Belediye İş Merkezi yeni kimliğine kavuşacak…

Çanakkale Belediyesi tarafından hazırlanan ve 17 Nisan 2018 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan Çanakkale Belediyesi Çarşı, Yaşam Merkezi Ve Otopark İle Yakın Çevresi Ulusal Mimari Proje Yarışması süreci tamamlandı. 126 projenin katıldığı yarışmanın ödül töreni ise Troy Park AVM’de gerçekleşti.

Belediye İş Merkezi yeni kimliğine kavuşacak…

Çanakkale Belediyesi tarafından hazırlanan ve 17 Nisan 2018 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan Çanakkale Belediyesi Çarşı, Yaşam Merkezi Ve Otopark İle Yakın Çevresi Ulusal Mimari Proje Yarışması süreci tamamlandı. 126 projenin katıldığı yarışmanın ödül töreni ise Troy Park AVM’de gerçekleşti.

28 Temmuz 2018 Cumartesi 17:11
Belediye İş Merkezi yeni kimliğine kavuşacak…

İlk olarak dereceye giren projelerin değerlendirildiği ve tartışıldığı, soruların yanıtlandığı kolokyumun ardından düzenlenen ödül törenine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, Belediye Başkan Yardımcıları Özleyiş Çetin ile Handan Özyayla, Belediye Meclis Üyeleri, birim müdürleri ve davetliler katıldı. Kent merkezinde, Cumhuriyet Meydanının hemen yanında bulunan mevcut Belediye İş Merkezi ve yakın çevresinin günümüzün gelişen gereksinimlerine cevap verebilmesi amacı ile düzenlenen yarışmanın ödül töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yarışmaya 126 projenin katıldığını belirterek, “Bu bir yerde Çanakkale’ye duyulan ilgi ve Belediyeye duyulan güvenin göstergesidir” dedi.

“Çanakkale’de İddialı Projelere İmza Atıyoruz”

Jüri üyelerinin yarışmaya katılan tüm projeleri özenle ve dikkatle incelediğini kaydeden Başkan Gökhan, “Jürimiz bu konuda yoğun bir çaba gösterdi. Tercih konusunda ciddi tartışmalar yaşandı. Sonuç itibariyle de oybirliğiyle uygun gördükleri projeyi seçtiler. Birinci olan proje betonarmenin ötesinde çelik konstrüksiyon bir yapı. Bu proje yapılabilir mi? Türkiye’de nasıl olur diye hocalarımız araştırma yaptı ve yapılabilir olduğunu ortaya koydular. Güzel ve değişik bir proje olduğu için benim de içime sindi. Biliyorsunuz biz Çanakkale’de tek düze değil iddialı projelere imza atıyoruz. Örneğin “Yeşil” Yerel Yönetim Binamızı yapıyoruz, yeni bir teknolojiyle. Sonuçta kentin de yeni teknolojileri yaşamasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Gençlerin Katılımı Bizim İçin Önemli”

Yarışma için projelerini sunan çoğu katılımcının genç olduğunun altını çizen Başkan Gökhan, bu durumun kendisini oldukça memnun ettiğini belirterek, “Türkiye’de hala umut var. Baktığımızda katılımcıların çoğunun genç olduğunu görüyoruz. Değerli üniversitelerde öğrenim görmüş arkadaşlarımız var. bu da bizim için çok önemli. Çünkü onlar yeni bir vizyonla bakıyorlar olaya. Dolayısıyla bu tür projelerin Çanakkale’ye kazandırılmış olması çok önemli. Ben buradaki esnaf arkadaşlarımızın da beğeneceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Bu projede de katılımcı anlayışla ilerlenecek

Yarışmanın ardından yine şeffaf ve katılımcı bir anlayışla sürecin devam ettirileceğinin de altını çizen Başkan Gökhan, Belediye İş Merkezindeki hak sahipleriyle sonuçların tartışılacağını kaydetti. Başkan Gökhan, şöyle konuştu; “Bundan sonra projeyi alacağız ve A’dan Z’ye tartışacağız. Burası hem belediyenin hem de özel mülkiyet sahiplerinin bir arada olduğu bir alan. Belediye ve mülkiyet sahipleri olarak, iş ortakları olarak bu projenin ne şekilde yapılıp yapılmayacağını tartışacağız. Herkesin mevcut hakları doğrultusunda kazanımı olacak. Sonuçta bu proje kentin çok değerli bir alanında yapılacak. Hep beraber ortak aklı bulacağız.” Başkan Gökhan’ın konuşmasının ardından asıl jüri üyeleri Mimar- Şehir Plancısı Prof. Dr. Emre Aysu, Mimar – Şehir Plancısı Hasan Ömer Korman, Mimar Doç. Dr. Yasemen Say Özer, İnşaat Yüksek Mühendisi Tankut Balkır, Mimar Ali Emrah Ünlü; Yedek Jüri üyeleri Mimar Doç. Dr. Arbil Ötkünç, İnşaat Mühendisi İsmail Çalışkan, Şehir Plancısı Özgür Şahan Özer; raportörler Çanakkale Belediyesi – İnşaat Teknikeri Seyyide Gültekin, Çanakkale Belediyesi – İnşaat Teknikeri Suzan Demir, Çanakkale Belediyesi – Mimar Merve Erdik ile raportör yardımcıları Çanakkale Belediyesi – Har. Kad. Teknikeri Aynur Atan ve Çanakkale Belediyesi – Sanat Tarihçisi Ahmet Yuran’a hediyeleri takdim edildi. Ardından ise yarışmaya katılan ve dereceye giren ekiplere ödülleri takdim edildi. Bu kapsamda dereceye giren ekipler şöyle sıralandı; 1.lik ödülü 9. sıra numarası ve 17305 rumuz nolu projenin tasarımcısı Yüksek Mimar ve Ekip Temsilcisi Caner Bilgin, Yüksek Mimar Hasan Bulut Cebeci, Yüksek Mimar İdil Erkol Bingöl, Şehir Plancısı Gözde Şarlak Kramer, İnşaat Mühendisi Onur Kutluay, Yardımcı Öğrenci Sami Yücel.

2.lik ödülü 40. sıra numarası ve 35714 rumuz nolu projenin tasarımcısı Mimar ve Ekip temsilcisi Mustafa Mumcu, Mimar Cansu Arcan Mumcu, İnşaat Mühendisi Cüneyt Kaya, Şehir Plancısı Mine Norşon.

3.lük ödülü 55.sıra numarası ve 48250 rumuz nolu projenin tasarımcısı Mimar ve Ekip Temsilcisi Burcu Sevinç, Mimar Rıfat Yılmaz, Mimar Süleyman Yıldız, İnşaat Mühendisi Özkan Çalışkan, Şehir Plancısı Reyhan Kapıcıoğlu, Mimar Başak Tekin, Makine Mühendisi Mehmet Devrim Şahin, Mimarlık Öğrencisi Hüseyin Mert Çivi, Mimarlık Öğrencisi Büşra Özen, Mimarlık Öğrencisi Mehmet Ergan.

Ödül törenin ardından katılımcılar yarışmaya katılan eserlerin sergisini gezerek projeler hakkında bilgi aldı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkale
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol