Çanakkale yatırımları ele alındı

2019 Yılı I. İl Ekonomik Toplantısı Vali Orhan Tavlı başkanlığında İl Özel İdaresi toplantı salonunda yapıldı.

Çanakkale yatırımları ele alındı

2019 Yılı I. İl Ekonomik Toplantısı Vali Orhan Tavlı başkanlığında İl Özel İdaresi toplantı salonunda yapıldı.

17 Nisan 2019 Çarşamba 17:49
Çanakkale yatırımları ele alındı

Çanakkale’nin ekonomik potansiyelini değerlendirmek, devam eden önemli yatırımlarla istihdam ve desteklemeler konularında kamu, özel sektör, üniversite, oda, borsa ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileriyle istişarede bulunarak topyekûn kalkınmanın sağlanması amacıyla İl Ekonomik toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İl Ekonomik Toplantısında; İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Şube Müdür Vekil Mehmet Göçük tarafından ilimizdeki tarımsal ekonomi ve desteklemelerle ilgili bilgi verdi. TKDK Çanakkale İl Koordinatörü Hasan İskender, ilimize sağlanan desteklerle ilgili sunum yaptı. Güney Marmara Kalkınma Ajansı Çanakkale Yatırım Destek Yatırım Ofisi Koordinatörü Recai Başaran, Bölge Kalkınma Planı, Uygun Yatırım Alanları ve Destekleriyle İlgili bilgi verdi. Meteoroloji Müdürü Mustafa Yıldız, mobil hava durumu uygulamalarıyla ilgili bilgi verdi. Yapılan bilgilendirmelerin ardından konuşan Vali Orhan Tavlı; Toplam Yatırım Tutarı 10.5 Milyar TL olan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 18 Mart 2017 tarihinde temeli atılarak Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş Yıl Dönümünü temsil edecek olan 1915 Çanakkale Köprüsü ve bağlantı yollarının hızla devam ettiğini, yöre ve bölge ürünlerinden daha fazla katma değer elde edilerek ürünlerin dünya pazarlarına ulaştırılmasına imkân sağlayacak ve 136 hektarlık bir alanda faaliyet gösterecek olan Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yatırımlarının da hızla devam ettiğini kaydetti. Troas bölgesinden çıkarılan arkeolojik eserlerin ve dünyanın diğer ülkelerinde bulunan Troya eserlerinin Ülkemize getirilerek korunmasına, sergilenmesine imkân sağlayan Troya Müzesi, Çağdaş müzecilik anlayışına uygun olarak, dramatik ve tematik bir şekilde, sergilemelerin, canlandırmaların, interaktif yöntemlerin kullanıldığı, aileler, çocuklar ve gençler için de spor ve sosyal aktivitelerin bulunduğu Anadolu Hamidiye Tabyalarının turizmin hizmetine sunulduğunu ve Troya Milli Parkının Geliştirilmesi Projesi ile diğer kültür-turizm alanlarında pek çok projenin devam ettiğini söyleyen Vali Tavlı; “Ulaşım ağımızı geliştirecek olan Ayvacık-Küçükkuyu Tünelleri ile Gelibolu-Eceabat Tünelleri yapımı ve Gelibolu Yeni İskele Yapımı devam etmektedir” dedi.

Haberleşme ve iletişimi geliştirilecek olan Çanakkale Merkez Karasal Sayısal Yayın Kulesi yapımı devam ettiğini kaydeden Vali Orhan Tavlı, “Gençlik ve spor alanında yeni atılımlara imkân sağlayacak ve milli sporcuların yetişmesine katkı sunacak olan Çanakkale ve Biga Gençlik Merkezleri tamamlanmış olup Güzelyalı Gençlik ve Sporcu Kamp Eğitim Merkezi ile yapımına bu yıl başlanan Merkez Sporcu Gelişim Kompleksi yapımı devam etmektedir” diye konuştu.

Çanakkale İlimizde enerji, sağlık, ulaşım, eğitim, ve diğer kamu hizmetleri sektörlerinde pek çok proje 2019 yılında da devam ediyor, Kamu, özel sektör olarak sanayi, ticaret, tarım, turizm sektör ve alt sektörleri ile aktif işgücümüzü işyerleri ile buluşturma ve yeni iş alanları açma yönünde gayretle çalışmamız gerektiğini ifade eden Vali Orhan Tavlı, kalkınmaya ve gelişmeye özel sektör yatırımcıları, üreticiler, ihracatçılar, esnaflar ve istihdama katkı veren tüm kesimlerle, güçlü Türkiye ve Çanakkale bağlamında; işvereni ve işçisiyle kalkınmaya odaklanılması ve İlimiz potansiyelinin her alanında kullanılması için herkesin destek vermesi gerektiğini dile getirdi. Kaymakamlar, yerel yönetim temsilcileri, işadamları, oda ve meslek kuruluş temsilcileriyle Sivil Toplum Kuruluş Temsilcilerinin katıldığı İl Ekonomik Toplantısı görüş, öneri, soru ve cevaplarla son buldu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol