Biga'da indirimli alışveriş

Biga İndirimli Alışveriş Günleri'nin açılışı, Kasaplar Sokak'ta gerçekleştirilen törenle başladı.

Biga'da indirimli alışveriş

Biga İndirimli Alışveriş Günleri'nin açılışı, Kasaplar Sokak'ta gerçekleştirilen törenle başladı.

21 Aralık 2018 Cuma 13:19
Biga'da indirimli alışveriş

Konserler, defile, sokak etkinlikleri, sokaklarda soba başında kestane keyfi ve Biga'ya özel indirimlerle başlayan İndirimli Alışveriş Günleri, 23 Aralık tarihine kadar devam edecek. Açılış töreninde konuşan Biga Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Jale Kırbaş; “Biga Ticaret ve Sanayi Odası, Belediyemiz ve diğer odalarımız ile birlikte birlik ve beraberliğimizin göstergesi olarak düzenlediğimiz Biga İndirimli Alışveriş Günlerinin amacı Biga’da öncelikle mevcut ticari ve sosyal yaşamı daha da hareketlendirmek, halkımızın ve ticaret erbabımızın indirimli alışveriş günlerinde buluşmasını sağlamak, Biga kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin, üyelerimizin,  halkımızın bu ortak amaçta birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu ortaya koyarak bölgeye de örnek olacak şekilde farkındalık oluşturmaktır. Biga’daki firmalarımızın katılımlarıyla 4 gün sürecek olan alışveriş günlerinin ilçemize önemli ekonomik canlılık katacağına inanarak çıktık bu yola. Bu etkinliğimizin bölgesel ölçekte geleneksel hale getirmek için tüm çalışmalarımız sürecek. Alışveriş günleriyle Bigalılar hem eğlenecek hem de alışverişin keyfini yaşayacaklar” dedi.

“Ahilik kültürünün bir parçası...”

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Mutur ise; “Esnaf ve sanatkarlar ekonominin temel taşlarıdır. Esnaf ve sanatkarları desteklemeyen hiçbir toplumun geleceği garanti olamaz bizler de Ahilik kültüründen gelen bu geleneği yaşatmaya çalışıyoruz. Bizler kendi imkanlarımızla kurmuş olduğumuz iş yerimizde katma değer sağlayarak esnafımıza ve halkımıza da faydalı olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“Sadece 4 gün değil, tüm yıl indirim olsun”

Biga Kaymakamı Mustafa Can da; “İndirimin gerek vatandaşımız açısından bir karşılığı olması lazım karşılığı olursa güzel manalı olursa esnafımızda buradan kazançlı çıkar vatandaşımızda tüketici olarak bizlerde bunun bir karşılığı olur geliri olur diye düşünüyorum. İndirimin sadece 4 gün değil 365 gün boyunca olmasını temenni ediyorum. Biga’mızın gelişmesinde büyümesinde esnafımızın çok büyük bir katkısı var çok büyük desteği var. Ekonomimizin can damarı onun için bu kapsamda yaptıkları indirimlerle kampanyalarla zaten bölgemizi örnek teşkil ediyor. Dolayısıyla da inşallah vakti olarak ta bol bereketli hayırlı kazanç getireceklerine kazanacaklarına ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Birlikte başarıyoruz”

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık ise; “Biga indirimli alışveriş günleriyle, birlikte iş yapma kültürünün de önemli olduğunu Biga’da göstermiş oluyoruz. İşte bütün meslek kuruluşlarımızla esnaf odası, ticaret odası, lokantacılar, kahveciler ve bu işe destek veren esnaflarımızla birlikte Biga’da bir de beraber olunduğu zaman güzel işler yapılabileceğine ortaya koyuyoruz” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol