Biga’da Mehmet Akif Ersoy, ‘Akif’ belgeseliyle anıldı.

İstiklal Marşı yazarı milli şair Mehmet Akif Ersoy, Biga’da gösterimi yapılan ‘Akif’ belgeseliyle anıldı.

Biga’da Mehmet Akif Ersoy, ‘Akif’ belgeseliyle anıldı.

İstiklal Marşı yazarı milli şair Mehmet Akif Ersoy, Biga’da gösterimi yapılan ‘Akif’ belgeseliyle anıldı.

30 Aralık 2019 Pazartesi 11:52
Biga’da Mehmet Akif Ersoy, ‘Akif’ belgeseliyle anıldı.

Biga Belediyesi, 20-27 Aralık Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası ve vefatının 83. yılı dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde ‘Akifbelgeselinin gösterimini yaptı. Mehmet Akif’in Bayramiç’teki çocukluk yıllarının anlatıldığı belgesel gösterimine Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, belgeselin yönetmen ve yapımcısı Nihal Ağırbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Sıtkı Keçeci, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, Biga Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Şahin, İÇDAŞ Bölge İdare Koordinatörü Şerif Mutlu ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan ‘Akif’ belgeseli gösteriminin dikkat çeken sahnelerinden biri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belgesel için okuduğu sahne oldu.

Programda konuşan ‘Akif’ belgeselinin yönetmen ve yapımcısı Nihal Ağırbaş, “Biz Mehmet Akif Ersoy ile ilgili klasik bir belgesel yapmadık. Onun farklı bir yönünü Bayramiç hayatını, Biga vekilliğini yani çocuk Akif’i işlemek istedik. Manevi duygularının nasıl şekillendiğini konu edindik. Akif ile ilgili daha önce yapılan hiçbir programda bu konular üzerinde durulmadı. O yüzden ilklerin belgeseli diyoruz. Bu işin Fikir Babası sayın Bülent Turan’dır. Birgün bize ‘Akif nereli?’ demeseydi. Nüfus cüzdanında Bayramiç’i göstermeseydi biz bunu belki bilmeyecektik. İlkelerin belgeseli diyoruz Sayın Cumhurbaşkanımız ilk kez bir film için şiir okudu. Çok önemli çok özel benim için. Çok yoğun bir dönem olsa bile sayın Bülent Turan Cumhurbaşkanımıza iletti ve bana ses kaydı geldiği gün meslek hayatımın en özel anı oldu. Bir hayalimiz gerçek olmuştu. Son sahneyi belki yüzlerce kez izledim o çıplak tabutun gelişini ve devlet erkanından kimsenin olmayışı ve gençleri sahip çıkışı. Halen tüylerimi diken diken eder ve duygulanırım gözlerim doluyor. Bu çok önemli ve kıymetli. Ben Çanakkale Valimiz Orhan Tavlı’ya, Milletvekillerimize, ana sponsorumuz İÇDAŞ'a, Bayramiç halkına ve Belediyesine, Biga bizi misafir etti. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’a bu anlamlı organizasyon için teşekkür ediyorum” dedi.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ise yaptığı konuşmada, “Bu akşam bizim için çok önemli bir akşam. Tarihi olarak çok derin tarihte büyük izleri olan bir şehirde yaşıyoruz. Biga Mehmet Akif’i daha o zamandan çok sevmiş ve ilk olarak Biga vekilliğine seçmiş. Bu bizim için çok ayrı bir değerdir. Bu belgeselin yapımında emeği geçen başta sayın Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan'a, yönetmenimize, Bayramiç Belediyesi ile İÇDAŞ ve ailesine teşekkür etmek istiyorum. Her zaman dediğimiz gibi geçmişini unutan milletler unutulmaya mahkumdur. Ama görüyoruz ki son zamanda Mehmet Akif fark edilmiş ve ona ait olan bu değerlere sahip çıkılmış. Geçmişimize sahip çıkanlardan Allah razı olsun. İnşallah bizde halkımızın bize verdiği yetkiyle şehrimizin değerlerine sahip çıkacağız. Unutturmamak için elimizden gelen mücadeleyi yapacağız” ifadelerini kullandı.

Program, Biga Kaymakamı Mustafa Can ve Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’ın Yönetmen Nihal Ağırbaş’a çiçek ve plaket takdim etmesiyle sona erdi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol