Belediye işçilerinin yüzü gülüyor

Çan Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle taban ücretlerde %12, sosyal haklarda ise %15 zam yapıldı.

Belediye işçilerinin yüzü gülüyor

Çan Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle taban ücretlerde %12, sosyal haklarda ise %15 zam yapıldı.

16 Şubat 2018 Cuma 13:06
Belediye işçilerinin yüzü gülüyor

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu ile Hizmet-İş Sendikası Çanakkale İl Başkanı Vedat Yılmaz, belediye işçilerini sevindiren toplu iş sözleşmesini imzaladılar. Belediye işçilerinin yüzünü güldüren toplu iş sözleşmesi sonucu taban ücretlerde %12, sosyal haklarda %15 zam yapıldı. İmza töreninde konuşan Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu; “Çan ilçemizin güzelleşmesi için canla başla çalışan işçi arkadaşlarımıza yapılan bu zamlar helal olsun. Fazlasıyla hak etmişlerdir. İşçilerimiz ilçemiz ve vatandaşımız için alın teri dökmektedirler. Bizde alın terlerinin karşılığını verebilmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Belediyemizde taşeron şirket altında çalışan işçi arkadaşlarımızı da Belediyenin kendi şirketine geçiriyoruz. Hep birlikte Çanakkalemizin en güzel ilçesi Çan’a daha iyi hizmet verebilmek için çalışacağız. Belediyemiz ve çalışanlarımıza hayırlı olsun. Sendika İl Başkanımıza da teşekkür ederim” dedi.

Taban ücrete %12, sosyal haklara %15 zam

Alın teri üzerinden pazarlık dahi yapmadan sözleşmeyi imzaladığı için Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu’ya teşekkür eden Hizmet-İş Sendikası Çanakkale İl Başkanı Vedat Yılmaz; “İmzalamış olduğumuz toplu iş sözleşmesinin yürürlüğe girmesiyle üyelerimizin taban ücretine %12, sosyal haklara da %15 oranında zam gelmiştir. İşçinin alın teri kurumadan emeğinin karşılığını ödeyen, alın teri üzerinden pazarlık yapmadan toplu iş sözleşmesini imzalayan Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu’ ya Sendikam, şahsım ve Sendikamız üyesi işçilerimiz adına teşekkür ediyorum. İmzalanan toplu iş sözleşmesi Sendikamız üyesi işçilerimize ve Belediyemize hayırlı olsun.” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Başkan Abdurrahman Kuzu'ya, 15 Temmuz Gazisi tarafından yapılan Türk Bayrağı işlemeli tablo hediye edildi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanBelediyesi
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol