Başkan Gökhan'dan Su Günü Mesajı

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Gökhan'dan Su Günü Mesajı

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

22 Mart 2019 Cuma 17:03
Başkan Gökhan'dan Su Günü Mesajı

Başkan Gökhan mesajında şu ifadelere  yer verdi; “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, dünyada giderek büyüyen temiz su sorununa dikkat çekilmesi ve içilebilir su kaynaklarının korunması amacıyla 22 Mart tarihini "Dünya Su Günü" olarak ilan etti. 22 Mart 1993 tarihinden bu yana "Dünya Su Günü" her yıl farklı temalarla kutlanmaktadır. Dünyadaki toplam su miktarı 1,4 milyar km3 tür. Bu suların %97,5'i okyanuslarda ve denizlerde tuzlu su olarak, %2,5'i ise akarsu ve göllerde tatlı su olarak bulunmaktadır “ dedi.

Gökhan açıklamasına şu şekilde devam etti; “İlimizde ve bölgemizdeki su kaynakları Kaz Dağları orman ekosistemi ile beslenmektedir. Çanakkale İli, Biga Yarımadası ve Kazdağı yörelerinin hiçbir bölümünde, buralarda egemen Akdeniz iklim özellikleri yüzünden su zenginliği söz konusu değildir. Mevcut yağışlar ve su kaynakları, bu alanlardaki tüm ekolojik ve sosyoekonomik etkinlik ve üretim sistemlerine ancak yetmektedir. Bölgemizde temiz su kaynaklarını tehdit eden unsurların başında kömür ile çalışan termik santraller ve metalik madencilik (altın-gümüş) faaliyetleri gelmektedir. Termik santrallerin baca gazlarından oluşan asit yağmurları, iklim ve yağış rejimi üzerine doğrudan etkisi olan ormanların, baraj göllerinin üzerine yağmaktadır. Termik santraller, tarımsal sulamada ve içme suyu olarak kullanılabilecek su kaynaklarını soğutma suyu olarak kullanmaktadır”.

Başkan Gökhan son olarak; “Bizler Çanakkale Halkı olarak; musluğu her açtığımızda “Acaba suyumuza zehir karıştı mı?” korkusuyla yaşamak istemiyoruz. Ayrıca, madencilik işletmelerine ve termik santrallere verilecek bir damla bile fazla suyumuz da yoktur.  22 Mart Dünya su gününde, su kaynaklarımızı, yaşam alanlarımızı korumak için, Çanakkale halkıyla birlikte verdiğimiz mücadeleyi tüm kararlılığımızla sürdüreceğimizi bir kez daha belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol