‘Biz Anadoluyuz’

İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konan “Biz Anadoluyuz” Projesi kapsamında Siirt ilinden 184 öğrenci Çanakkale’ye geldi.

‘Biz Anadoluyuz’

İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konan “Biz Anadoluyuz” Projesi kapsamında Siirt ilinden 184 öğrenci Çanakkale’ye geldi.

09 Ekim 2017 Pazartesi 17:39
‘Biz Anadoluyuz’

Vali Yardımcısı Vekili-Eceabat Kaymakamı Turan Yılmaz ve Çanakkaleli öğrenciler tarafından Çanakkale Havalimanı’nda çiçeklerle karşılanan Siirt Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş ve 187 öğrenci 5-8 Ekim tarihleri arasında Çanakkale’de misafir edildi. Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında Çanakkale’ye gelen öğrenciler; Troia Ören Yeri, Çanakkale Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alanında Şehitler Abidesini, 57. Alay Piyade Şehitliği, Kocaseyit’in Anıtı’nı, Şahindere Şehitliğini, Conk Bayırını, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezini ve Çanakkale’yi gezdi. Eceabat Gençlik Konukevinde öğrencilerle bir araya gelerek sohbet eden Vali Orhan Tavlı, daha sonra Eceabat Belediyesi Sosyal tesislerinde Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Tiyatro grubunun “Çanakkale Ruhu” konulu tiyatro gösterimini öğrencilerle birlikte izledi. Piri Reis Rasathanesi ve Gelibolu Mevlevihanesini de ziyaret eden öğrenciler Bolayır Köyünde Gazi Süleyman Paşa Türbesini gezerek Namık Kemal Kabir ziyareti gerçekleştirdiler. GESTAŞ Feribotuyla Boğaz Turu gezisi yapan öğrenciler boğaz turunun ardından Vali Orhan Tavlı’yı ziyaret ederek bir süre görüştüler.  Çanakkale ile ilgili izlenimlerini aktaran öğrenciler Çanakkale’de bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Vali Orhan Tavlı, Siirt’ten gelen öğrencileri Çanakkale’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol