Başkan Erdoğan: "Milletimiz Sana 31 Mart’ta Çiviyi Çaktı"

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga gündemini meşgul etmeye çalışan yalan ve çarpıtmalara tek tek belgeleriyle yanıt vererek dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan: "Milletimiz Sana 31 Mart’ta Çiviyi Çaktı"

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga gündemini meşgul etmeye çalışan yalan ve çarpıtmalara tek tek belgeleriyle yanıt vererek dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

28 Aralık 2019 Cumartesi 16:22
Başkan Erdoğan: "Milletimiz Sana 31 Mart’ta Çiviyi Çaktı"

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, ‘Basın Buluşmaları’ kapsamında Biga’da görev yapan basın mensuplarıyla Biga Belediyesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Başkan Erdoğan, Biga Belediyesi’ndeki çalışmalara yönelik yapılan yalan, iftira ve asılsız iddialara belgeleriyle yanıt vererek, “Belediyemize ve yönetimine bir iftira atıldı. Bizler ortaya atılan fitnenin doğrusunu anlatmakla mükellefiz. Halka yalan atılanları burada söyleyeceğiz. Kendi yaptıklarını kendileri anlatıyor. Ben yapılan basın açıklamasını büyük bir talihsizlik olarak görüyorum. Neden talihsizlik olarak görüyorum? Sen seçime girmişsin. Millet sana çiviyi çakmış. Çakılan çivileri de görmemişsin. Hala bir vasfın olmadan ilçe başkanının yanına utanmadan oturmuşsun değerlendirme yapıyorsun. Millet değerlendirmeyi 31 Mart’ta yaptı. Çiviyi de çaktı. Sen şapka mı asacaksın ne asacaksan asabilirsin. Bir de Biga Belediyesi’nin daha önce iş yaptığı ve bizim dönemimizde iş yapmayan bağı olan bütün firmalar Belediyemizi icraya verdirildi. Verdi demiyorum verdirildi. Ve bu firmaların avukatları seçilmiş Cumhuriyet Halk Partili Meclis üyeleridir. Belediyemizi zora sokmak, işleyişini yavaşlatmak için bu işleri yaptılar” dedi.

Gerçekleri kamuoyu ile paylaşan Başkan Erdoğan, açıklamaların ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorduğu sorulara da tüm ayrıntılarıyla cevap verdi. Ayrıca Belediyenin hummalı ve özverili bir şekilde devam eden çalışmalarına yönelik değerlendirmede bulunan Başkan Erdoğan, proje kitapçığındaki 44 projeden 23’ünün sekiz ayda yapıldığını, bunun da yüzde 23’e tekabül ettiğini söyledi. Toplantıya Başkan Yardımcıları Nazım Hikmet Keskiner ve Sıtkı Keçeci ile Belediye Meclis Üyesi Jale Kırbaş katıldı.

İşte Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları;

“İŞLERİ YAVAŞLATMAK İÇİN BELEDİYEMİZ İCRAYA VERDİRİLDİ”

“Biga’mızda her anlamda beklenti yüksek. Hem projelerin bir an önce başlaması bir yandan sosyal ve kültürel faaliyetlerin devam etmesi gibi. Belediyenin normal çalışmaları artarak devam ediyor. Alışveriş ve Kültür Festivalimiz ile yağlı pehlivan güreşlerimizi yaptık. Nisan ayında da Biga’mızda Dünya Romanlar Günü’nü kutlayacağız. Bir ev değiştirdiğinizde bile yeni evinize iki ayda anca alışırsınız. Seçilen ve ilk aylarında proje hayata geçiren Belediye Başkanı varsa biz de tanımak isteriz. Biz dokuzuncu ayın içerisindeyiz. 5 milyon borçla Biga Belediyesi’ni devralanlar ilk yılda hiçbir şey yapmadı. Ama 5 milyondan 123 milyon borca çıkarttılar ve biz devraldık hesap uzmanı diye piyasada konuşup duruyorlar. Hesap uzmanlığı buysa olmaz olsun böyle hesap uzmanlığı. Biga Belediyesi’nin daha önce iş yaptığı ve bizim dönemimizde iş yapmayan bağı olan bütün firmalar Belediyemizi icraya verdirildi. Verdi demiyorum verdirildi. Ve bu firmaların avukatları seçilmiş Cumhuriyet Halk Partili Meclis üyeleri. Biga’da da var Çanakkale’de de var. Biga Belediyesi’ni zora sokmak, işleyişini yavaşlatmak için bu işleri yaptılar. Çocuk oyun parklarını alan ve organizasyonları alan firma icraya verdi. 11 tane şirketi olan, bank alınmadığını söyleyen, geçen yıl Biga Belediyesi’ne 350 liraya bank satan şahıs icraya verdi. Nasıl belediyecilik bu? Nasıl Biga’yı seviyorum bu? Biz göreve geldiğimizde şirketle ilgili muhatap bulamadık. Belediyenin 150 yıllık arşivinden bahsediyorlar ama burada bir hafta belediye boşaltıldı. Biz bunların hepsini biliyoruz. Bilgisayarlar temizlendi. Belediyenin kurumsal sosyal medya hesapları kaldı.”

“MİLLET SANA ÇİVİYİ ÇAKMIŞ, ÇAKILAN ÇİVİLERİ DE GÖRMEMİŞSİN”

“Kendi yaptıklarını kendileri anlatıyor. Ben yapılan basın açıklamasını büyük bir talihsizlik olarak görüyorum. Neden talihsizlik olarak görüyorum? Sen seçime girmişsin. Millet sana çiviyi çakmış. Çakılan çivileri de görmemişsin. Hala bir vasfın olmadan ilçe başkanının yanına utanmadan oturmuşsun değerlendirme yapıyorsun. Değerlendirme yapılacaksa senin ilçe başkanın değerlendirmeyi yapsın. Onun hakkıdır. Sen neyi değerlendiriyorsun? Sen değerlendirmeyi burada yapmadın ki orada oturup da değerlendirme yapıyorsun. Millet değerlendirmeyi 31 Mart’ta yaptı. Çiviyi de çaktı. Sen şapka mı asacaksın ne asacaksan asabilirsin. Belediyeyi malzeme yaparak yapılan açıklama talihsizliktir. Yapılan açıklamalara kalem kalem bakıldığında söylemediğimiz, söyleyemediğimiz, yakıştıramadığımız, onuruna gururuna dokunur diye konuşmadıklarımızı kendileri orada söylüyor. Ben bu toplantıların devam etmesini istiyorum. Her toplantıda kendi yaptıklarını ifade ediyor ve kendilerini kendileri anlatıyorlar.”

“HALKIMIZ VE ESNAFIMIZ ÇOK MEMNUN KALDI”

“Geçtiğimiz hafta Biga İndirimli Alışveriş Günleri’ni gerçekleştirdik. Biga İndirimli Alışveriş Günleri, odalarımız ve STK’larımız ile toplantı yaparak daha önceki yılların eksik ve hatalı yönleri değerlendirilerek halkımızın ve esnafımızın lüzumsuz gördüğü ve istemediği etkinlikleri çıkartarak, eksik ve hatalı gördükleri yönleri dahil ederek daha güzel bir dört gün geçirdik. Emeği olan başta Kültür Komisyon Başkanımız Jale hanıma, tüm personelimize ve STK’larımıza teşekkür ederim. Esnafımız ve halkımız bizzat bizleri arayarak memnuniyetini belirtti ve bu bizi çok mutlu etti. Etkinliklerin sayısının fazla tutulması, farklı cadde ve sokakların ilave edilmesiyle ayrıca esnafımız ve vatandaşlarımız tarafından beğenildi. Belediyemize ve emniyetten aldığımız bilgiye göre Biga İndirimli Alışveriş Günleri’nin yapıldığı günler içerisinde hiçbir sıkıntılı durum olmadı.”

“HALKIMIZ DAHA VERİMLİ VE KALİTELİ HİZMET ALACAK”

“Şehir Parkı’mızın ve Biga Ticaret Merkezi’ndeki (BTM) iş yerlerimizin kira ihalesini yaptık. Burada da üç kişi ihaleye katıldı. Mustafa Mert Saruhan arkadaşımız 17.500 TL + KDV’ye Şehir Parkı’mızın ihalesini aldı. Şehir Parkı’mız şu an ihale dışı kalan 19 bin metrekare alan halkımızın hizmetine devam ediyor. Burada vatandaşımız istediği gibi o alanlardan hizmet alabilme imkanına sahip. Buradaki amacımız halkımızın almış olduğu hizmet kalitesini artırmak ve bu emaneti korumak, işi kontrol altında tutarak halkımızın o mekandan daha verimli ve kaliteli hizmet almasını sağlamaktır. Son 3 yıllık hasılata yıl yıl baktığımızda personel ve elektrik, doğalgaz giderine yetmiyor. 3 yıldan beri alınan çayı, şekeri, iaşesi ve diğer giderlerin hepsi buranın zarar ettiğini gösteriyor. Yaz aylarında kar edebilir ama 12 aylık periyoda bakıldığı zaman personel giderlerine dahi yetmediği görülüyor. İhale şartnamesinde belirttik, halkımız Kahveciler odasının belirlediği fiyat tarifesine göre çayını içecek.”

“ŞOV VE ARTİSTLİK OLSUN DİYE SÜSLEYİP PÜSLEYİP ANLATACAK HALİMİZ YOK”

“Belediyemize iki adet mercedes marka çift çeker otomatik vites damperli aracımız geldi. Filomuza bir tane de midibüs kattık. İnşallah Belediyemizin kültür gezilerinde ve diğer etkinliklerinde vatandaşımıza hizmet vereceğiz. Şunu özellikle söylemek istiyorum. Burası 150 yıllık geçmişi olan Biga Belediyesi. Burada halkımızın takdiriyle her seçim zamanı kantara çıkılıyor ve seçim oluyor. Belediyelerde kamuda hizmet devam eder. Ben aldım, ben yaptım anlayışı bence çok konuşulmaması gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde bazı arkadaşlar kendilerine mal etmeye çalıştılar. Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) kredisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekilimiz Bülent Turan’ın desteğiyle sağlandı. Bu kredi ile Biga’mızdaki alt yapı çalışmaları başladı. Alt yapı çalışmalarının haricinde bir tane kanal açma aracı, sıcak sulu yıkama aracımız, üç tane JCB kepçemizi, iki tane damperli kamyonumuzu Belediyemiz filosuna kattık. Burada her şeyi kendine mal eden değil, halkımızın bize yüklemiş olduğu görev bilinciyle yapıyoruz. Hiçbir şeyi şov ve artistlik olsun diye size süsleyip püsleyip anlatacak halimiz yok. Her şey ortadadır.”

“KURSLARIMIZ VE KURSİYER SAYIMIZ ARTTI”

“Şehitlik turlarımız devam ediyor. Şehitlik gezilerimizi kendi araçlarımızla yapıyoruz ve burada daha önceki yapılan yıllardan yüzde 40/45 daha tasarruflu bir şekilde gezilerimizi düzenliyoruz. Alan Başkanlığımızdaki profesyonel alan rehberlerinin eşliğinde Şehitlik alanımızı ziyaret ediyorlar. Atatürk Kültür Merkezi’nde 54 olan kurs sayımız 2019 yılında 56 oldu. Önceki yıl 4258 kursiyer varken, bu sene 5177 kursiyerimiz var. Yaklaşık 1000’e yakın bir artış var. Yine geçtiğimiz dönem yapılmayan kurslar bilgi evlerimizde yapılıyor. Vatandaşlarımızın yoğun ilgisi var.”

“YAKACAK YARDIMINI TASARRUF SAĞLAYARAK YAPTIK”

“İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yakacak ile ilgili araştırma ve değişiklik yaptık. Önceki yıla göre 35 ton daha fazla kömürü 65 bin lira da tasarruf ederek aldık. Hem ihtiyaç sahiplerimize kalorisi yüksek kaliteli kömürü vermenin ve kurumumuzu yaklaşık 80 bin lira gibi tasarruf ettirmenin hesabını görüyoruz. Hesap uzmanı değiliz ama işte böyle sonuçlar ortaya çıkıyor”

“ORTAYA ATILAN FİTNENİN DOĞRUSUNU ANLATMAKLA MÜKELLEFİZ”

“Belediyemizin Park ve Bahçeler Müdürlüğüyle ilgili çalışmalarına yönelik ortaya bir fitne salındı. Bu fitnenin doğrusunu biz halkımıza anlatmakla mükellefiz. Burada doğruluktan, yalandan bahsedenleri halkımızın takdirine ve kantarına sunuyoruz. Halka yalan atılanları burada söyleyeceğiz. Belediyemize ve yönetimine bir iftira atıldı. 1250 liraya bank alındığı söylendi. Daha önceki yıllarda ilaçlamanın peyzaj işlerinin belediye bünyesinde yapıldığı, yeni dönemde yapılmadığı ve kişilere peşkeş çekildiği gibi ithamlarda bulundular. Bu konuyla ilgili sizleri bilgilendireceğiz.”

Park ve Bahçeler Müdürü Mehmet Fatih Keskin, peyzaj, ilaçlama ve bank alımı ile ilgili şunları söyledi:

“2018 yılında peyzaj ve ilaçlama işlerinin Belediyemiz tarafından yapıldığı, 2019 yılında bu hizmetlerin dışarıdan satın alındığı şeklinde bir algı oluştu. Biz konuyu iş ve bütçe anlamında sizlere sunmuştuk. 2018 yılında peyzaj+ilaçlama işinde 35 işçi görev yaptı. Peyzaj ve ilaçlamaya faturaları mevcut 800 bin lira ödeme yapıldı. 2019 yılında peyzaj ve ilaçlama işlerinde 17 ila 25 işçi ile yapıldı ve 417 bin liraya mal oldu. Bu çalışma planıyla 383 bin lira bir tasarruf sağlandı. İlgili toplantıda ilaçlamayı Belediye tarafından yapıldığı söylendi ama Belediyemizin ilaçlama yapma konusunda yetkisi yok. Biga Belediyesi kendi ilaçlamasını kendisi yapamaz çünkü yetki belgesi gerektiren bir durumdur. Mutlaka bir peyzaj ve ilaçlama firmasıyla anlaşmak zorundadır. Bu sene ilk kez okullarımızda ilaçlama yaptık. Tüm çalışmaları ihale usulü yaptık. Bir yere sipariş verip oradan fatura kesmedik. Biga Belediyesi’nin resmi plakalı aracında yevmiyeli tutulan şoförler akşamları ilaçlama yaptı. Bu tarz bir ilaçlamada Allah göstermesin bir kaza durumunda bunun ifadesini hiçbirimiz veremeyiz. İlaçlama faturaları da mevcut ve bunlar için de ayrı bir bedel ödendi.

“İTİRAZ EDEN ARKADAŞ 2018’DE BANKLARI 354 LİRADAN SATMIŞ”

“Banklar için 21/F pazarlık usulü ihale yapıldı. Dört firmadan resmi teklif aldık. Yetinmedik yaklaşık altı firmadan teklif aldık ve bunlar hiçbirisi birbirinin akrabası değil. Yani aynı kişinin kurmuş olduğu şirketler değil. Bunların hepsi farklı şirketlerdir. Önceki dönem belediyeye iş yapan arkadaş dilekçe verdi. Kendisine ihalede çıkan fiyatımızın altında bir fiyat verdiyseniz kanun bize bu yetkiyi veriyor ben bu ihaleyi iptal ederim, devleti zarara uğratmam dedim. İhaleden çıkan sonuç ilgili arkadaşın zarar ediyorum dediği fiyata rağmen bundan düşük. Yani 110 bin lira artı KDV aldık ihaleyi. Dilekçe veren arkadaşımız 124 bin lira artı KDV olarak teklif verdi. Bu arkadaş 28.03.2018’de Belediyeye aynı şekilde döküm ayaklı bankı 354 liradan satmış. Biz yaklaşık maliyet çıkartırken bu arkadaşın 2017 ve 2018 yılında Belediyeye satmış olduğu ürünlerin fiyatına baktık.”

“BİGA BELEDİYESİ 1250 LİRAYA BANK ALMADI”

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

“Biga Belediyesi 1250 liraya bank satın almadı. Biz yaptığımız tüm ihaleleri, ihale usul alanına uygun bir şekilde yapıyoruz. Burada kamunun hakkını korumak adına her şey şeffaf bir şekilde yapıyoruz. ihalelerimizi ve Meclis toplantılarımızı canlı yayınlıyoruz. Yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermemesi için bu konuya açıklama getirdik. Bunu söyleyen arkadaşlar bunu neye göre söyledi bilmiyoruz. Aldığımız her şeyin de fiyatını ve kalitesini araştırarak, en uygun fiyata kim veriyorsa onunla alışveriş yapıyoruz. Doğruluktan, yalandan bahseden kişileri de halkımızın takdirine bırakıyoruz. Bu arada yeşil alanımız da azalmadı aksine arttı.”

“4 PROJE DÜŞÜNCEDE VAR, PROJESİ YOK, İHALESİ YAPILMAMIŞ”

“Pancar deposu alanının arazisi bizzat Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde Biga Belediyesi’nin Minia Çanakkale projesinin uygulanması için ücretsiz bir şekilde verildi. Tabi oranın proje çalışmaları yapıldı. Seçimi kazanan arkadaşlar başka bir proje düşündü ama görev süresi boyunca düşündükleri projeyi yapamadılar. Hesap uzmanlığına gelince de hep çay hesabı yaptılar. Günde şu kadar kişi geçiyor, şu kadar çay satsak dediler. Bu hesabı 5 sene önce de yapıyordunuz, neden yapmadınız? Bir önceki dönemin yaptığı projeyi siz devam ettirmediniz? Biz inşallah Minia Çanakkale projemizi orada hayata geçireceğiz. Sosyal konutlarla ilgili proje hazırlanmış parasını hala biz ödüyoruz. Temeli atıldığı iddia edilen konut alanında temel varsa bir arkadaşımız burada temel atıldı. Diğer temel attık dedikleri yer kamyon garajı. Burası da kamyon garajı da olarak tabir ettikleri sıkışmış sanayimizin kenarında sıkıntı oluşturacak proje. Temel atılmış ama gördüğünüz gibi temel falan yok. Hiçbir projenin ihalesi yok. Düşünce ile buraya bunu yapacağız dediler. Projesi hazır olup, ihalesi yapılan bir şey yok.”

“İŞ KÜÇÜKTÜR AMA SONUÇLARI ÇOK KIYMETLİDİR”

“Ortur’daki su deposunun kireçli ve kumlu olmasıyla ilgili arkadaşlarımız çalışma çıkarttı. Uzun yıllardır devam eden bu konuyla ilgili bir çözüm üreteceğiz. Yeniceköy’de de benzer şikayet geliyor, tesisatların değişmesi gerekiyor. Alt yapı ile ilgili ciddi çalışmalarımız olacak. Arıtma çeşmelerimiz ile ilgili yaptığımız ciddi çalışmayı da küçümsediler. İnsan sağlığında önemli bir yere sahiptir suyumuz. Biz göreve geldiğimizde arıtma çeşmelerin bir çoğu çalışmıyordu. Bakımları yapılmamış ama faturalara baktığımız zaman ciddi faturalar var. Kendi imkanlarımızla yaptık dedikleri arıtma çeşmelerini hizmet satın alarak yaptılar. Bakım faturaları da buradadır. Anlatırken bunları tamamen Belediye imkanlarıyla yaptık diye anlatıyorlar üzüldüğümüz konu bu. Burası resmi bir kurumdur ve devamlılık esastır. Biz kimseye kir atmak için ya da zor durumda bırakmak için bir şey yapmıyoruz. Arıtma ceşmelerimizi temizledik, yeniledik. İş küçüktür ama sonuçları çok kıymetlidir. Arıtmalı çeşmelerimizin bakımını yaptık ve periyodik olarak yapmaya devam ediyoruz. Halkımız gönül rahatlığıyla su içebilir.”

"65 YAŞ İÇİN İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARIMIZA KART VERECEĞİZ"

“Minibüs esnafımız ile genel bir değerlendirme toplantımızı yaptık. Onların dert ve sıkıntılarını dinledik. Gelecek ile ilgili planlarımızı konuştuk.2020 yılının sonuna kadar kartlı sistemin başlaması gerektiğini konuştuk.10 minibüs konusu Biga’da çok uzadı. Hukuki süreç devam ediyor ve sonuç ne olursa o uygulanacak. Hat artışı yok 60 aracımız ile devam ediyoruz. Bakanlığımızından 65 yaş yolcular için her ay düzenli olarak gelen 800 lira yine Bakanlığımız tarafından kaldırıldı. Minibüsçü esnafımıza teşekkür ediyorum çünkü karar alana kadar bu uygulamayı devam ettirdiler. Minibüsçü esnafımızla bir kontejyan belirledik.
65 yaş için ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ücretsiz taşıma kartı vereceğiz.”

“BİGA’MIZDA BİR TEK KİŞİ MAĞDUR OLAMAZ”

“Çınarlık Düğün salonu ile ilgili kar ve zarar konusunda bir sıkıntı olmadı. Yaz aylarında ses nedeniyle çok yoğun şikayet aldık. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden geldiklerinde son uyarıları olduğunu söylediler ve şikayetler üzerine para cezaları olacağını ifade ettiler. Vatandaşımızın gelir durumuna göre farklı düğün salonlarımız var. Hiç durumu olmayana ücretsiz masasını sandalyesini getirerek pazar yerinde yapıyoruz. Burada 250 bin lira gibi ciddi bir masraf yaparak oradaki hizmeti sürdürmemiz söz konusu yada burasını halkımızın isteğine hitap edecek şekilde hizmet vermemiz gerekiyordu. İhalesi yapıldı ve bir işletme aldı. İhale şartnamesinde Belediye Meclisinin aldığı fiyat var. 650 liraydı 6500 lira oldu diyorlar ama öyle birşey yok. Bizim salonlarımız masa ve sandalyeden oluşuyor. İşletmeci arkadaş Çınarlık Düğün salonunda hizmet sunuyor. Masalara örtü, şamdan, meyve suyu, su, yemek, pasta tüm hizmetlere göre fiyat paketi sunuyor. Düğün salonunun ihaleye verilip özelleştirilmesinden dolayı Biga’mızda bir tek kişi mağdur olamaz. Çünkü seçenek ve imkanlarımız var.”

“BİZ EKİP RUHUYLA ÇALIŞACAĞIZ DEDİK, NEDEN RAHATSIZ OLUYORLAR”

“Başkan yardımcılıkları ile ilgili kimse rahatsız olmamalı. Paylaşımcı değilse her şeyi ben yaparım diyorsa o onun yönetim tarzı ve anlayışıdır. Biz ekip ruhuyla çalışacağız dedik ve şu anda iki başkan yardımcımız ve meclis üyelerimizle gayet güzel bir şekilde tüm konulara vakıf, detayına kadar inerek çalışmalarımız kontrol altında devam ediyor. Neden rahatsızlık duyuyorlar ki? Burada daha önceki yönetim tarafından Belediyenin kurumsal yapısı tamamen bozulmuş. Burada bir kişi birçok işi takip etmiş ve herşeyi o yapmış. Biga Belediyesi’nin Biga halkına sorumlu olduğu hizmetleri sürdürmesi için bizim her konuyla ilgili müdürlüğümüz var. Bakkal dükkanına döndü diyenler aslında kendileri bakkal çalıştırdı burada. Kurumsal yapıya dönerken de alışılagelen hizmet şekliyle ilgili bazı vatandaşlarımız sıkıntı yaşamış olmuştur.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
BigaBülent Erdoğan
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol