Warning: ob_start(): output handler 'ob_gzhandler' conflicts with 'zlib output compression' in /home/chedef/public_html/index.php on line 0
Çan’a 530 kişilik öğrenci yurdu

Çan’a 530 kişilik öğrenci yurdu

Çan ilçesinde 530 kişilik Üniversite Devlet Öğrenci Yurdu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Çan’a 530 kişilik öğrenci yurdu

Çan ilçesinde 530 kişilik Üniversite Devlet Öğrenci Yurdu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı.

19 Eylül 2018 Çarşamba 18:09
Çan’a 530 kişilik öğrenci yurdu

Çan ilçesinde 1994-1995 yılları arasında eğitim-öğretim hayatına başlayan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çan Meslek Yüksek Okulu, bünyesinde birçok bölümü barındırırken, yakın geçmiş zamanda Çan Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nun da eğitim-öğretime başlamasıyla beraber Çan’da öğrenci sayısı daha da arttı. Öğrenci sayısının artmasına bağlı olarak Üniversite Devlet Öğrenci Yurdu ihtiyacı da hasıl oldu. Çan Belediyesi’nce plan değişikliği yapılarak yerinin belirlenmesine katkı sağlanan, 3922 m2’lik alan üzerine 6 katlı 13.325 m2’lik inşa edilecek ve Çan’a yurdun dört bir yanından öğrenim görmeye gelen nice öğrenciye hizmet sunacak Üniversite Devlet Öğrenci Yurdu (KYK) temeli gerçekleştirilen törenle atıldı. Törene Vali Orhan Tavlı, Çan İlçe Kaymakamı Adil Karataş, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, AK Parti Çan İlçe Başkanı Murat Okan, müdürler, STK yöneticileri, ilçe halkı ve çok sayıda partili katıldı. Törende konuşan Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu; “Bir zamanların yerel yönetim anlayışı, yapılacak olan üniversiteye yer göstermezken, bugün burada Üniversite Devlet Öğrenci Yurdu’nun temelini atıyoruz. Çan ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Halkımızın hizmetkarıyız

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ise; “Sizlerin de bildiği Çanakkale’mizin ilçelerinden köylerine her yerde yatırım çalışmaları devam ediyor. Seçim öncesinde sizlerden destek isterken ifade ettiğimiz gibi, biz sizlere hizmet etmek için bu göreve talip olduk. Sizlerin hizmetkarıyız, sizlerin emrinizdeyiz” diye konuştu.

Çan eğitim bölgesi olma yolunda

530 kişilik Üniversite Devlet Öğrenci Yurdu’nun Çan ilçesine hayırlı olmasını dileyen AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan; “Çanakkale; sağlık kenti, eğitim kenti, sanayi, tarım, turizm kenti haline gelmeli. Çanımızsa bir sanayi bölgesiyken aynı zamanda bir eğitim bölgesi olma yolunda” dedi.

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı da; “Ülkemiz son yıllarda birçok alanda çok hızlı büyümekte ve gelişmektedir. Kalkınan, gelişen, büyüyen Türkiye, her geçen gün sosyal devlet anlayışının en başarılı örneklerini uygulamaya koymaktadır.” ifadelerini kullandı.  Yapılan konuşmaların ardından AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ile beraberindeki protokol üyeleri, 530 kişilik Üniversite Devlet Öğrenci Yurdu’nun temelini attı. Temel atma töreninin hemen ardından tüm protokol ve konukların katılımıyla Çan şehir merkezinde, Çanakkale Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Çan Şubesinin açılışı da gerçekleştirildi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanBülent TuranKyk
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol