Çanakkale beyaz'a büründü (VİDEO)

Çanakkale’de etkili olan kar yağışı cadde ve sokakları beyaza bürüdü.

Çanakkale beyaz'a büründü (VİDEO)

Çanakkale’de etkili olan kar yağışı cadde ve sokakları beyaza bürüdü.

07 Ocak 2020 Salı 13:43

Çanakkale ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Çanakkale merkezde vatandaşlar, sabaha kar yağışı ile uyandı. Cadde ve sokakları beyaza dönüştüren kar yağışı nedeniyle il genelinde trafik kazaları meydana gelirken, İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler zincirsiz bir şekilde trafiğe çıkmamaları konusunda sürücüleri uyardı. Karayolları ekipleri yollarda tuzlama çalışması yaparken, kentte önlemlerini alan Çanakkale Belediyesi’ne bağlı ekipler de teyakkuz halinde.

Vatandaşların kar keyfi

Sabah uyandıklarında araçlarının üzerini kar ile kaplı olduğunu gören vatandaşlar, mesailerine yetişmek için araçlarındaki karları temizlerken, çocuklarda dışarıda kar topu oynayarak kar yağışının keyfini yaşadılar. Halk otobüsleri de sabah saatlerinde vatandaşlarla dolup taştı. Bazı vatandaşlar çocuklarıyla birlikte kardan adam yaparken, bazı vatandaşlar ise evlerinin önünde biriken karları temizledi.

Eğitime kar tatili

Çan ve Yenice ilçelerinde görülen yoğun kar yağışı nedeniyle okulların 1 gün tatil edildiği açıklandı. Çan ve Yenice ilçelerinde dünden bu yana etkili olan kar yağışı sebebiyle bugün okulların 1 günlüğüne tatil edildiği açıklandı. Dün de Çanakkale'nin Bozcaada ve Gökçeada ilçelerindeki tüm okullar poyraz fırtınası sebebiyle tatil edilmişti. Kar yağışı ve poyraz fırtınasının etkili olduğu Gelibolu, Bozcaada, Gökçeada ve Eceabat ilçelerinde de okullar tatil edildi.

Deniz trafiği de aksadı

Çanakkale'de yoğun kar yağışı ve fırtına deniz trafiğinin de aksamasına neden oldu. Çanakkale Boğazı transit gemi geçişlerine kapatılırken, bazı feribot seferleri de durduruldu. Boğaz ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ, yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle yaptığı açıklamada, Çanakkale- Kilitbahir ve Çanakkale-Eceabat hatlarında verilen hizmetin geçici olarak durdurulduğunu ifade etti. Çanakkale-Eceabat feribot seferlerinin 09.30 itibariyle yeniden başladığı bildirildi. Kabatepe- Gökçeada ve Geyikli- Bozcaada arabalı vapur seferlerinin de bugün yapılamayacağı bildirildi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol