Biga'ya TANAP hatıra ormanı

Biga İlçesinde Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi(TANAP) ile Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile TANAP Hatıra Ormanı oluşturuldu.

Biga'ya TANAP hatıra ormanı

Biga İlçesinde Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi(TANAP) ile Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile TANAP Hatıra Ormanı oluşturuldu.

12 Aralık 2017 Salı 17:19
Biga'ya TANAP hatıra ormanı

Sığırcık Köyünde düzenlenen dikim törenine Çanakkale Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy, TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları uzmanı Derya Doğan, Biga Orman İşletme Müdürü İhsan Tunç, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Şahin, Köy Muhtarları, Daire Amirleri ve işçiler katıldı. Törende konuşan TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları uzmanı Derya Doğan, TANAP ile Orman Genel Müdürlüğü(OGM) arasında boru hattı güzergahı üzerinde yer alan 6 ilin ağaçlandırılması için protokol imzalandığını, protokol kapsamında Biga'nın Sığırcık köyüne 50 bin adet kızılçam fidanı dikileceğini söyledi. Doğan, konuşmasının devamında; "Türkiye'nin ormanlarının ve yeşil dokusunun geliştirilmesi ile orman varlığının devamlılığının sağlanmasına katkıda bulunmayı amaçlayan 3 milyon lira hacmindeki iş birliği kapsamında 6 ilde 50 bin olmak üzere 300 bin adet fidan dikimi gerçekleştirilecek. 12 ayda tamamlanması planlanan ve toplam 300 bin adet fidanın dikimi ile fidanların bakımı ve korunmasını hedefleyen projenin Biga'da gerçekleştirilen dikimle beraber Kütahya ve Bursa'da 2017 yılı içerisinde Erzurum, Sivas ve Yozgat illerinde ise iklim şartları nedeniyle 2018 baharında tamamlanması öngörülüyor" ifadelerine yer verdi. Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy ise ağaçlandırma ve gelir getirici türlerle yapılan çalışmalar ile her yıl ortalama 20 bin dönüm bozuk orman alanının verimli hale getirildiğini kaydetti. Biga Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Mühendisi Dr. Muhammet Akkaya'nın fidan dikimini tarifinin ardından fidanlar toprakla buluşturuldu.

iha

Anahtar Kelimeler:
BigaHatıraOrmanıTanap
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol