Başkan Karadağ tüm organlarını bağışladı

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, organ bağışı haftası nedeniyle Cumhuriyet meydanında kurulan standa gelerek tüm organlarını bağışladı.

Başkan Karadağ tüm organlarını bağışladı

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, organ bağışı haftası nedeniyle Cumhuriyet meydanında kurulan standa gelerek tüm organlarını bağışladı.

09 Kasım 2017 Perşembe 19:24

Ülkemizde her yıl 3-9 Kasım arasında düzenlenen Organ ve Doku Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet meydanında Çanakkale Sağlık İl Müdürlüğü tarafından stant kuruldu. Çanakkale Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri organ bağışında bulunmak isteyen vatandaşları hem bilgilendirdi, hem de bağış kabullerini resmileştirdi.

AK Parti Çanakkale İl teşkilatı ve AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ’da kurulan standa gelerek organ bağışına destek verdi. Başkan Yeşim Karadağ, tüm organlarını bağışladı. Çanakkale Sağlık İl Müdürü Ali Taşçı, Başkan Karadağ’ın bağış formunu doldurarak desteği için teşekkürlerini sundu. Müdür Taşçı, “Öncelikle Sayın Başkanımıza buraya teşrif ettikleri için çok teşekkür ediyoruz. İhtiyaç olanlara hayat katmak üzere burada bulunan başkanımız tekrar teşekkür ederim.” dedi.

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, kimsenin organ nakline ihtiyacının olmaması dileğini vurguladı. Başkan Karadağ, “Kıymetli Müdürümüz Ali Taşçı beye bu organizasyonu hazırladığı için teşekkür ederim. 3-9 Kasım arasında biz organ nakli haftası olarak kutluyoruz. Şunu çok iyi biliyoruz. Ülkemizde 28 bin insanımız organ nakli bekliyor. Öncelikle bu görevi biz insanı duygularımızla yapıyoruz. Çünkü yardımlaşmak ve hastalara şifa olmak dertlerine deva olmak adına bizde Sağlık İl Müdürlüğümüzle bu adımı atmış bulunuyoruz. 28 Bin insanımız organ nakli beklerken birde verilere baktığımızda Türkiye’de 1 milyon kişide 5 kişinin, Avrupa’da ise 1 milyon kişide 35 kişinin organlarını bağışladığını görüyoruz. Son 10 yılda yapılan organ nakilleriyle yapılan sağlık yatırımlarıyla birlikte bu oranları çok daha fazla yükseleceğini ümit ediyoruz. Türkiye’de yüzde 80 oranında kadavradan organ nakli yapılıyor. Bizler bu noktada sağlıklı insanlar olarak bir farkındalık gösterip bu oranı yükseltirsek şık olacağını düşünüyoruz. Bizde Çanakkaleli hemşerilerimiz ve teşkilatımızla buraya geldik ve organlarımızı bağışlıyoruz. Rabbim kimseyi ihtiyaç durumunda bırakmasın ama ihtiyaçları olanlara da bu şekilde duyarlı davranarak ihtiyaç duyanlara sağlık şifa ulaştırsın.” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 09.11.2017 20:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol