Bakan Kurtulmuş’tan “2018 Troia Yılı” vurgusu

Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği’nin geniş bir katılım sağladığı “Travel Turkey İzmir Fuarı”nda ÇATOD 65 metrekarelik alanda tanıtımını yapıyor.

Bakan Kurtulmuş’tan “2018 Troia Yılı” vurgusu

Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği’nin geniş bir katılım sağladığı “Travel Turkey İzmir Fuarı”nda ÇATOD 65 metrekarelik alanda tanıtımını yapıyor.

07 Aralık 2017 Perşembe 17:48
Bakan Kurtulmuş’tan “2018 Troia Yılı” vurgusu

Fuarda ayrıca ÇATOD’a ait 65 metrekarelik standın dışında 300 metrekarelik ayrı bir alanda da Valilik koordinasyonunda yürütülen “Çanakkale” standı da bulunuyor. Çanakkale’deki resmi kurumların temsilcileri, TURSAB Çanakkale Körfez BYK, ÇARO, ÇATUD, ÇAPAD gibi turizm sivil toplum kuruluşları, ÇTSO ve ÇTB gibi kuruluşların yanı sıra resmi üst düzey idareciler ve diğer sivil toplum kuruluşu ile Çanakkale ilinden yoğun bir katılım da bulunduğu fuarda “2018 Troia Yılı” resmi “Tematik Partneri” olarak konumlandırılmış durumda. Fuarın açılışında bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, fuarın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek; “11 yıl önce küçük hedeflerle ortaya çıkmış bu fuar bugün fevkalade önemli bir noktaya gelmiş, bundan sonraki yıllarda da çok daha ileriye giderek Türkiye’nin en önemli fuarlarından birisi olmayı sürdürecektir. Türkiye turizm alanında eli son derece rahat ve güçlü olan bir ülkedir. Türkiye dünyada birçok ülkenin sahip olmadığı zenginliklere sahip olan ülkedir. Bular içerisinde Troia var. Troia Anadolu’daki en önemli ilk uygarlıklardan birisidir. Troia’dan Osmanlı’ya kadar 24 büyük imparatorluk Anadolu topraklarından gelip geçmiştir. Destanlara konu olmuş büyük bir yerden Troia’dan bahsediyoruz. Çanakkale ilimiz ve çevresi de Troia medeniyetine ev sahipliği yapan dünyadaki ender şehirlerden birisidir. Burada 2018 Yılının Troia Yılı olarak kutlanacağının, bu vesile ile dünyanın her tarafında Troia’nın da bir dünya markası olarak yeniden gündeme geleceğini hatırlatmak isterim” dedi.

ÇATOD’dan yoğun katılım

Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer de yaptığı açıklamada Travel Turkey İzmir Fuarı’nda Çanakkale standının bu yıl da büyük ilgi göreceğine inandıklarını belirterek, “Bu yılki fuarda Çanakkale’miz 2018 Yılının “Troia Yılı” olması nedeniyle fuarda resmi “Tematik Partneri” olarak konumlandırılmış durumda. Bu kapsamda 2018 Troia Yılı vurgusu fuarın girişinden itibaren, biletler de dahil genelinde önemli bir yer teşkil ediyor. Fuarın açılışında da 2018 Troia yılı ile ilgili özel bir film gösterimi de oldu. Çanakkale’mizin özellikle yurtiçi pazarda tanıtımı için önem arz eden Travel Turkey İzmir Fuarı’nda ÇATOD üyelerimizin büyük çoğunluğu hazır bulunuyor. Fuara resmi kurumlarımızın temsilcileri, TURSAB Çanakkale Körfez BYK, ÇARO, ÇATUD, ÇAPAD gibi turizm sivil toplum kuruluşları, ÇTSO ve ÇTB gibi kuruluşlarımızın yanı sıra resmi üst düzey idarecilerimiz ve diğer sivil toplum kuruluşu ile Çanakkale ilinden yoğun bir katılım var. Fuar boyunca ÇATOD olarak gerek yurtiçi, gerek yurtdışı muhataplarımızla yoğun bir diyalog içinde olmayı, Çanakkale’mizi, bölgemizi ve 2018 Troia Yılı’nı en iyi şekilde tanıtmayı hedefliyoruz” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol