Çanakkale, yatırımları ile yaşanabilir illerin zirvesinde

FORBES’in “İdeal Kentler’ listesinde, “Yaşamak için en ideal İl” unvanını alan Çanakkale, ölçümlemeye esas olan 60 verinin neredeyse tamamında ilk 25 içinde yer aldı.

Çanakkale, yatırımları ile yaşanabilir illerin zirvesinde

FORBES’in “İdeal Kentler’ listesinde, “Yaşamak için en ideal İl” unvanını alan Çanakkale, ölçümlemeye esas olan 60 verinin neredeyse tamamında ilk 25 içinde yer aldı.

11 Haziran 2019 Salı 13:19
Çanakkale, yatırımları ile yaşanabilir illerin zirvesinde

Konu ile ilgili açıklama yapan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Çanakkale’miz, nüfusa oranla en fazla yatırım alan bir il. Ulaşımdan turizme, sağlıktan eğitime, sanayiden spora ve diğer pek çok kamu yatırımlarını kapsayan onlarca kriterde diğer illeri geride bırakarak ilk defa zirveye oturdu, bu dereceyi de hak etti. Bu değerlendirme İl genelinde yapılan bir değerlendirmedir. Bir Ezine Gıda İhtisas OSB Projemiz var ki bürokratik süreci en hızlı tamamlanan OSB rekoruna sahip. 1915 Çanakkale Köprüsü bir ulaşım projesi olduğu kadar bir gelişim projesidir. Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi ve onlarca sağlık yatırımı, Çanakkale Gençlik Merkezi ve pek çok spor tesisi, Çanakkale Havalimanı, bölünmüş yol yapımı, eğitim binası projeleri, belli başlı yatırımlardır. Daha sayamadığım; içme suyu ve sulama projeleri, ağaçlandırma çalışmaları, kütüphaneler vb. tamamlanmış yatırımları yakinen biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilan ettiği 2018 Troya Yılı gerek ulusal gerek uluslararası arenada İlimizin tanıtımına büyük katkı sağlamış olup Troya Müzesinin açılması ile sürdürülebilirliği güçlenmiştir. Çanakkale yüzlerce yatırımı alarak bu unvana sahip olmuştur, bu unvana somut verilerle, somut göstergelerle ulaşılmıştır. Bu unvana sahip olmak kolay değildir, tesadüf hiç değildir. Yatırımlar kadar yatırımların hızlı gerçekleştirilmesi, sahiplenilmesi de önemlidir. Çanakkale'nin böyle bir unvana sahip olması, gelişmesine ve kalkınmasına da katkı yapacaktır. İlimizin yatırım ortamını cazip hale getirecektir, turizme katkı sağlayacaktır. Yatırımların Çanakkale’ye kazandırılmasında büyük emekleri olan Çanakkale Valimiz Sayın Orhan Tavlı’ya, Çanakkale Milletvekilimiz Sayın Jülide İskenderoğlu’na, Çanakkale Milletvekilimiz, AK Parti Grup Başkan Vekili Sayın Bülent Turan’a ve tüm emeği geçenlere şükranlarımızı arz ediyoruz. Yaşanabilir İller zirvesinde olan Çanakkale'mizin bu unvanını koruyarak gelişimini sağlamak, üretimini, istihdamını, ihracatını arttırarak ekonomik verilerle de taçlandırmak için iş dünyası olarak biz de elimizden gelenden fazlasını yapmak için çalışıyoruz.” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol