Çan’ın su sorunu çözüldü

Çanakkale’nin Çan ilçesinde meydana gelen su kaçağı, belediye ekiplerini 4 gün boyunca geceli gündüzlü çalışması sonucunda tamir edildi.

Çan’ın su sorunu çözüldü

Çanakkale’nin Çan ilçesinde meydana gelen su kaçağı, belediye ekiplerini 4 gün boyunca geceli gündüzlü çalışması sonucunda tamir edildi.

20 Aralık 2019 Cuma 14:34
Çan’ın su sorunu çözüldü

Çanakkale’nin Çan ilçesinde bulunan Karşıyaka Mahallesinde 17 Aralık Pazartesi sabah saatlerinde su kesintisi yaşandı. Çan Belediye ekiplerinin çalışması sonucu hassas dinleme cihazlarıyla Karşıyaka mahallesindeki ana şebeke su hattındaki 4 farklı su kaçağı tespit edildi. Yaşanan sorunun tespitinin ardından belediye ekipleri Karşıyaka Mahallesinde 4 gün boyunca 24 saat vardiyalı olarak çalışarak, kaçak yaşanan noktaların tamirini gerçekleştirdi.

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, “Öncelikle, Karşıyaka Mahallemizde 17.12.2019 Pazartesi günü sabah saatlerinde meydana gelen su kesintisi nedeniyle 4 gündür mağduriyet için üzüntülerimizi belirtiriz. Belediyemizin su ve kanalizasyon ekipleri tarafından hassas dinleme cihazları ile yapılan taramalar sonucunda ana şebekede 4 farklı noktada su borusu kaçağından kaynaklanan altyapıya karışarak yüzeye çıkmayan su kaçağı tespit edilmiş ve bu arızaların tamiratları gerçekleştirilmiştir. Tüm ekiplerimiz mevcut su kaçağının tespit edilmesi ve depodaki su seviyelerimizin normale dönmesi için 4 gün boyunca 24 saat mesai esasına dayalı olarak gece gündüz aralıksız çalışmışlardır. Her bir mesai arkadaşımıza ayrı ayrı teşekkür ederim. Saat 19:00 itibariyle Karşıyaka Mahallemize su verilmeye başlanmıştır.” dedi.

Alt yapı 40 yıllık

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, sorunun alt yapının eski olmasından kaynaklandığını vurguladı.

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, “Fakat şunu aktarmalıyız ki. Önceki dönemde, Çan’ın alt yapı çözdük diye bilgi verilmesine rağmen bugün görüyoruz ki Karşıyaka mahallemizin alt yapısı en son 40 yıl öncesinin alt yapısıdır. Yani ilçemizin muhtelif yerlerinde alt yapı sorunu devam etmektedir. Bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğiz. 4 gün boyunca mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızdan bir kez daha özür diler, anlayış ve desteğiniz için teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

Başkan Öz, suyun şebekeye verilmesiyle birlikte mağduriyet yaşayan hemşehrilerine üzüntülerini dile getirdi ve 4 gün boyunca gece gündüz aralıksız çalışan mesai arkadaşlarına teşekkür etti.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol