Çan Belediyesi’nin borcu 114 Milyon

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, belediyenin borcunu kamuoyuna açıkladı. Düzenlediği basın toplantısında gazetecilerle bir araya gelen CHP’li Başkan Öz, Çan Belediyesi’ni 114 Milyon 859 bin Lira borç ile devir aldığını söyledi.

Çan Belediyesi’nin borcu 114 Milyon

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, belediyenin borcunu kamuoyuna açıkladı. Düzenlediği basın toplantısında gazetecilerle bir araya gelen CHP’li Başkan Öz, Çan Belediyesi’ni 114 Milyon 859 bin Lira borç ile devir aldığını söyledi.

19 Nisan 2019 Cuma 17:32
Çan Belediyesi’nin borcu 114 Milyon

Yeni dönemde kendisine ait hesapları da kamuoyu ile şeffaf belediyecilik anlayışı ile paylaşacağını belirten Öz; “Göreve geldiğimiz gün itibariyle yaptığımız çalışmalar neticesinde Çan belediyemizi önceki dönemden büyük bir borç ile devir aldığımızı üzülerek belirtmek isterim” dedi.

“Devir itibariyle belediyemizin borcu 114 milyon 859 bin TL'dir. Borcun dağılımına baktığımızda ise; Bütçe emanetinde gözüken Piyasaya Borçları 11 Milyon 369 Bin TL'dir. Müteahhitlere olan, temizlik hizmetleri ve esnaflarımıza olan borçlarımızın tutarıdır” diyen Öz; “Vergi borcu olarak ise 2 Milyon 262 bin Liradır. Bunlarda vadesinde ödenmeyen vergi borçlarıdır. Bunların dışında Belediyemizce ödenmesi gereken ama ödenmediği için açılan davalar nedeniyle ödenmesi gereken miktar ise 1 Milyon 816 bin liradır. Yeşil alanların imara açılmaması gereken alanların imara açılmasıyla ve bu alanlara inşaat izni verilmesinden kaynaklanan açılan 3 dava var ve bunlara ödememiz gereken tutar 1 Milyon 816 Bin Liradır” şeklinde konuştu.

Ziraat Bankası’ndan kullanılan 3 Milyon 166 bin lira kredi borcunun olduğuna dikkat çeken Öz; “Özel İdarelere yapılandırma borcu olarak 281 bin liradır. Bu borcun kaynağı ise Emlak vergisinden toplanan yüzde 10 Özel İdare payının ödenmemesi nedeniyle gerçekleştirilen yapılandırma borcudur. Emekli Sandığına kıdem tazminatı olarak 915 Bin Lira borcumuz vardır. Kamu Borcu yapılandırmasından kaynaklı 7 Milyon 947 Bin Liradır. Bunların içinde vergi borcu, kalkınma ajansı borcu ve katı atık birliğine olan borçlardır” ifadelerini kullandı.

SGK'ya olan 99 bin lira olan prim borcunu görevi devir alır almaz ödediklerini kaydeden Öz; “Depozito ve teminatlar karşılığında 2 Milyon 464 Bin Lira borcumuz var. İller Bankası yatırım kredi borcumuz ise 81 Milyon 704 Bin Liradır. Bunun içerisinde Termal Otel işi, Termal park yapım işi, beton parke, sıcak asfalt, katı atık ve bertaraf tesisi ile bir adet kepçe alımıdır” dedi.

Termal Otel ile ilgili de bilgiler paylaşan Öz; “Termal Otel ile ilgili olarak; bilindiği gibi 16 Milyon lira bedel ile satılmıştı. Bu otel için şu anda ödenmesi gereken borç 11 milyon 662 Bin Liradır. Buraya bu borcu ödeyeceğimiz gibi; hep ifade etmiştik otelin arkasında kalan 9 dönümlük arazi de boşa gitmiştir. Böyle bir durum var. Yatırım projesi için Japon Yatırım Ajansından alınan 49 Milyon 422 Bin lira alınmış. Bu borcu da 2036 yılına kadar ödeyeceğiz. Çan Belediyesinin bugün itibariyle toplam borcu 114 Milyon 859 bin liradır” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkaleçanBulentoz
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol