Ayvacık’ta 6 Şubat unutulmadı

Ayvacık ilçesinde 6 Şubat 2017 tarihinde meydana gelen 5.3 şiddetindeki depremi konu alan bir panel düzenlendi.

Ayvacık’ta 6 Şubat unutulmadı

Ayvacık ilçesinde 6 Şubat 2017 tarihinde meydana gelen 5.3 şiddetindeki depremi konu alan bir panel düzenlendi.

06 Şubat 2018 Salı 17:01
Ayvacık’ta 6 Şubat unutulmadı

Ayvacık Belediyesi tarafından düzenlenen panel Ayvacık Konferans Salonu’nda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Ayvacık Kaymakamı Hakan Hakyemez; “Depremin ilk anından hemen sonra deprem bölgesine ulaştık. Orada hemen iyileştirme çalışmalarına başladık ve depremzedelerimizle beraber olduk Tabii bizlerin kamunun asli görevi de yapması gereken de budur. Burada bir şeye de değinmek istiyorum; bizlerle beraber Türkiye çapında özel sektör kuruluşlarımız, belediyelerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız bir yardım seferberliği başlattılar. Onlara da buradan teşekkür etmek istiyorum. Sayın Vali ve ekibimle beraber biz depremden sonra da yaklaşık1-2 ay hep o bölgedeydik. Depremzedelerimizle beraber onların acısına ortak olduk. Depremzedelerimizin yaşam kalitesini daha nasıl yükseltebiliriz diye düşündük ve bu konuda çalışmalar yaptık. Depremin ilk günü çadır temin ettik. İkinci gün depremzedelerimiz için konteyner kent kurmaya başladık. Hep birlikte depremin yaralarını sarmak için çabaladık. Şu anda da deprem konutlarımız yapılıyor ve kısa süre sonra hak sahiplerine teslim edilecek” dedi.

Şahin; “Evler kısa zamanda hak sahiplerine verilecek”

Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin ise bir deprem afeti yaşadıklarını ifade ederek, depremden önce alınacak tedbirler veya deprem anında yapılması gerekenler konusunda vatandaşları bilgilendirdiklerini ifade etti. Şahin; “Tam bir yıl evvel sabah saatlerinde bir sarsıntıyla uyandık. Bayağı şiddetli bir sarsıntıydı. Tabi biz belediye olarak daha önceki zamanlarda yaptığımız çalışmalarla depreme hazırlıklıydık. Depremden sıra süre sonra köylerimize ulaştık ve depremzedelerimizin temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Depremde 11 köyümüzde ciddi tahribatlar oluşmuştu. Valiliğimiz, kaymakamlığımız, AFAD ve Kızılay ekiplerimizle beraber koordinasyon içerisinde depremin ilk yaralarını sarmaya başladık. Bakın deprem gibi doğal afetler bir anda oluşabilecek afetler. Biz vatandaşlarımızı deprem sonrasında uyardık, sakın evlere girmeyin diye onlar da bizi dinledi. Bakın deprem sonrasında yaşanan artçı sarsıntılarda hasarlı evler de yıkıldı. Ben hep söylüyorum depremlere hazırlıklı olmalıyız. Acil müdahale gerektiren durumlarda halkımız duyarlı olması gerekir. Her an her şey başımıza gelebilir. Davranış biçimlerini iyi öğrenmemiz lazım. Bugün depremler bitmiş olabilir mi? kısmi depremler sürüyor. Dün gece Ayvacık açıklarında 2.9 ve 2.3 şiddetinde 2 deprem oldu. Her an bu risk devam ediyor. Bizim her zaman hazırlıklı olmamız lazım. Depremzedelerimizin yaralarının bir an önce sarılması için bilimsel çalışmalarla beraber devletimiz depreme dayanıklı evlerin yapımına devam ediyor. Çağımıza uygun olarak yapılan evler kısa zamanda hak sahiplerine verilecek” diye konuştu.

Çanakkale AFAD İl Müdürü Levent Yılmaz da; “Bir deprem afetini geride bıraktık. Deprem anından itibaren vatandaşlarımızın da anlayışıyla depremzedelerimize her konuda yardımcı olmaya çalıştık. Depremin üzerinden bir yıl geçti. Biz AFAD olarak depremin en başından sonuna kadar iyileştirme sürecinde vatandaşlarımızı normal yaşantımıza nasıl döndürebiliriz diye çaba gösterdik. Depremin ilk anından itibaren yapılan koordinasyon ve işbirliği içerisinde depremzedelerimize en kısa sürede barınma ve yiyecek gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması hususunda çalışmalar yaptık” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Ayvacık Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı deprem anı ve sonrası konulu tiyatro gösterimi yapıldı. Daha sonra ise panele katkı sağlayanlara plaketler teslim edilerek program sona erdi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Ayvacık
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
gurhan Tekin 2018-02-06 20:19:52

Sayin belediye baskanim bugunku gun yaptiginiz beni depremzedeler kadar sevindirdi size cani gonulden tesekkur ederim