Çanakkale’nin gözü 2018 yılında 2018 Troia Yılı’na sayılı günler kaldı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 2018’in “Troia Yılı” ilan edilmiş olmasının hem Çanakkale için hem de ülke turizmi açısından büyük bir avantaj sağlayacağını söyledi.

Çanakkale’nin gözü 2018 yılında 2018 Troia Yılı’na sayılı günler kaldı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 2018’in “Troia Yılı” ilan edilmiş olmasının hem Çanakkale için hem de ülke turizmi açısından büyük bir avantaj sağlayacağını söyledi.

10 Aralık 2017 Pazar 13:06
Çanakkale’nin gözü 2018 yılında  2018 Troia Yılı’na sayılı günler kaldı

2018 Troia Yılı’na sayılı günler kala açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 2018 Troia Yılı’nın Çanakkale için önemine dikkat çekti. Turan; “Troia, Çanakkalemizin sınırları içerisinde yer alan tarihi kent bölgesidir. Birçok savaşa, mücadeleye şahit olmuş romanlarda yerini almış bir yerdir. Troia 1996’ta Milli Park kabul edildikten sonra 1998’te UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alındı. Çanakkalemiz için önemli bir tarihi kent olmasının yanı sıra aynı zamanda dünya tarihi açısından da önemli bir konuma geldi. Gelecek yılın yani 2018’in Troia’nın UNESCO Dünya Mirası Listesine girmesinin 20. yılı olması bizler için önemlidir. Şüphesiz 2018’in “Troia Yılı” ilan edilmiş olması hem Çanakkalemiz için hem de ülke turizmi açısından büyük bir avantaj sağlayacak” dedi.

“2018 yılı içerisinde açılışını yapmayı planlıyoruz”

“Troia müzesi inşaat çalışmaları devam ediyor” diyen Turan; “Şuanda ince işçilik dediğimiz kısmı yapılıyor. 2018 yılı içerisinde açılışını yapmayı planlıyoruz. Bölge düzenlemesi için bakanlıklarımızla irtibat kurarak en iyi ve en hızlı çözüm noktasında istişarelerde bulunuyoruz. Aynı zamanda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 3.Turizm Şurası’nda Troia’nın önemine vurgu yapması, dile getirmesi konunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir. Buradaki tek amaç Troia’nın UNESCO tarafından Dünya Kültürel Miras Listesine alınmasının 20. yılı olması değildir. Troia dünya tarihi açısından önemlidir. Troia’dan kaçırılan eserlerin geri dönüş süreciyle ilgili önemli adımlardan biri de atılmış olacak. Bu Çanakkalemiz için önemlidir. Aynı zamanda köylerimizin kalkınması için de ciddi çalışmalar yapılmaktadır” şeklinde konuştu.

“Çanakkalemize yapılan hizmetler hızla devam edecek”

Turan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Troia’nın anlatılmasının yanı sıra Çanakkalemizin tanıtımı da önemlidir. Bu toprakların, tarihin her anına şahitlik ettiğini anlatmalıyız. O yüzden yapılacak olan etkinlikler bu çerçevede ele alınacaktır. Troia dönemine ait yaşantı gözler önüne serilirken aynı zamanda Troia’nın hem Çanakkalemiz için hem de ülkemiz için önemi anlatılacaktır. Kısa zamanda çalışmaların tamamlanacağını düşünüyoruz. 2018, Çanakkalemiz açısından hareketli geçecektir. Artık Çanakkale, batının doğusu değil tam aksine ülkemizin batıya açılan kapısıdır. Çanakkalemize yapılan hizmetler bu doğrultuda hızla devam edecektir. Şimdi sırada UNESCO Geçici Dünya Mirası Listesinde yer alan Assos’u daimi listeye yazdırmak var.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
TuranBülent2018TroiaUnesco
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol