Atamız ilçelerde de anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79. yılı dolayısıyla, ilçelerde de törenler düzenlendi.

Atamız ilçelerde de anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79. yılı dolayısıyla, ilçelerde de törenler düzenlendi.

10 Kasım 2017 Cuma 15:20
Atamız ilçelerde de anıldı

Lapseki'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 79'uncu yılında törenlerle anıldı. Şehit Hüseyin Çetin İmam Hatip Orta Okulu bahçesinde Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı adına çelenk sunumu yapıldı. Saygı Duruşu'nun ardından İstiklal Marşı okundu. Anma törenleri Lapseki İÇDAŞ ve ÇİB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda şiir ve anılar okunarak devam etti. Atatürk Oratoryosu sunumunun ardından programlar sona erdi.

Bayramiç'te 10 Kasım töreni

Bayramiç'te Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79. yılı dolayısıyla, tören düzenlendi. İlk olarak Yıldırım Akbulut Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtında çelenk töreni düzenlendi. Törene Bayramiç Kaymakamı Ramazan Kendüzler, Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yzb. Ufuk Erikli, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Kaymakam Kendüzler ve Başkan Arslan'ın anıta çelenk sunmasının ardından saat 09.05'te sirenler eşliğinde 2 dakikalık Saygı Duruşu yapıldı. Tören sonrası Halk Eğitim Merkezi Salonunda anma programı gerçekleştirildi. Program, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Selahattin Gökhan'ın konuşmasıyla başladı. Anasınıfı öğrencilerinin temsili Anıtkabir'e çelenk sunmasının ardından Atatürk konulu slayt, şiir ve şarkılı gösteri sergilendi. Program sırasıyla orotoryo, zeybek gösterisi, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, kompozisyon okunması ve Atatürk'ün sevdiği türkülerin seslendirilmesiyle devam etti.

Biga'da 10 Kasım töreni

Biga'da, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. yılı dolayısıyla tören düzenlendi. Anma töreni Cumhuriyet meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başladı. Törenlere Protokol erkanının, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının çelenklerini sunmaları ile devam edildi. Çelenk sunumunun ardından Saat 09’.05'te 'Ti' sesi ile birlikte iki dakikalık Saygı Duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Çelenk töreninin ardından Atatürk Kültür Merkezide Biga Ortaokulu tarafından hazırlanan anma programına geçildi. Törende konuşan Kaymakam Mustafa Can, sürekli yeniyi ve mükemmeli arayan Atatürk'ün, çağın ruhunu ortaya koyan doğru, bilimsel ve gerçekçi yaklaşımları, evrensel fikirleri, insani değerlere ve özgürlüğe olan bağlılığı ile dönemin diğer liderlerinden kendisini ayırmakta olduğunu söyledi. Program öğrencilerin hazırlayıp sunduğu oratoryo ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesi ile son buldu.

Ayvacık’ta 10 Kasım töreni

Ayvacık ilçesinde Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79. yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi. Anma programına Ayvacık Kaymakamı Hakan Hakyemez, Ayvacık Garnizon komutanı Hv. Yrb. Murat Torumtay, Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, askeri erkan, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Ayvacık Belediyesi Atatürk Kültür Parkı’nda düzenlenen tören, Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunumuyla başladı. Saat 09.05’de sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bayraklar yarıya indirildi. Atatürk Kültür Park’ındaki çelenk sunma töreni ile başlayan anma programı, Atatürk Kültür Merkezinde devam etti. Ayvacık Atatürk Ortaokulu Müdürlüğü’nün hazırladığı etkinlik saygı duruşuyla başladı ve ardından istiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Konuşmanın ardından Atatürk’ün hayatını anlatan kısa bir slayt gösterimi yapıldı. Ardından öğrenciler tarafından oratoryo gösterisi, şiirlerin okunması ve Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Program, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

Umurbey’de 10 Kasım töreni 

Umurbey Ortaokulu öğrencileri 10 Kasım da beldede düzenlenen çelenk koyma törenin ardından Belediye Sosyal Tesislerinde düzenlenen tiyatro gösterisiyle Atatürk’ü andılar. Atatürk’ün vefatının 79. yılında hayatını tiyatro sahnesinde anlatan Umurbey Ortaokulu öğrencileri, izlemeye gelen öğrencileri ve velileri hüzünlendirdi. Atatürk’ün hayatından kesitler sahneleyen öğrenciler program sonunda büyük alkış topladı. 10 Kasım anma programına Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

iha

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol