Bülend Engin istifa etti

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası(ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Bülend Engin istifa etti. Enginin yerine başkanlığı vekaleten Mustafa Kansu’nun yürütmesi bekleniyor.

Bülend Engin istifa etti

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası(ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Bülend Engin istifa etti. Enginin yerine başkanlığı vekaleten Mustafa Kansu’nun yürütmesi bekleniyor.

27 Eylül 2017 Çarşamba 15:42
Bülend Engin istifa etti

Bülend Engin istifasını ise ÇTSO’ya ait web sitesi üzerinden yaptığı kısa açıklama ile duyurdu. Bülend Engin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nda, Çanakkale’mize ve ülkemize hizmet için görev yaptık. Yeri geldiği zaman hem Yönetim Kurulunda hem de Meclis toplantılarında; koltuk sevdalısı olmadığımızı, görev adamı olduğumuzu ifade ettik. Memleket sevdası ile hareket etmek daima önceliğimiz oldu.

“Tecrübelerimizi paylaşacağız”

“Geçtiğimiz günlerde ÇTSO seçimlerinde herhangi bir görev için aday olmayacağımı açıkladım. Türkiye’nin önde gelen ağır sanayi kuruluşunun yöneticisi olarak iş akışımı, plan ve programımı da bu kararıma göre düzenledim. Çanakkale’mize hizmet için daima varım. Daha çok üreteceğiz, daha çok istihdam sağlayacağız. Tecrübelerimizi paylaşacağız. İş dünyası ile el ele kol kola olacağız. Çanakkale’mizi hak ettiği lider şehirler konumuna hep birlikte taşıyacağız. Bilindiği gibi ülkemizdeki oda ve borsalarda seçim süreci ertelenmiş olup, seçim takvimi önümüzdeki Nisan ayında başlayacaktır. Bu gelişme üzerine yeni bir karar alarak uygulamam zorunlu hale gelmiştir. Ülkemize hizmet amacıyla ve memleket sevdasıyla yaptığımız üretim, iş akışı programı nedeniyle Nisan ayındaki seçim süreci öncesinde görevden ayrılacağıma yönelik kararımı, ÇTSO Yönetim organlarıyla paylaşmış bulunuyorum. ÇTSO Başkanlık görevimden ayrıldığımı siz değerli üyelerimize saygı ve muhabbetle bildirir, atılacak her adımın Çanakkale’miz ve Memleketimiz için hayırlı olmasını dilerim. Saygılarımla.”

Yerine Mustafa Kansu’mu geliyor?

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanlığından istifa eden Bülend Engin’den boşalan koltuğa ise Yönetim Kurulu üyeleri arasında yapılacak seçimle başkanlığa vekâleten bir kişi atanacak. Atanacak Vekil başkan ertelenen ÇTSO Seçimlerine kadar başkanlık görevine devam edecek. Kulislerde dillendirilen iddia ise; geçtiğimiz günlerde Bülend Engin’in de aday gösterdiği ve basın açıklamasında adaylığını açıklayan Mustafa Kansu’nun başkanlık görevine vekâleten atanacağı konuşuluyor.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol