları’ eğitimi verildi.

Alan Başkanlığı personeline eğitim

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihî Alan Başkanlığı personeline hem teorik hem de uygulamalı olarak ‘resmi yazışma kuralları’ eğitimi verildi.

11 Aralık 2017 Pazartesi 16:26
Alan Başkanlığı personeline eğitim

Başkanlığın İç Denetçileri Erdem Salğın ve Barış Topal tarafından verilen eğitim; Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş, Grup Başkanları ve kurum personelinin katılımıyla Başkanlığın Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Eğitimde; resmi yazışmalarda sayı, tarih, konu kısmının yazılması, hitap başlığı ve adresin gösterilmesi, eklerin gösterilme şekli, dağıtımlı yazılar, standart dosya planı ve dosyalama, metinde dikkat edilmesi gereken hususlar, ast üst ilişkisi bağlamında arz ve rica kuralları, e-imzanın şekilleri, asaleten yetki devri ve vekâleten atılan imzalar, makam olurlarının şekli gibi konularda bilgiler verildi. Ayrıca eğitimde; kurum ve kuruluşların teşkilat şemaları incelendi ve yazışmalarda sık yapılan hatalar gerçek örneklerle gösterilerek yanlış uygulamalar izah edildi. Eğitim başlamadan önce giriş konuşmasını yapan Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş; “Kamu sektöründe çalışan personelin gelişmelere ayak uydurabilmeleri kendilerini geliştirmeleri ile mümkündür. Personelin yaptığı bütün kurum içi çalışmalarda daha verimli olabilmesi için sistematik olarak eğitim vermek günümüzde en önemli ihtiyaçlardandır. Ve dolayısıyla hizmet içi eğitimlerin periyodik olarak uygulanması gerekmekte olup hizmet öncesi ve hizmet süresince sürekliliği sağlanmalıdır. Bizler de Alan Başkanlığı personeli olarak eksikliklerimizi gidermek amacıyla belirli aralıklarla benzer eğitimlerin tekrarını yaparak kurumumuzun işleyişini daha da kaliteli hale getirmek için çalışıyoruz. Bu anlamda eğitimlere düzenli olarak katılım sağlayarak yeniliklere açık olmanın farkını ortaya koyan ve kurumumuza katkı sağlayan personelimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol