Asgari ücretin 2.500 TL olmasını talep ediyoruz

Çanakkale Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası İl Başkanı Vedat Yılmaz, ülkenin 2018 yılında beklemediği bir ekonomik kriz ile karşılaştığını söyledi.

Asgari ücretin 2.500 TL olmasını talep ediyoruz

Çanakkale Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası İl Başkanı Vedat Yılmaz, ülkenin 2018 yılında beklemediği bir ekonomik kriz ile karşılaştığını söyledi.

13 Aralık 2018 Perşembe 17:52
Asgari ücretin 2.500 TL olmasını talep ediyoruz

Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası olarak çalışan işçilerin enflasyon altında ezilmemeleri için Asgari ücretin 2.500 TL olmasını talep etiklerini belirten Çanakkale Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası İl Başkanı Vedat Yılmaz; “Çalışanlarımız bu ekonomik krizi çok derinden yaşadılar.696 sayılı kanun hükmünde kararname ile kamu kurum ve kuruluşlarında kadroya geçmiş olan işçilerimiz ve hem de yerel yönetimlerin iktisadi teşekküllerinde kadroya geçmiş işçi kardeşlerimiz kadroya geçmeden önce askeri ücretin ve katlarına göre ücretlerini almakta idiler. Özellikle 2018 yılının ikinci yarısında meydana gelen yüksek faiz, yüksek enflasyon, fiyatlarda TÜFE ‘de meydana gelen artışlar nedeniyle işçilerimizin satın alma güçleri azaldı. Enflasyonla müzakere ettiğimizde %15’lik %16’lık bir fark var. 696 sayılı kanun hükmünde kararnamede öngörülen ücret zamlarının da biran evvel yenilenmesi gerekmektedir. Geçiş sürecinin de 2020 yılı beklemeksizin biran evvel sonlandırılması gerekmektedir.696 KHK ile kadroya geçen işçilerimizin ücretleri başta olmakla beraber çalışma koşulları, iş tanımı gibi yaşadıkları sorunların biran evvel çözüme kavuşturulması için sendikalara toplu iş sözleşmesi yetkilerinin 2020 yılını beklemeksizin biran önce verilmesi gerekmektedir” dedi.

Eski işçiyle yeni işçi arasında bir ayrım yapılamaz

“2019 yılının 1. ayında kamuda çalışan kadrolu işçiler için kamu çerçeve protokolü bağıtlanacaktır. Kamuda çalışan işçiler için bağıtlanacak olan Kamu Çerçeve Protokolüne 696 sayılı kanun hükmünde kararname ile kamu kurum ve kuruluşlarında ve yerel yönetimlerde kadroya geçmiş olan işçi kardeşlerimiz inde bu kamu çerçeve protokolüne dahil edilmesini istiyoruz. Eski kadrolularla yeni kadrolu işçiler arasında maaş farkı olmaması gerekir” diyen Çanakkale Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası İl Başkanı Vedat Yılmaz; “4857 sayılı kanuna göre aynı şartları taşımaların rağmen daha önce kadroya geçen işçilerimiz 4.000 TL maaş alırken 696 sayılı KHK ile sürekli işçilerimiz 1.700-1.800 TL maaş alıyorlar. Eski kadrolularla yeni kadrolular arasında Anayasanın eşitlik ilkesi gereğince bir ayrım yapılmaması gerekir. Kamu çerçeve protokolü içerisinde bir taraftan askeri ücret belirlenirken diğer taraftan kamu çerçeve protokolü yapılırken eski ve yeni kadrolu işçi ayrımı yapılmaksızın, çalışanların enflasyon karşısında hiç sebebi olmadıkları bir ekonomik sıkıntının faturasının işçilerimize ödettirilmesini istemiyoruz. Taşeron şirketlerden kamuya alınan işçilerimizin haklarının istiyoruz” şeklinde konuştu.

Askeri ücretin 2.500 TL olmasını talep ediyoruz

Yılmaz sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Biz Sendika olarak sahadayız tüm işçilerimizle birebir görüşüyoruz.696 KHK ile kadroya geçen işçilerimiz hakkında kadroyu aldılar çalışmıyorlar diyenler gelsin Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde, Çanakkale 18 Mart Tıp Fakültesinde, Çanakkale 18 Mart Üniversitesinde, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığında, İlçe Hastanelerinde, Kredi Yurtlar Müdürlüğünde bir işçi 35 öğrenci odasını temizliyor diğer kurum ve belediyelerde işçilerimizin nasıl çalıştıklarını görsünler. Bu kurumlar bizim işyerimiz elbette çok çalışacağız. Bu ülke bizim bizler her şeye rağmen çok çalışmaya devam edeceğiz. Ama yetkililerinde işçilerimizin sesini duyması için elimizden geleni yapacağız. Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası olarak yılbaşında yenilenecek Asgari Ücret artışı belirlenirken sadece çalışanların ihtiyaçları dikkate alınarak değil çalışan ve ailesinin ihtiyaçları da dikkate alınarak belirlenmesini istiyoruz. Enflasyon verilerine baktığımızda çalışan işçi kardeşlerimizin enflasyon altında ezilmemeleri için Asgari ücretin 2.500 TL olmasını talep ediyoruz.”

Son Güncelleme: 17.12.2018 10:34
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol