Çanakkaleli işadamları Berlin’de

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri, bir dizi görüşmeler gerçekleştirmek üzere Berlin’e gitti.

Çanakkaleli işadamları Berlin’de

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri, bir dizi görüşmeler gerçekleştirmek üzere Berlin’e gitti.

20 Şubat 2018 Salı 14:36
Çanakkaleli işadamları Berlin’de

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, inşaat, inşaat malzemeleri ile mimarlık ve mühendislik sektörlerinde faaliyet gösteren üyelerini ikili iş görüşmeleri yapmak, çatı kuruluşlarla toplantı düzenlemek ve Bautec Yapı ve İnşaat Fuarı’nı ziyaret etmeleri amacıyla Berlin’e götürdü. 19-22 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek iş gezisinin ilk gününde ÇTSO üyeleri ayağının tozuyla Türk-Alman Ticaret Odası işbirliğinde düzenlenen toplantıya katıldı. Gerçekleştirilen toplantıda, Türk-Alman Ticaret Odası Genel Sekreteri Okan Özoğlu, Genel Sekreter Asistanı Sevgi Özoğlu,  ÇTSO heyetinde yer alan, 7’nolu Meslek Komite Başkanı Adem Yılmaz, 8 no’lu Meslek Komite Başkan Yardımcısı Gökhan Dönmez, Komite temsilcisi Mehmet Coşar, sektör temsilcileri, Atilla Atak, Atilla Öztürk, Bülent Demirel, Deniz Erdem, Ercan Döneri, Fatih Akçay, Gökhan Dönmez, Gökhan Mercan, İsa Köksal, İsmail Çalışkan, Sebahattin Yılmaz, Tuncay Turhal, Yusuf Özdamar, ile Proje Uzmanı Gökhan Doğru ve Ticaret Sicil Müdür Yardımcısı Vekili İlbilge Özkaya hazır bulundu.

“Berlin Almanya’nın politik açıdan merkezi haline geldi”

Türk-Alman Ticaret Odası Genel Sekreteri Okan Özoğlu, “Ben de Geliboluluyum. Orada da bir evim var. Sizlerin ziyareti benim için çok daha anlamlı ve heyecan verici oldu. Biz burada Oda olarak Türkiye’den gelen yatırımcıya altyapı desteği veriyoruz. Almanya’nın ticaret mevzuatı ve işleyişi hakkında destek oluyoruz. Almanya’da direkt olarak Türk yatırımcıya rehberlik eden tek Odayız. Burada iş yapmak isteyen girişimciye kapımız her zaman açık.” Dedi.

“inşaat sektörü lokomotif sektörlerinin başında geliyor”

ÇTSO 7 no’lu Meslek Komite Başkanı Adem Yılmaz ise; “Odamız, Çanakkale’nin öncelikli sektörleri arasında yer alan en fazla aktif üyeye sahip olan inşaat sektörünün gelişmesi için her türlü desteği ve imkanı sağlıyor. 1915 Çanakkale Köprüsü bölgemize birçok alanda katma değer yaratacak. Yabancıya konut satışı konusunda Odamızın girişimleri devam ediyor. Bu konu çözüme kavuşturulduğunda Çanakkale’deki konutlar Almanya’daki yatırımcılar için ciddi bir Pazar olabilir” diye konuştu. Görüşmede katılımcılar tarafından Berlin ticareti hakkında soruların Genel Sekreter Özoğlu tarafından yanıtlanmasının ardından, günün anısına karşılıklı hediyeler takdim edildi. Toplu fotoğraf çekimi ile ÇTSO’nun Berlin iş gezisinin ilk günü tamamlandı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çtso
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol