Çanakkale Tabip Odası olarak 430 üyemiz bulunuyor

Çanakkale Tabip Odası Başkanı Eftal Yıldırım, Tabip Odası’nın kuruluşu ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Çanakkale Tabip Odası olarak 430 üyemiz bulunuyor

Çanakkale Tabip Odası Başkanı Eftal Yıldırım, Tabip Odası’nın kuruluşu ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

03 Ocak 2019 Perşembe 16:49
Çanakkale Tabip Odası olarak 430 üyemiz bulunuyor

Öncelikle kısaca kendinden bahseden Çanakkale Tabip Odası Başkanı Eftal Yıldırım; “20 yıldır Çanakkale’de görev yapan bir pratisyen hekimim. İlk Çanakkale’ye geldiğimde Çanakkale Sigorta Hastanesinde görev yaptım. Daha sonra Devlet Hastanesinde evde sağlık hizmetlerinde çalışmalarıma devam ettim. 29 yılı geçkin süre sürdürdüğüm doktorluk hayatım sırasında 6 yıl sağlık emekçileri sendikasında görev ve yöneticilikte yaptım. Şuan emekliyim ve oda çalışmalarımızı sürdürüyorum” dedi.

1953 yılında 6023 sayılı yasa ile kurulan T.T.B. kanuna tabi ve kamu kuruluşu niteliğindeki tek meslek örgütü olduklarını ifade eden Yıldırım; “Sağlık alanında ki işleyiş ile ilgili hekimler arası etik koşulları ve sağlık çalışanlarının çalışma koşullarını yönetme, takip etme, çözümleme, disiplin altına alma ülkede ki sağlık ortamının daha ileri düzeye geçmesi için sağlık politikası uygulayıcısı olan sağlık kuruluşları ile fikir birliği yaparak çözümleme, destek verme ve denetleme gibi görevlerimiz bulunmaktadır. Türk Tabipleri Birliği Merkez Komitesine bağlıyız ve bu birliğe bağlı 65 oda bulunmakta. TTB’ne bağlı bir tabip odası olabilmek için en az 200 üyenin olması gerekiyor. Çanakkale Tabip Odası olarak bizim şuanda mevcut 430 üyemiz bulunmaktadır. Bu odaların yönetim kurulu her iki yılda bir seçim ile göreve gelmektedirler. 2018 Mayıs ayında gerçekleştirdiğimiz seçim ile de şuanda ki yönetim kurulumuz ve ben Başkan olarak göreve başladık. Yönetim kurulumuz 5 kişiden oluşmaktadır” diye konuştu.

Bu olay ilk değildir ama dileriz ki son olsun

11 kişiden oluşan TTB Üyesinin “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” bildirgelerinden sonra dava açılıp ve gözaltı kararı verilmesiyle ilgili de bir açıklamada bulunan Yıldırım;Bu durum çok üzücüdür fakat konu basında ve medya da yansıtıldığı şekilde değildir. Bu durumun kötü ve farklı yönleri çekilmesi tüm sağlık çalışanları olarak hepimizi çok üzdü ve tüm tabip odası yöneticileri olarak Perşembe günü duruşmada (Ankara’da) onların yanında olup destek vereceğiz. Biz hekimler sağlığı öne çıkartan, sağlık hizmetlerini savaştan bile olsa en iyi şekilde yerine getirilmesini savunan bir meslek grubuyuz. Sağlığın en çok savaş ortamlarında bozulduğunu, Ortadoğu da hala devam eden savaştan dolayı ortaya çıkan sağlık sorunlarına vurgu yapmak ve çözüm aramak için yapılmış bir bildiri bir açıklamadır. Metin iyi okunduğunda aslında tamamen insancıl ve her insanın sağlık hakkını önemseyen ve bunun önemine vurgu yapan bir içerikte olduğu açıkça belli oluyor. Fakat kötü niyetli bazı kitlelerin konuyu saptırmalarından doğan tartışmalar bu dava sürecinin başlamasına sebebiyet vermiştir. Ama inanıyoruz ki biz hekimler bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sağlık ortamlarının iyileştirilmesi ve sağlığı bozan her türlü durumu ortadan kaldırma yönünde ki çalışmalara devam edeceğiz. Bu tür olaylar daha önce de TTB’nin başına gelmiştir. Bu olay ilk değildir ama dileriz ki son olsun. Sağlığın doğuştan kazanılmış bir hak olduğunu ve bunu bozmaya kimsenin hakkı olmadığını savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Komisyon çalışmalarımız sürüyor

Çanakkale Tabip Odası’nın kendi bünyesinde sürdürdüğü çalışma ve etkinliklerden bahseden Yıldırım; “Ayda bir eğitim etkinliklerimiz oluyor. Halka ve sağlık çalışanlarına açık, sağlık, güncel ve farklı sosyal içerikli konulardan oluşan etkinliğimize o konunun uzmanları ile hazırlanıp yine uzmanlarımızın açıklamaları ile halka sunuyoruz. Ayrıca komisyon çalışmalarımız var. Çevre komisyonu, emekli hekim komisyonu, felsefe grup toplantıları engelli çocukları olan ailelere bilgilendirme ziyaretleri, belediyenin ve çevre platformunda içinde olduğu yerel etkinliklerimizde oluyor” ifadelerini kullandı. Yıldırım yaptığı açıklamasında son olarak, 2019 Yılı için başta Çanakkale olmak üzere tüm vatandaşların sağlık haklarından eşit olarak faydalanabildiği bir ülke olabilmesi için halkın daha duyarlı olmalarını 2019’un Çanakkale’ye, ülkeye sağlıklı ve barış dolu bir yıl olmasını diledi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 03.01.2019 19:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol