Çanakkale’de Yatırımlar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

İl Koordinasyon Kurulu'nun 2019 Yılı IV. Dönem Değerlendirme Toplantısı, Vali Orhan Tavlı başkanlığında İl Özel İdaresi toplantı salonunda yapıldı.

Çanakkale’de Yatırımlar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

İl Koordinasyon Kurulu'nun 2019 Yılı IV. Dönem Değerlendirme Toplantısı, Vali Orhan Tavlı başkanlığında İl Özel İdaresi toplantı salonunda yapıldı.

29 Ocak 2020 Çarşamba 13:26
Çanakkale’de Yatırımlar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıya Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Belediye Başkanları ve Bölge Müdürleri katıldı.
2020 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu toplantısında bir değerlendirme yapan Vali Orhan Tavlı, “2019 Yılı dördüncü dönemde önceki yıllara göre önemli ölçüde nakdi ve fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. 2019 yılında ödenek tahsisi açısından İlimizde en yüksek payı sektörel bazda Ulaştırma sektörü, Sağlık sektörü, Eğitim sektörü, Kültür-Turizm sektörü, Enerji sektörü ve Diğer Kamu Hizmetleri Sektörü almaktadır” dedi.


2020 yılı yatırım programı projelerinin çok kısa zamanda yayınlanacağını ifade eden Vali Orhan Tavlı, “Yeni bir yatırım dönemine başlarken 2020 yılında yürütülecek projelerle ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca gerekli koordinasyon ve iş birliğinin 2019 yılında en üst seviyede gerçekleştiği gibi 2020 yılında da sizlerin katkılarıyla gerçekleşeceğine inanıyorum. 2020 yılı Çanakkale’miz için bereketli ve hayırlı bir yıl olsun” dedi.


2020 yılının Çanakkale için bereketli başladığını ifade eden Vali Orhan Tavlı, “2020 yılının ilk günlerinde Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak Kamu Bankaları Genel Müdürleri ile birlikte ilimize teşrif ederek ekonomi açısından bereketli ve verimli bir toplantı gerçekleştirdiler. Sonrasında 63. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Eski Başbakan Yardımcısı, 64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Kalkınma Eski Bakanı Cevdet Yılmaz, ilimize teşrif ederek 1915 Çanakkale Köprüsü ve Troya Müzesi gibi yatırımlarımızı incelediler, Çanakkaleli iş insanları ile Çanakkale’mizin ekonomik potansiyelini görüştü. Daha sonrasında Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Sayın Ahmet Misbah Demircan ilimizin tarihi kültürel ve turistik değerlerini inceleyerek yapılan çalışmaları yerinde inceledi” dedi.


Mega proje 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili bir değerlendirme yapan Vali Orhan Tavlı, “Hem Çanakkale’miz hem de ülkemiz açısından dünya çapınca vizyon bir proje olan 1915 Çanakkale Köprüsü daha hizmete girmeden sadece ulaşım alanında değil eğitim, sağlık, turizm, tarım ve istihdam alanlarında Çanakkale’mize ivme kazandıran, ilimize yatırımcıları çeken ve Çanakkale’mizi dünya çapında cazibe merkezi haline getiren bir yatırımdır. Başta Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve kabinemizin çok kıymetli bakanlarına, ulaştırma bakanlığı çalışanlarına, yatırımları en üst seviyede takip eden Lapseki ve Gelibolu Kaymakamlıklarımıza ve bu yatırımın 18 Mart 2022 yılında tamamlanması için gayret gösteren destek veren siz kamu kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah 18 Mart 2022 yılında hizmete açılacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nden yerli otomobilimizle geçtiğimizde bu gururu hep birlikte yaşarız” dedi.


Başta 1915 Çanakkale Köprüsü, Troya Müzesi, çevre dostu Çanakkale Ezine Organize Sanayi Bölgesi gibi ilimiz açısından önemli yatırımların Çanakkale için hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Vali Orhan Tavlı, tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte, istihdamın ve kalkınmanın merkezi olan Çanakkale’mizin daha da kalkınması için elimizden geleni hep birlikte yapacağız diyerek, yapılan çalışmalardan dolayı ilgili kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol