Bakan Kasapoğlu; “Tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz” (VİDEO)

Biga Ticaret Borsası hizmet binası ve Zahireciler Sitesi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Bakan Kasapoğlu; “Tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz” (VİDEO)

Biga Ticaret Borsası hizmet binası ve Zahireciler Sitesi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

20 Kasım 2019 Çarşamba 17:46

Göktepe Köyü’nde düzenlenen temel atma törenine Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Vali Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Okyay, AK Partili Belediye Başkanları, daire müdürleri, STK Temsilcileri, oda ve borsa temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Biga Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Okyay, Biga Ticaret Borsası hizmet binası ile ilgili bilgiler verdi.

Turan; “Durmak yok yola devam”

Biga ilçesinin önemine ve yatırımlara dikkat çeken AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan; “Ankara’nın rüzgarıyla beraber buradayız. Bigamız başta olmak üzere tüm ilçe ve beldelerimizi gezdik. Tespitleri ve sorunları Ankara’da birlikte görüşüyoruz. Çanakkale tarihimizin bize emanetidir. Biga’mız çok önemli bir ilçemiz. Tarım bizim vazgeçilmezimizdir. Bu tesis, 1986 yılından beri var olan Biga Ticaret Borsası’nın çok kıymetli bir adımı. Ezine Gıda OSB’sinden köprüye kadar birçok ağda ilkleri konuştuk. 75 tane 400 metreden fazla deponun olacağı bir tesisin temelini atıyoruz. 2020 yılında bitmesi planlanıyor. Esnafımızın bizim gören gözümüz, işiten kulağımız olduğunu biliyoruz. Esnaf mutluysa herkes mutludur. Esnaf mutsuzsa herkes mutsuzdur. Faizlerin daha da düşeceğini yeni dönemi beraber yaşayacağız. Eski Türkiye yok. Tarımda da artık başka bir Türkiye var. Tarım artacak ve her şey artacak. Bölgeye daha yapacak çok işimiz var. İnşallah hepsini gerçekleştireceğiz. Durmak yok yola devam. Yeni tesisin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kasapoğlu; “Tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz”

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise; “Çanakkale, Biga ve tabi ki bu eşsiz coğrafya bizlerin her daim zihninde ve gündeminde. Grup Başkanvekilimiz değerli dostumuz Bülent bey sağolsun her daim görüşmemizde Çanakkale’nin gençlerini, Çanakkale’nin spor geleceğini, Çanakkale ve Biga ile ilgili, diğer ilçelerimizle ilgili tüm konuları gündeme getirdi. Bizde gerek şahsım gerekse Bakanlıktaki çalışma arkadaşlarımla Çanakkale, Biga ve ilçeleri için ne üretebiliriz, her gün çıtayı daha yukarı taşırız bunun gayreti içerisindeyiz, bunun çabası içerisindeyiz. Yarınlarımızı daha aydınlık kılmak, gençlerimizi çocuklarımızı daha güçlü yetiştirme adına çok önemli çalışmaları hep birlikte paylaşacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde son 17 yılda ülkemizin her alanda sanayiden sağlığa, sağlıktan ekonomiye ve spora kadar geldiği nokta hepimizin malumu. Yarınlarımızı daha aydınlık kılmak, gençlerimizi daha güçlü yetiştirmek adına tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz” diye konuştu.

“Güzel müjdelerimiz olacak”

“Gençlik Merkezlerimizden bir tanesini Biga’da açacağız. Gençlerimiz başta olmak üzere tüm halkımız gece gündüz kullanacaklar” diyen Bakan Kasapoğlu; “7-24 hizmet anlayışımız esasına göre burası hizmet verecek. Ve buna benzer sporumuzla ilgili bu güne kadar çok önemli yatırımları gerçekleştirdik gerek Bigamızda gerek bölgemizin diğer ilçelerinde Çanakkale’de ve inşallah bundan sonraki süreçte de bu tesisleşmeyi ihtiyaç çerçevesinde daha da arttıracağız. Gençlerimiz başta olmak üzere bayanları ve tüm vatandaşları spor tesislerimize davet ettiğimizi belirtmek istiyorum. Güzel müjdelerimiz olacak. Bu anlamlı tesisin ülke ekonomimize, bölgemize ve ticaret hayatımıza hayırlar getirmesini bereketli olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

“Sporcularımız bizi gururlandırdı”

Bakan Kasapoğlu şu şekilde konuştu; “Spor önemli bir olgu, insanımızı daha sağlıklı bir toplum yapma açısından zihnen ve bedenen daha güçlü olmak açısından sporu yaygınlaştırmamız lazım. Görüyorsunuz, geçtiğimiz günlerde pek branşta sporcularımız bizim şanlı bayrağımızı dalgalandırdılar. Bizi gururlandırdılar. Ve ben inşallah çok yakın gelecekte Biga’mızdan ve Çanakkale’mizden nice şampiyonlarında çıkacağına inanıyorum. Bu tesislerde ve bu tesisleşmeyle bunu başarmamız gayet mümkün. Milli takımımızla gururlandık. Diğer branşlardaki arkadaşlarımızla gururlandık.

“Yarınlara daha güçlü bir şekilde yürümeye devam edeceğiz”

Barış Pınarı Harekatı çerçevesinde askerimize olan desteğimiz, sporcularımızın selamı, onları ciddi anlamda muhabbetle kucaklamaları apayrı bir anlam oluşturdu ve bu anlamda askerimize olan selamımız ile birlikte çok daha büyük bir güç ve moral kazandık. Askerimizin bölgeyi teröristlerden temizlemesine ve sporcularımızın başarısına giden yol da bizi hiçbir gücün ve hiçbir ulusun durduramayacağını ve engellemeyeceğini de tüm dünyaya sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ispat ettik. Ve inşallah bundan sonraki süreçte de bir ve beraber olarak yarınlara daha güçlü bir şekilde yürümeye devam edeceğiz.”

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve beraberindeki protokol üyeleri, butona basarak temele ilk harcı döktü.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 20.11.2019 18:29
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol