Belediye Meclisi’nde ‘yangın’ gündemi

Çanakkale Belediyesi Meclisi Eylül ayı toplantısında, geçtiğimiz Ağustos ayında çıkan yangın gündeme geldi.

Belediye Meclisi’nde ‘yangın’ gündemi

Çanakkale Belediyesi Meclisi Eylül ayı toplantısında, geçtiğimiz Ağustos ayında çıkan yangın gündeme geldi.

06 Eylül 2018 Perşembe 17:47
Belediye Meclisi’nde ‘yangın’ gündemi

Yangın nedeniyle ortaya atılan iddialara cevap veren Belediye İtfaiye Müdürü Olcay Runa; “19 Ağustos günü Eski Askeri Hastane’de MİT ve Jandarma arasında kalan bölgede yangın çıktı. Yangın çeşitli durumlara göre farklı kurumların sorumluluklarında bulunduğunu belirtmek isterim. Kent içi yangınlara bizler bakıyoruz; fakat bazı kurumlara da destek veriyoruz. Orman yangınlarında Orman Müdürlüğüne, Denizde bir gemi yangını olsa Boğaz Komutanlığı veya diğer kurumlar müdahale eder, bizlerde gerektiğinde destek veririz. Yangın türleri ve yangın bölgeleri ile ilgili olarak kurumlar arasında belirlenmiş protokol vardır. Her ne kadar protokol yapılmış olsa da yardımcı oluyoruz. Gerekirse çeşitli kurumlarda bizlere destek veriyorlar” dedi.

“17:32 de ilk ihbar bize ulaştı. Yapılan ihbarda birimlerimize yangın çeşidi olarak ‘Ot Yangını’ olarak bildirilmiştir. Ekiplerimiz ihbarı alır almaz sirenlere basıp ekipleri alarma geçiriyor. İlk aracımız çıkış yapıyor; tankerimiz o arada benzin ikmali yapılıyor” diyen Runa; “Oradaki tankerde yangına müdahaleye gidiyor. İlk ekip aracımızın yangın yerine ulaşma süresi 4 dakika 30 saniyedir. Bu muazzam bir süredir. Tankerimiz ise; yangın yerine 4 dakika 51 saniyede olay yerine varıyor. İki aracımız da derhal müdahaleye başlıyorlar. İlk aracımız ile tankerimizin yangın yerine ulaşma süresi arasında fark sadece 21 saniyedir! İzlediğiniz takip sistemi bunu da doğruluyor. Bizim planlarda o alana ulaşım süremiz 6-7 dakika iken bizim ekiplerimiz 4 dakika 30 saniyede ulaşıyor” şeklinde konuştu.

“Atina yangını gibi olabilirdi”

Runa sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Ekiplerimiz yangına ulaştığında bir kapı ile karşılaşıyorlar. Orman birimlerine haber veriliyor. Müthiş bir rüzgâr var; tankerimiz yangının çatılara sıçramaması için bina girişlerinde önlem alıyorlar. Bu arada itfaiye merkezine Çatı Yangını ihbarı geliyor. Bu seferde yangına müdahale için merdivenli araçlarımız yola çıkıyor. 7 dakika da o ekiplerimiz olay yerine ulaşıyorlar. Ot yangınına ayrı ekipler, çatı bina yangınlarına diğer ekiplerimiz müdahale ediyor. Oradaki çatı yangını çok tehlikeliydi. Atina yangını gibi olabilirdi; biz orada çok iyi mücadele ettik; Allah korusun bir kaçırmış olsaydık aşağıdaki mahallelere kadar yangın yayılabilirdi.”

“Tankerde su olmadığı iddialarını kabul etmiyoruz”

Tankerde su olmadığı şeklindeki iddiaları kabul etmediklerini dile getiren Runa; “Tankerde su olmadığı iddiaları var. Bu iddiaları kesinlikle kabul etmiyoruz; bazı belediyeler çiçek sulamak için bu tür tankerleri kullanabiliyorlar ama bizim böyle bir durumumuz yok. Zaten görüleceği gibi araçlarımız 5 dakika bile dolmadan yangına müdahale edebilmişlerdir. İlk aracın takviyesini de tanker aracımız yapmıştır. Merdivenli araçlarımıza da aynı tankerimiz su takviyesinde bulunmuştur. Emniyetten TOMA, Boğaz Komutanlığı ve Orman Müdürlüğünden ekipler gelerek destek vermişlerdir. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Gökhan; “Ekiplerimiz yoğun bir mücadele verdiler”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise; “Çatı yangınlarına bizim ekiplerimiz müdahale ediyorlar; diğer kurumlar ve belediyeler ise ot yangınına karşı müdahale ediyorlar. Bende oradaydım ekiplerimiz yoğun bir mücadele verdiler. Ben gittiğimde hem orman ekipleri otlara su sıkıyordu em TOMA su sıkıyordu hem de Lâpseki Belediyesi su sıkıyordu. İnsanlar su sıkıyor yangın sönüyor, öbür tarafa giderken aynı yerde yine yangın çıkıyor, Sabaha kadar ekiplerimiz orada bekleyerek önlemde almışlardır. Ben olay yerine vardığımda zaten dedikodu almış başına gitmişti” diye konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkale Belediyesi
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol