Çanakkale yöresel ürünleri YÖREX'te tanıtılacak

Çanakkale'nin yöresel ürünleri, Türkiye'nin En Büyük Yerel Ürün Organizasyonu Olan YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda bir kez daha görücüye çıkmaya hazırlanıyor.

Çanakkale yöresel ürünleri YÖREX'te tanıtılacak

Çanakkale'nin yöresel ürünleri, Türkiye'nin En Büyük Yerel Ürün Organizasyonu Olan YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda bir kez daha görücüye çıkmaya hazırlanıyor.

29 Ağustos 2017 Salı 17:31
Çanakkale yöresel ürünleri YÖREX'te tanıtılacak

Türkiye'nin en büyük yerel ürün fuarı olan Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) 8. kez kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Antalya Ticaret Borsası tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği desteğiyle düzenlenen YÖREX 8. Yöresel Ürünler Fuarı, bu yıl 13–17 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Antalya Expo Center’da “Sizin oraların nesi meşhur” sloganıyla düzenlenen YÖREX, her yıl Türkiye’nin dört bir yanından yöresel ürünleri aynı çatı altında buluşturuyor. Çanakkale Ticaret Borsası Çanakkale markalarının tanıtımı için başlattığı hamlelere tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye’nin ilk ve en büyük yerli malı tanıtım organizasyonu olan ve Bu sene 8.si düzenlenecek olan YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda İlimiz Çanakkale’nin Marka Değeri Taşıyan Yöresel Ürünleri Tanıtılacak. Çanakkale Ticaret Borsası’nın Üyeleri ile beraber katılacağı YÖREX 2017 fuarı her sene 120.000 civarında ziyaretçi sayısına ulaşıyor. Alanında öncü fuarlardan olan YÖREX hakkında açıklama yapan Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S. Kaya Üzen; “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin öncülüğünde Türkiye’nin her bölgesinden yöresel ürünlerin tanıtıldığı YÖREX fuarının 8. sini her sene olduğu gibi bu sene de Antalya’da düzenleyeceğiz. Bizim şehrimizin markalaşmış ve markalaşma niteliğine sahip kendine ait ürünleri ve değerleri var, bizler Ticaret Borsası olarak bu fuara katılıp bu ürünlerimizin marka değerlerini artırmayı planlıyoruz. Ezine Peynirimiz, Zeytin ve zeytinyağımız, Bayramiç Beyazımız, Domatesimiz, Gelibolu Sardalyemizi, Mevlevi tatlımız, peynir helvamız, kaypa biberimiz, şeftalimiz, domatesimiz vb gibi ürünlerimizin tanıtımını yapmakla kalmayıp bunları üreten yerel firmalarımızın da tanıtımı yapacağız. Marka olmak, ürünlerimizin değerlerinin koruyarak bozulmadan gelecek nesillere aktarılmasını istiyorsak bu fuarları, bu tarz tanıtım organizasyonlarını bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz” diyerek katılım yapmak isteyen, ürün göndermek isteyen firmalarımızın Borsamız ile irtibata geçmeleri konusunda hatırlatma yaptı. Üzen sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Ürünlerimizin markalaşması, markalı ve katma değerli ürünlerin pazarlanması konuları bizler için her zaman ilk sırada yer almaktadır. İlimiz kendi başına bir marka şehir. Çanakkale’miz tarihsel birikiminin yanı sıra yöresel ürünler açısından oldukça büyük bir birikime sahip. Bizler de 50 metrekarelik Çanakkale standımızda üyelerimiz ile birlikte Çanakkale değerlerimizi tanıtacağız.” Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) desteği ve Antalya Ticaret Borsasının (ATB) organizasyonuyla bu yıl 8'incisi düzenlenecek fuarda Çanakkale ürünlerinin büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
TürkiyeKayaüzenYörex
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol